Cu dragoste, din Iasi (24)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Buna ddiminata din nou!

Raluca, gata cu supararea, ca nu ne face bine. Si eu mi-am mai pierdut un pic din elan, dar imi revin repejor, stiam de la inceput ca o astfel de campanie nu va fi numai lapte si miere...Ma bucur ca iti plac pozele, si eu le-am primit la randul meu, si de frumoase ce erau nu m-am putut abtine si le-am trimis mai departe, sa bucure si pe altii...

Aime, multumesc de biosa, cu prima ocazie la tine vin...

Gabriela, intrebarea asta mi-am pus-o si eu. Oamenii saraci, a se citi oamenii obisnuiti, nu vor apela niciodata la asa ceva.Vor prefera sa stea la cozi pentru ca nu isi mai permit o taxa in plus.
Cei care stau bine din pct de vedere material insa, nu vad de ce nu ar face-o, in fond e o chestie sigura si civilizata.

Alipiticot, nu e o problema, cartea o facem cand vrei, stiu ca ai avut o perioada mai aglomerata in ultima vreme si numai la asta nu ti-a stat gandul...

Mirinda, faptul ca nu sunt din Iasi fetitele nu cred ca are vreo importanta pentru noi, oamenii obisnuiti, doar pentru institutii, care au regulile lor...Daca vrei si poti sa ajuti, te asteptam alaturi de noi...

Cristina (Palmyrah), multumesc frumos, stii tu pt ce!

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

MEPHALA si ALIPITICOT FELICITARI !
Sarcini usoare si bebelusi sanatosi ,mincaciosi si nazdravani!

Ioana bine ai venit!

Cu riscul sa iau bataie,scriu aici pentru aime
CHECUL TIGRU(de pe un site culinar) si pentru GABI sarlota de ananas

CHEC TIGRU

250 margarina topita
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 praf sare
4 oua
250 g faina(obisnuita sau din cea care creste singura)
50 g amidon
1/2 plic praf de copt
100 ml lapte
2 linguri cacao
coaja rasa de lamiie

Intr-un castron se pune margarina (sau untul)topita cu zaharul ,zaharul vanilat si praful de sare si se amesteca cu mixerul pina se intareste ca o crema.Se adauga ouale unul cite unul si coaja rasa de lamiie.Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se inglobeaza in compozitia de mai sus,altenind cu 75 ml lapte.Aluatul se imparte in doua,iar intr-una se pun 25 ml lapte si 2 linguri cacao.
Aici e partea cea mai "frumoasa":
In tava de chec unsa si presarat cu faina,se pune din mijloc cite 1 lingura de compozitie galbena si una de cacao,alternind,una peste alta,numai pe centru.
Se coace in cuptorul incins,la foc potrivit cam 50-60 minute.
La cuptorul meu e gata in 50 minute.
Cind e aproape rece eu pun o glazura Dr.Oetker de ciocolata,care se prepara cu apa rece.
POFTA BUNA!

SARLOTA CU FRUCTE
4 albusuri
400 g zahar
40 g gelatina
500 g frisca
300 ml lapte
compot ananas

Gelatina se pune la muiat in lapte sau suc de ananas 1 ora.
Laptele si 200 g zahar + gelatina muiata se pun pe bain marie,pina se topeste gelatina.Se lasa sa se racoreasca.Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar si se amesteca cu compozitia de mai sus,se daiga frisca foarte rece si se amesteca bine.Se toarna repede ]ntr-o cratitza unsa si tapetata cu hirtie pergament sau orice aveti la indemina ,apoi se dauga bucati de ananas.Se rastoarna si se orneaza cu frisca.
Poate fi facuta cu orice fel de fruct,in afara de kiwi(am citit undeva ca nu se intareste compozitia)

Na,de-acu daca vreti sa ma pocniti,dati-i drumul!

Cristina,Rares 8 luni si Mihnea 4 ani si 5 luni
PS MIINE MA DUC LA CONCERT LA IRIS !YES !YES!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Palmyrah si -ici.
Si eu sunt la dieta da' asta e...celui mic tre sa-i mai fac cate ceva si lui tati...asa ca ptr mine no problem daca scrii.
Aaaaaa, vreau si eu sa-ti vad puiutii...da nu stiu unde sa ma uit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Uitasem ceva...tu ai facut sarlota de mai sus
Ptr ca, eu stiu asa...ca mi-s chimista ...sucul de ananas contine o proteina care "mananca" gelatina, deci nu leaga si mi s-a confirmat de multe ori cand faceam Diplomatul cu ananas...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Cristina,
Ne omori cu retelel tale. Am facut si eu o data un chec tigru, a iesit super, stiu ca se punea cam un pachet de unt si se simtea gustul acela de unt...se topea in gura. Nu stiu daca mai am reteta.
Ti-am vazut baietii in pozele pe care mi le-ai trimis. Sunt foarte scumpei.Te asteptam sambata..poate reusesti sa ajungi.
Pupici,
gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Aime,daca imi trimiti pe PM adresa de mail,iti trimit poze cu maimutzicile mele.Forumul merge tare greu si dureza pina reusesc sa le pun in album(aici sint poze doar cu Mihnea).

Da ,sarlota am facut-o de mai multe ori,si nu am avut probleme niciodata,desi am mai auzit varianta asta cu ananasul.
Reteta e din Jurcovan si o am de la o colega care a prestat-o si ea de multe ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Fetelor, astazi am mai mers un pic pe jos prin Copou, la aer. A fost superb, soarele timid incerca sa incalzeasca, in parc niste pitici mici de un anisor sau doi fugareau porumbei...si abia astept sa vina primavara. Se simte in aer, e tot mai frumos.
Maine o sa incerc sa fac o trecere in revista si prezenta ca sa vedem cine si cum vine. Am adus niste hainute dragute pt BB si am primit si niste costumse superbe pe care musai trebuie sa le pun pe site. Va pup si o seara placuta,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Buna seara.
Cred ca o sa fie iarasi un targ de textile pt. ca am vazut prin oras o masina care facea reclama. Pt. mai multe informatii o astept pe Ralu.

Acum vin iarasi cu "cersitul" de informatii pe la voi, fiindca sunt la capitolul luat notite pt. bebe.
Am vazut ca vorbiti despre dr. Iordache si ca e un medic bun. Ma intereseaza pt. strumf dar nu stiu unde poate fi gasit.
Unde are cabinetul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionika spune:

Ce frumos trebuie sa fie in Copou!
Poate ajungem si noi duminica la expozitia din Gradina Botanica.
Am vazut si eu reclama pt targul de confectii dar nu am retinut data la care e organizat.
In alta ordine de idei, poate sa-mi spuna si mie ce e cu fetitele de care povestiti? Poate am cum sa vin si eu cu ceva "ajutoare".

Ioana&Andrei (14.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Uite ca venisem cu informatiile, dar le uitasem in buzunar...

Palatul Culturii, 1-5 martie... Targ de textile...
Si se zice ca ar fi preturi mici... Asta nu mai garantez...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!

Mergi la inceput