Divort in Romania

Divort in Romania | Autor: Chloe

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Am si eu nevoie de niste informatii de la voi va rog.Care sint etapele unei proceduri de divort in Romania prin acordul ambilor soti
pentru o casatorie efectuata in Romania si cit dureaza aceasta procedura? Cuplul in cauza are un copil mic de un anisor si putine bunuri comune.

Va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cred ca ar trebui sa pui subiectul la Probleme legislative, acolo sigur sint mai multi care stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Fiind la mijloc un copil,divortul nu poate fi pronuntat fara administrarea probei cu martori si efectuarea anchetei sociale la domiciliul partilor ,de catre Primarie.
Dupa introducerea actiunii,primul termen poate fi fixat intr-o luna (depinde de instanta).La primul termen se propun probele,la urmatorul termen (peste o alta luna) se audiaza martorii.Daca si ancheta sociala e la dosar,procesul se poate termina.Daca se prinde vacanta judecatoreasca, (iulie si august),termenele se decaleaza cu acest interval.
Impartirea bunurilor comune poate constitui un alt proces,pentru ca - de regula - dureaza mai mult.Dar,daca exista intelegere intre soti,se poate redacta in scris,iar instanta de divort ia act de intelegerea partilor prin aceeasi hotarare prin care se pronunta divortul.Dar nu e obligatoriu ca impartirea sa se faca,ci sotii pot imparti de comun acord bunurile,pur si simplu.Sau se pot prezenta la notar,oricand in viitor.

Mergi la inceput