Dr. Denisa Protopopescu
Raspunsuri - Pagina 3

Andrusha spune:
Eu ma bucur ca s-a initiat acest subiect de discutii, pentru ca si eu, momentan, sunt pacienta doamnei DP (posibil gratie informatiilor pe care le-am gasit pe acest forum – ca de citit va citesc asiduu, chiar daca is mai lenesa la scris) si am putut alege astfel, avand la dispozitie cateva informatii in plus. Dupa parerea mea este normal ca sunt pareri pro si contra, e normal sa fie asa, toate acestea ajutandu-ne sa avem o parere realista despre doamna doctor. Sa nu avem asteptari prea mari, dar nici sa nu ne pierdem speranta. Am tot schimbat diversi doctori pana acum, unii mi-au placut mai mult altii deloc, daca as stii cum se cheama doctorul care m-ar ajuta sa am un copil, cat de simplu ar fi fost. M-as fi dus direct la acela! O sa fac in curand un FIV cu DP. Poate o sa reusesc
, sau poate nu.
Daca am incredere in Protopopeasca, greu de spus - dar o sa incerc sa am! Se pare ca ajuta la reusita :). A fost greu de ajuns la ea pana a fost gata dosarul cu analizele complete. Imi faceam programari alternativ la Medsana sau la CMI, ca sa reusesc sa vorbesc cu ea. Acum, de cand m-am inscris pe lista pentru FIV, ma contacteaza asistenta ei si-mi face programari la Medsana. Ca minusuri as aminti faptul ca nu este suficient de meticuloasa in citirea analizelor (care totusi le-am facut ca sa le citeasca cineva), a fost cazul sa-i spun eu ca una dintre analize pare sa nu fie in regula . Grabita mdeh... Dar asta n-au observat-o nici alti 3 medici de valoare la care am fost
.Noroc cu netul, si noroc ca existati voi
sa mai aflu si eu care mai e mersul cu conceptia asta
.
Miramar si mie tot bromcriptina mi-a dat pentru scaderea prolactinei, se pare ca a scazut la mine un urma tratamentului. Poate in cazul tau nu se grabeste cu stimularile ovariene sau FIV pentru ca antecedentele tale nu conduc neaparat spre astea (si cine stie, doar tinerea sub control a bromcriptinei ar putea conduce la sarcina , ceea ce ar fi de preferat). In cazul meu, cand i-am povestit de trecutul meu victorios
(printre care 10 inseminari nereusite), mi-a zis destul de clar c-ar fi nevoie de FIV. Posibil sa fie pasionata de FIV si nu alte proceduri... PAREREA MEA
.
Multa bafta! Si pumpici la fete!
A

Tia spune:
Miramar, multe lucruri nu sunt asa cum par... Nu m-am putut abtine si m-am bagat iar in vorba pentru ca m-a frapat sa vad anumite lucruri prezentate in cu totul alta lumina decat s-au desfasurat, din intamplare eram si eu acolo, participant activ la o parte din evenimentele expuse. Datorita faptului ca am vrut sa stiu mai multe, am o cu totul alta imagine despre acele lucruri. Nu vreau sa dau detalii pentru ca nu detaliile sunt relevante acum, dar faptul ca am trait aceasta puternica contradictie intre felul cum vedem fiecare un anumit eveniment/ lucru, etc, m-a dus cu gandul la aceeasi concluzie la care ajungeam mereu in momente grele, de deznadejde si disperare... Pe un astfel de drum trebuie sa mergi alaturi de acel dr. care iti da incredere si putere sa continui... Orice urma de indoiala iti va sadi teama in suflet, iar in timp iti va zdruncina convingera ca esti pe drumul cel bun sau ca vei reusi vreodata... Fara incredere in tine si in deciziile medicului tau nu poti reusi!
Ma pregateam de FIV cand am dat fuga la farmacie sa fac un test de sarcina (era al doilea in 3 ani de incercari pentru ca nu am fost pasionata sa folosesc de aceste teste). Desi eram in ziua 29 nici un indiciu nu era suficient de evident sa cumpar acest test. Mereu am crezut ca voi reusi si acela a fost momentul..
Miramar, bafta indiferent ce alegi. Sa auzim de
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68270&whichpage=4" target="_blank">Bazar, ajutor pentru un ingeras

ceciserban spune:
Mai intai vreau sa-mi cer scuze tuturor pentru spatiul ocupat! Miramar multumesc de lamuriri,dar daca problema ta nu e asa grava,adica nu e de FIV nu inteleg de ce nu optezi pt. un medic mai putin ocupat,pentru ca sincer daca e greu de gasit cand e vorba de FIV-unde se dau bani multi ma indoiesc ca va fi fff. atenta la cazul tau.Pe mine dupa citirea sumara a analizelor m-a programat urgent pt. FIV+ICSI in situatia in care nu a vrut sa ma lase sa incerc macar o IUI.E normal diferenta de pret,ce sa-i faci.
Asa cum zicea Andrusha-E FIXATA PE FIV!ANDRUSHA mult noroc sa stii ca iti trebuie,mai ales ca embrilogii aia nenorociti sa nu fie iar in viteza si sa-ti bage embrionii nervosi ca ei pierd avionul.In fine daca mai vorbesc mult incep sa vomit.Pentru mine e clar ca a fost o experienta oribila din toate puntele de vedere.
Si eu ca si Cami vreau sa subliniez din nou,nu vreau sa ma cert sau sa influentez pe nimeni,dar cand o veti auzi si pe Cami care i-a fost pacienta 6 ani,ar trebui sa va mai ganditi NU NEAPARAT la DR. ci si la Embrilogi si la asistente si la mai multe aspecte NEPERMISE,dupa parerea mea intr-o clinica privata si destul de scumpa pt. Romania si veniturile noastre.
Cum am mai zis va rog sa faceti o statistica sa vedeti reusitele anului 2005 la Medsana-cu fete de pe forum .Eu nu stiu nici macar una de aceea as vrea sa-mi le comunicati voi.Cele mai multe reusite au fost inregistrate afara din tara si la noi la Giulesti,despre care nu comentez pt. ca nu stiu.
Acesta e ultimul meu mesaj si as vrea sa va UREZ MULTA BAFTA,SA VA AJUTE DOMNUL SA REUSITI,PT. CA NUMAI EL POATE FACE ASTA!DAR MAI AM UN DAR - VA ROG EU MULT NU FACETI CA MINE SA VA ARUNCATI LA PRIMA CLINICA!ANALIZATI BINE TOATE POSIBILTATILE INAINTE DE A PLANGE CA V-ATI ARUNCAT BANII PE GEAM SI MAI ALES PSIHICUL!
Multi multi tuturor si sa auzim de cat mai multe
cat mai curand posibil.
Cum am mai zis si la sub.FIV:
SA DEA DOMNUL SA PLOUA CU GRAVIDUTE ANUL ACESTA SI TOTI ANII CARE VOR URMA!
cecilia

lucia1 spune:
Buna fetelor!nici eu nu am o parere f buna de aceasta doctora.Sa va spun si de ce:M-am decis cu sotul meu sa venim in ro sa fac IAD si cum f multe fete de pe acest forum mi-a recomandat-o pe denisa,m-am decis sa o sun si sa vb cu dansa sa vedem ce e de facut.In fine,am sunat-o pe mobil,am incercat sa vb cu dansa dar ea din start mi-a taiat-o ca e racita si nu poate vb la tel.Asta e!Si din acest motiv am sunat-o pe D-na Cezara Bucur(tot pe mobil)si am f foarte multumita de dansa.MI-a trimis in 10 minute prin fax toate analizele pe care trebuie sa le fac pt IAD,a spus sa le fac aici daca pot,asa nu mai pierdem timpul sa facem analize,stiind ca locuiesc in germania.Fiecare cu parerea ei.Va pupic si va doresc multa bafta.PUPICI!

ileana spune:
quote:
Originally posted by ceciserban
Ileana eu mi-am exprimat doar o parere,in urma a ceea ce am trait la Medsana si cu dr. Protopopescu, si nu am de gand sa provoc pe nimeni cu nimic.
Eu cred ca am recunoscut ca este buna ca medic profesional vorbind,dar poate ca eu sunt mai sensibila si chiar am nevoie si de PSIHOLOG,dar as fi vrut sa va vad pe voi in locul meu cand in momentul cel mai important ET,dr. imi zice scurt ca din zece ovocite mi-au rezultat doar 3 embrioni cu ICSI,asta in conditiile in care ea imi daduse fffffff. mari sanse de reusita ca aveam doar 29 de ani si ca uterul e ok si totul pt. ca problema e a sotului.Pentru mine a fost un mare soc sa aflu atunci cand urma sa aiba loc ET ca s-ar putea sa nu mai am ce pune acolo.Mi s-ar fi parut normal ca cineva de acolo,nu neaparat dr.,sa ma sune sa-mi zica macar in seara dinainte de ET care-i situatia pentru ca ei stiu ce mult conteaza psihicul in reusita FIV.
Oricum numai are rost sa comentam experienta mea la Medsana cu dr.D.P.,caci e inutil.E clar ca parerile vor fi mereu impartite.
Ceea ce nu inteleg eu e DE CE AI MAI CREAT ACEST SUBIECT MIRAMAR DACA TU DEJA STII CE VREI?Pentru ca vad ca deja dinainte ai ales.SA nu ma intelegi gresit ITI RESPECT ALEGEREA,dar pur si simplu nu mai inteleg nimic.
Ca incheiere RESPECT ALEGEREA FIECAREIA DINTRE VOI!Fiecare stie ce e mai bine pt. ea.Mesajele sunt doar simple ^pareri!
MULT SUCCES TUTUROR!
PS.Desi sincer de la MONICA-ELENA de ff. mult nu am mai auzit de vreo reusita pe forum la DR. D.P.
cecilia
Cecilia,
Am zis ca m-ai provocat, pt. ca eu nu m-am exprimat pe Forum de Medsana...mi-a fost mie greu ( ca ma durea sufletul) sa -mi aduc aminte , cu atat mai mult sa scriu, despre ansamblu Medsana...

Kariris spune:
Parerea mea e ca D.P. ar trebui sa-i multumeasca Monicai-Elena pentru ca in urma reusitei, Monica i-a facut atata reclama pozitiva acestei doctorite, incat practic, cred ca i-a inzecit numarul de cliente...ca nu pot sa le spun paciente, astfel incat D.P. a ajuns sa "plimbe" efectiv paciente pe care initial le-a primit, ba mai mult le-a administrat si tratament in vederea fivului, tratament in urma caruia au avut probleme si, cand au contactat-o Protopopeasca "le-a trimis la baie" transmitandu-le "sa mearga la dr. Zguri, ca la CMI mai au un ginecolog, nu-i doar ea!" De parca acea fata s-a dus la CMI la D.P. pentru ca nu stia alt ginecolog in Bucuresti! Este cazul Murei, careia ii este efectiv greata sa intre si sa scrie aici, pentru felul in care a fost tratata de D.P. pe care i-am recomandat-o chiar eu!
si Mura s-a dus initial la D.P. pentru fiv, i-a dat un tratament cu A.C. pentru chisturi dupa care a expediat-o la Zguri... La faza asta nu se mai pune problema de profesionalism, ci de educatie si bun simt!
adica Mura o cauta disperata ca a pocnit-o hemoragia peste A.C. date de D.P. si asta o trimite la Zguri...sa ce? sa faca fiv cu el? Sa i-o vada si Zguri, ca n-am inteles?

Gandacel spune:
In urma cu cateva luni am deschis si eu un subiect despre dansa, dar nu am avut norocul sa primesc decat cateva raspunsuri, si alea firave... Una dintre voi (daca vrea sa-si spuna numele, ok, n-am s-o fac eu) m-a rugat printr-un PM sa-i dau cateva detalii despre ce parere am in legatura cu d-na dr.P si cezariana pe care am facut-o acum 3 luni.
Din cauza de lipsa de timp, incerc sa scriu un singur mesaj, va fi lung... Sper sa o ajute atat pe ea, cat si pe cele care sunt interesate de subiect.
Sunt pacienta dr. P de 3 ani, am ajuns la Centrul Medical International cu diagnostic de infertilitate primara. AM facut un an intreg de analize si tratamente, apoi analize de urmarire, dupa care am inceput, conform procedurii standard, cu o stimulare ovariana cu Clostylbegit (parca asa se scrie, oricum asa se citeste).
Nu a iesit nimic la acea stimulare, in afara de 4 ovule care s-au maturizat, dar nici unul nu a fost fecundat, sau nu a prins. Din ce citisem eu, se faceau mai multe masuratori in timpul procesului respectiv, iar dupa aceea, se studia cauza pentru care nu am ramas gravida, in sensul ca e important daca ovulele nu au fost fecundate, sau au fost nu s-a prins oul fecundat. Asta se vede la ecografii. Nu am facut aceste verificari nici macar la cerere. Mi-a spus ca nu este cazul. Insa in afara se face "standard", pentru ca daca nu cunosti ce anume nu functioneaza in organism de-a lungul intregului proces, nu poti stii exact ce tratament sa faci. Degeaba stimulezi ovarul sa produca mai multe ovule, daca problema este de fecundare sau de prindere a oului...
Asta este un aspect al problemei. Oricum, mare pierdere nu a fost, pentru ca "procedura" nu e nici pe departe atat de costisitoare ca FIV, iar eu am renuntat la a ramane gravida pentru o perioada, din cauza mamei mele care necesita atunci ingrijiri speciale. M-am apucat deci sa iau niste tincturi de plate, ca daca raman, bine, daca nu, nu! Asta ca sa nu stau degeaba intre timp... La 5 luni dupa ce am renuntat, am ramas natural! Mare bucurie, mergem la vizita medicala ca sa vedem daca sarcina s-a prins unde trebuie sau e extrauterina, pentru ca dansa mi-a spus ca nici una din trompe nu e buna si nu crede ca vreuna are capacitatea de a conduce oul in culcusul lui... Ne-am linistit, la 6 saptamani totul era ok. O replica deranjanta, totusi, a fost ca dansa crede ca am ramas in urma tratamentului de stimulare ovariana... dupa aceste 5 luni!!!
Sarcina a decurs normal, insa dupa dansa trebuia facut cerclaj (l-am refuzat, pe raspunderea mea si bine am facut) si mi-a dat vitamine si alte suplimente, care mai mult rau decat bine mi-au facut (am facut o intoxicatie a ficatului de la fier, care era prea mult.)...
Copilul s-a prezentat la nastere pelvian (cu capul in sus, adica), eu aveam 34 de ani, prima mea sarcina, deci cu toate indicatiile pentru cezariana, exclus nastere normala. Cu toate astea, ma tot intreba cum vreau sa nasc. Am tot repetat ca as fi vrut natural, daca insa nu se poate, nu ma hazardez, nu mi se parea ca as fi avut de ales... In fine. Se apropie data la care trebuia sa nasc (fara cerclaj, am dus sarcina lejer pana la 40 de saptamani +1 zi), asa ca tot insistam si eu si barbatul pentru programare. Nu si nu, trebuia sa asteptam niste semne. In fine, depaseam termenul de 40 de saptamani incheiate, asa ca stabilim la telefon ca vin la spital ca sa ma programeze. Nu m-am mai programat, pentru ca in noaptea in care am implinit 40 de sapt. au inceput contractiile. La ora 3 am erau la 6-7 minute, la ora 6-7 ajunsesera la 4 minute. Sunat, plecat in graba la spital, ca stiam ca o sa ma chinui ingrozitor si nimeni nu-mi garanta ca copilul putea iesi asa cum era asezat. Internata in jur de 9:30 am, dureri tot mai mari, facut control, monitorizate contractiile (sa vada daca sunt adevarate si cat de puternice). Erau, bineinteles, insa nu ma dilatam deloc. Dupa controlul gineco incep sa pierd dopul, apa nu, tot nu ma dilatam... Se nastea pe banda in ziua aia, asa ca trebuia sa asteptam sa se eilibereze o sala de operatii. Ma asigura ca nu nasc, ca nu ma dilat, sa stau linistita. Inspre pranz, contractiile devin deja insuportabile, mi se da o masca de oxigen, vine cineva si ma invata cum sa respir ca sa ma doara mai putin. Ma ia cu lesin, etc. Vine anestezistul si ma intreba de ce fac asa, se uita la mine de parca eram nebuna! Ca sa nu tip, gasisem o modalitate sa imi alin durerea, dand din cap in stanga si in dreapta. Poate paream nebuna, eu stiu...?! Eram intr-o sala unde asteptau numai cele programate la cezariana, era liniste, numai eu si inca o colega de suferinta aveam dureri. Cum sa urlu?! Oricum nu e felul meu.
Pe la ora 3 pm cineva ma ajuta sa o sun din nou pe doctora, pe mobil, pentru ca mie nu imi raspundea la mobil. Dau de dansa in fine si imi spune sa stau linistita, ca doar mi-a promis ca totul va fi in regula si va fi! MA hotarasc sa ma linistesc, dar deja durerile erau insuportabile. A inceput sa-mi curga mult sange, ma sperii, ma gandesc ca asta nu e bine si ca oricum copilul sufera de atatea ore in travaliu... Ma uitam la burta cum se contracta, fara ca eu sa pot face ceva, si copilul era presat mereu. Pe la ora 6 pm nu mai aveam pauze intre contractii, transpiram rece, imi era teama sa nu lesin. Nu aveam voie sa beau/mananc nimic, eram nemancata de aproape o zi (eu care mananc mult si des). Una peste alta, nu credeam ca voi mai avea puterea fizica sa trec printr-o operatie, din care sa ma si refac... Sun din nou la doctora, care imi spune sa am rabdare sa termine consultatiile de la Medsana si pe urma vine DIRECT la mine! Trimite doctora de garda sa ma controleze din nou. Nu mai pot, vreau sa nasc... Asta este momentul in care doctora de garda (blanda, dar tanara pentru gustul meu) vine sa ma intrebe daca sunt de acord sa nasc cu ea. As fi nascut cu oricine in momentul ala. TREBUIA sa nasc!!! I-am spus ca da. Pleaca sa se pregateasca, vine inapoi dupa 5 minute si-mi spune ca vine d-na doctor. La ora 8 pm vine doctora, discuta cu dr. mana a doua, anestezist etc, ma muta in sala de operatii, se fac o mie de pregatiri in jurul meu, anestezistul (tot nesuferit) ma intreaba rastit de ce nu-i raspund la intrebare in secunda in care ma intreaba. Ii spun ca fac tot posibilul, macar sa treaca varful de durere din contractie... Ne intelegem intr-un final, imi face anestezia, e totul ok, doar ca incepe sa-mi fie extrem de frig. Tremur ingrozitor in tot timul operatiei, si dupa, imi tot baga nu stiu ce in perfuzii, dar fara efect... Pana la urma le zic sa nu-mi mai bage degeaba, ca oricum voi tremura, asa patesc la operatii (de asta le urasc!). Nasc un copil superb la 9:30 pm, ies din operatie in jur de 10 pm...
A doua zi dupa operatie, toate fetele din salon erau vizitate de medicii lor, o data, de doua ori, dr. P nu venea deloc!!! Intr-un final, a venit (in jur de 12), ma dau jos din pat etc. Restul se deruleaza ca la orice alta operatie cezariana. A doua zi ma muta in salon, a treia zi dimineata o sun pe doctora s-o intreb daca pot merge acasa, ca in spital n-am dormit nici o secunda. Dupa 3 nopti de nesomn si chin, aveam nevoie de odihna, ca sa pot avea grija de bebe cel mai scump de pae pamant si de mine. Imi da voie, ma vede inainte sa imi faca (altcineva) foaia de externare si plec la pranz ACASA. Nu am facut controlul de 6 saptamani, de fapt nu am mai facut nici un control...
Suna rau ce am scris, asa ca o sa spun ce voiam de fapt. D-na doctor Protopopescu este un medic foarte bun, care isi stie meseria foarte bine, dar la fel de bine isi cunoaste interesul si prioritatile medicale. Pentru ea, o operatie cezariana este o banalitate, rutina, ceea ce te face sa ai incredere ca esti pe maini bune, indiferent cat de obosita sau solicitata a fost de-a lungul zilei (si noptii). Inainte sa ma opereze pe mine, avusese operatie in timpul noptii, dupa care spital, cabinet, iar operatie... Lucreaza aproape non-stop, intr-un ritm infernal, si cu toate astea isi face treaba foarte bine. E firesc sa nu acorde atentie foarte speciala tuturor, in primul rand ca are foarte multe paciente, in al doilea rand ca dpdv medical, sunt anumite lucruri absolut fara importanta, fata de altele, pe care le considera complicate. Chiar daca in analize/tratamente si altele asemenea, care sunt absolut banale pentru ea, pare ca e detasata si nu da atentie, face tot ce i se pare absolut necesar. Ceea ce si pentru alti medici ginecologi reprezinta rutina, dansa reuseste sa faca la un nivel profesional indiscutabil superior. IN orice domeniu, in momentul in care cantitatea creste, calitatea va scadea, insa in ce o priveste, nu va trece sub un anumit nivel de performanta. Parerea mea personala este ca este un om, nu supra-om, un medic de exceptie si ca puteti avea incredere in ea. Daca vreti tratament mai "atent" puteti merge la un medic care are mai mult timp pentru fiecare pacient in parte. Insa eu m-as intreba daca exista un medic cu adevarat bun care sa nu aiba coada la cabiet sau la spital... Este practic imposibil.
Fiecare pune in balanta argumente pro si contra si ia decizii cu mintea si cu sufletul. Pentru cei care pot fi rationali si mai putin sensibili, conteaza partea practica, pentru cei care au mai multa nevoie de intelegere si mai putin de super-profesionalism, cred ca si ei pot gasi medici buni printre cei mai putin solicitati. Una peste alta, daca veti avea ocazia sa petreceti ceva mai mult timp in preajma dansei ca sa vedeti in ce ritm lucreaza, veti avea mai multa intelegere si veti privi cu alti ochi rabdarea si tonul bland pe care il foloseste cu absolut fiecare pacient, fie el pisalog sau recalcitrant.
Dupa cum vedeti, in povestea mea gasiti si pro si contra, fiecare selecteaza ce are importanta...
Mult succes tuturor care asteapta un copil, sau care abia se pregatesc sa "fabrice" unul!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)