salata de vinete
Raspunsuri - Pagina 3

ooana spune:
Pentru ca salata sa fie cat mai deschisa la culoare, dupa ce se toaca vinetele se amesteca prima data cu sare si apoi se pune uleiul/maioneza.
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!Oana & Marius
Wedding Day


Alynutza spune:
Eu am copt vinetele si la cuptor si pe flacara, insa pe flacara sunt indiscutabil mai bune. Trebuie coapte pana se albeste coaja pe alocuri si se simte moale daca o pipai.
Si eu le combin cu dovlecel, insa eu aleg unul mic si fraged (fara samburi mari), il curat, il tai cubuletze si il fierb. Dupa fiert il storc de apa in pumni si il pasez cu pasatorul. Il amestec cu vinetele. Apoi le amestec cu mixerul, pun sare, putina zeama de lamaie (le albeste) si ulei putin cate putin. Daca pun si maioneza, atunci pun putin ulei, daca nu pun maioneza, un pic mai mult ulei. Si la sfarsit asezonez cu sare si piper dupa gust, si adaug ardei si coditze de ceapa taiate marunt.
Miresica de 15 iulie 2006


Ontica Camelia spune:
quote:
Originally posted by nikole
Asta e,maine mergem la un rest.romanesc si mancam si sarmale si salata de vinete si salata de icre pana ponim...v-as intreba cum se face salata de icre(ca si de aia imi e pofta),dar o las balta ,cu talentul meu culinar ...va pup
nikole
Ati fost la restaurant? I-au placut mancarurile cu specific romanesc sotului? Dar vinetele?


poze cu noi

Camelia & Alexandra Elena

Alexandra -Elena



daniella4 spune:
Nikole, iti vorbeste un doctor in salata de vinete, nu glumesc, e mancarea mea preferata. Ce-i drept eu le coc pe flacara aragazului, apoi le curat, le las putin la scurs, apoi le bag in lapte si le tin vreo ora, apoi iar la scurs vreo 3 ore. Dupa asta le toc si le amestec cu maioneza sau ulei si ceapa.
Laptele le albeste si le si indulceste putin. De asemeni e fff important sa se scurga suficient (cateva ore).
Daniella, mama lu'Alexis


elena2001 spune:
Fetelor, imi spuneti si mie cum coaceti voi vinetele la cuptor? Le puneti direct in tava sau le puneti in staniol? Si la ce temperatura de coaceti si cam cate minute?
Eu le-am copt numai pe aragaz pana acum dar bucataria mea este fara geam si pentru ca afum toata casa, am facut mai rarut...
Va multumesc pentru raspunsuri!
Irina


lorena_andreianu spune:
Elena2001 si eu tot la cuptor le fac ca la noi e electric totul si nici macar nu am ochiuri ca e vitroceramica. In fine, ideea e ca eu le pun intr-o tava mai veche, pe care n-o folosesc decat la asa ceva, pentru ca zema care si-o lasa vinetele cam rugineste tot ce prinde, asa ca ai grija... Le bag in cuptor la 150 grade si cam intr-o ora sunt gata. Pentru a testa apesi pe ele (cu furculita, fara sa intepi) si daca sunt moi atunci sunt gata.
Eu le las la scurs mult timp intr-o sita de plastic si apoi le toc cu ustensila aia speciala de lemn. Cand n-am vreme le bag la mixer. Amestec cu ceapa taiata fin, le frec cu ulei sa se albeasca si la urma pun si un pic de maioneza. Se poate sara dupa gust.
Am auzit si de usturoi in loc de ceapa, dar prefer salata de ciuperci cu usturoi... mmm daca vreti reteta sa spuneti!
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2


ooana spune:
salata de vinete este una dintre mancarurile mele preferate...iar eu le curat mult mai usor cu lingura. Tai vanata in doua pe lungime apoi scobesc miezul cu lingura...si cu putina maioneza...deja mor de pofta!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
...pentru nunta!
Wedding Day
