tiroida bat-o vina
Raspunsuri - Pagina 9
Littlelight spune:
quote:
Originally posted by cristina_dm
Littlelight,
Am o intrebare:
De 10 ani am hipotiroidie. Nu am noduli, nu am avut, singura problema e ca tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni, cei ce sunt esentiali in metabolismul corpului.
Dupa operatie ai urmat un tratament, urmezi inca...?? Ce ti-a prescris doctorul?
Merci!
Cris
Cris,
Mie mi-a zis dr de la inceput (in momentul in care am ajuns la ecografie) ca trebuie sa ma operez, nu am cerut eu de capul meu sa fiu operata. Tiroida mea arata si foarte rau (am avut mai multi noduli pe ambii lobi) si nici nu functiona.
Dupa operatie nu mai iau decat euthyrox, care inlocuieste sau suplimenteaza (in cazul extirparii partiale a glandei) hormonii produsi de tiroida. Pastiluta asta o voi lua toata viata, o data pe zi. Dupa operatie am scapat de multe medicamente pe care le luam inainte si care ma ajutau pe o parte, dar imi faceau rau pe alte parti.
N-ai de ce sa te sperii sau sa-ti faci probleme, pentru ca este o operatie dupa care te recuperezi extrem de rapid.
Oricum, iti doresc sanatate si, daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
andruka spune:
Ma inscriu si eu cu hipo dar nu am fost asa mereu, acum vreo 4 ani aveam hipertiroidie dar eu nu pot sa zic ca ma simteam rau, doar pulsul crescut. Am dat peste un dr care nu era endocrinolog, desi asa sustinea, era chirurg si m-a dat peste cap cu totul. Acum iau zilnic 50 mg de euthirox, tsh este in limite normale, asa a fost si cand am fost insarcinata. Norocul meu a fost ca am dat peste prof Constantin Dumitrache care era la clinica Romar, mi-a spus ca vara sa iau mai putin euthirox si sa iau si panangin pt a mai linisti pulsul. Problema e ca nu stiu unde mai pot da de el, la Parhon nu m-as duce. Stie cineva daca il gasesc la alta clinica ?
carmenus spune:
Servetel, eu iti pot da intervalele de referinta:
T4: 0,7 - 1,48 ng/dl
TPO: < 5,61 UI/ml
T3: 0,58 - 1,59 ng/ml
TSH: 0,35 - 4,94 microUI/ml
Eu abia am ridicat rezultatele, sunt in aceste limite, dar am doi micronoduli. Abia pe 25 iunie m-au programat pentru interpretarea analizelor.
Si mai am un mare nod in gat despre care medicul mi-a zis ca n-are nicio legatura cu tiroida si ca ar fi de la stres.
cristina_dm spune:
Va pup,fetele!
Littlelight, multumiri pentru raspuns!
Am facut analizele!!!
Am TSH 6,02....deci peste normal...deci de aceea imi era asa de rau. In ultima perioada, dupa ce va scrisesem chiar nu mai stiam ce sa fac: aveam ameteli, o stare de oboseala de nu o puteam controla, un soi de depresie - imi venea sa plang tot timpul...
Am facut analizele si totul e clar - de la tiroida.
Doctorul mi-a marit doza de Euthyrox la 90 si timp de 1-2 sapt vedem cum evoluez facand iar analize.
Pentru stari de depresie si panica, pt ca nu sunt veritabile depresii, mi-a dat VAGOSTABYL. Se ia de la plafar pt ca e un medicament din plante. Ma simt mai bine un pic, dar nu pot spune mai mult ca am inceput doar de o saptamana...Oricum, sper si iar sper!
Multumesc ca sunteti aproape!
Littlelight spune:
quote:
Originally posted by cristina_dm
Va pup,fetele!
Littlelight, multumiri pentru raspuns!
Am facut analizele!!!
Am TSH 6,02....deci peste normal...deci de aceea imi era asa de rau. In ultima perioada, dupa ce va scrisesem chiar nu mai stiam ce sa fac: aveam ameteli, o stare de oboseala de nu o puteam controla, un soi de depresie - imi venea sa plang tot timpul...
Am facut analizele si totul e clar - de la tiroida.
Doctorul mi-a marit doza de Euthyrox la 90 si timp de 1-2 sapt vedem cum evoluez facand iar analize.
Pentru stari de depresie si panica, pt ca nu sunt veritabile depresii, mi-a dat VAGOSTABYL. Se ia de la plafar pt ca e un medicament din plante. Ma simt mai bine un pic, dar nu pot spune mai mult ca am inceput doar de o saptamana...Oricum, sper si iar sper!
Multumesc ca sunteti aproape!
Cristina...
Nu stiu de ce ti-a zis medicul ca in 2 saptamani ar putea fi ok.
Din punct de vedere al reactiei organismului la schimbarea dozei de hormoni (marirea sau micsorarea dozei de euthyrox sau alt produs similar) sunt necesare 4-6 saptamani pentru stabilizare.
Mie, acum dupa operatie, mi-a marit doza de euthyrox pentru ca aceea de intretinere, ce mi se daduse la externare, nu-mi era suficienta si mi-a iesit tsh-ul peste limita maxima. Mi-a spus sa repet analizele dupa 6 saptamani (preoperator le repetam la interval de 4 saptamani).
Sa nu-ti faci probleme. Poate sa dureze putin tatonarea asta cu stabilirea dozei ideale, dar pe masura ce te apropii de ea o sa-ti dispara toate acele stari neplacute.
Altceva vreau sa te intreb eu. Cum ti-a prescris doza de 90? Din cate am vazut eu, pastilutele sunt de 50 si 100 pe care le poti imparti in 1/2 sau 1/4 (pentru doze de 25, 75, 125, etc).
Si inca ceva. Mai bun decat pastilele, chiar si din plante , pentru starile depresive, sunt autocontrolul, autoeducatia si odihna - minim 9-10 ore pe zi (asta a functionat la mine cel mai bine).
Daca te mai pot ajuta cu alte detalii, iti stau la dispozitie.
Multa sanatate tuturor!
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
cristina_dm spune:
Multumesc din suflet,Littlelight!
Nici nu stii cat de mult ma simt in siguranta cand stiu ca nu sunt singura cu probleme de acest gen.
Iarta-ma, cred ca din graba am scris gresit, pastiluta este de 100 ( eu scrisesem 90 din gresala).
Cand am inceput sa o iau prima data, cu ani in urma, ai dreptate, schimbarile au inceput sa se vada dupa 3-4 saptamani. Acum cred ca doctorul a spus 2 saptamani ca sa ma calmeze un pic pentru ca eram disperata. Ma simteam atat de rau fizic dar si psihic - acest inceput de stare depresiva (am lacrimile mereu in gat) nu ajuta deloc, starea asta de panica.
Acum iau cumintel tratamentul dat si astept rezultatele. Si pe langa tratamentul acesta, mare dreptate ai, importante sunt: autocontrolul, autoeducatia si odihna. Cea din urma o respect cu strictete, autoeducatia m-a ajutat enorm in viata profesionala (incerc sa o aplic si in rest), mai am de lucrat la autocontrol, la a tine in frau aceste stari de panica care apar mai ales cand corpul nu reuseste sa urmeze psihicul.
Ti-am trimis si un mesaj personal, sper ca l-ai primit!
Multa sanatate tuturor si sa auzim numai de bine!
Cris
angipangi spune:
aseara m/am simtit mai rau si am decis intr/un final sa merg la doctor
toate analizele au iesit bune in afara>eu scriu cum scrie aici si limitele normale
TSH 0.005 normal0.44/3.63
tryodthronin 48.2 normal3.71/6.70
thyroxin 287normal12.4/20.5
au venit vreo trei doctori care mi/au zis sa raman in spital ca risc sa dau intr/o somnolenta si nu ma mai trezesc deloc
am refuzat dar am fost sa merg la doctorul de familie sa /mi deaa tratament si la 3 zile sa mi se faca sangele daca nu scade trebuie sa merg la ei
astazi trebuia sa/mi operez baiatul de fimoza si am amanat/o
sunt disperata
teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora