cornulete bune bune
![](images/user_woman.png)
Spuneti-mi si mie o reteta faina de cornulete. Imi plac de mor da nu stiu sa fac. Imi plac cornuletele fragede ..sa nu fie nici prea nisipoase nici prea tari. Si va rog sa-mi spuneti cantitatea de faina ..caci chestia cu "cat inghite" ma induce in mare eroare.
Vera & Iulia Maria (17 octombrie 2005)
POZE
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
miria_cristina spune:
340gr.faina(foarte exact)
250gr.margarina
100gr.apa in care se introduce o lingura de otet
Se framanta bine.
Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta.
Se foloseste pentru: CORNULETE, placinta cu branza, placinta cu mere, foi de cremsnit, saleuri.
Eu, in acest aluat, cand fac cornulete amestec nuca pisata si nu le mai umplu cu nimic. Dar se pot umple cu rahat, dulceata sau ce mai vrei tu.
Pofta buna!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
miria_cristina spune:
Mi-am mai amintit unul!
100gr. branza de vaci
100gr. margarina
un ou
5gr. sare
1/2 plic praf de copt
Branza de vaci se amesteca, cu margarina, oul, sarea si praful de copt stins in otet. Se framanta usor faina pana se obtine un aluat de consistenta potrivita, care se lasa in repaur cca. 30 minute.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
giulianne spune:
Iti scriu o reteta de te "lingi pe degete",exact ce vrei tu.
1 1/2 marg,unirea o topesti la foc mic cu 3 linguri zahar,dar sa n-o faci lichida,adaugi 3 oua,o cana lapte cald in care ai dizolvat in prealabil 1 1/2 pachetele drojdie , 1 zahar vanilat sau esenta rom,un praf sare si un iaurt sau (sana,smantana).Peste toate pui faina cat cuprinde cam 1 kg.Coca obtinuta o pui la crescut 30 min.Intre timp incalzesti cuptorul la foc moderat.Pui putina faina pe masa, iei un pumn bun de aluat si-l intizi ca o pizza,sa nu fie nici prea groasa ,nici prea subtire,cam 0,5 cm.Iei un cutit si tai forma rotunda in cruce ,apoi mai tai 1 data ,astfel incat sa obtii 8 triunghiulete.In partea lata pui jumate lingurita gem ,apoi rulezi spre varf.Poti sa pui daca va place in loc de gem ,rahat,dar sa fie taiat ca un cartof pai mai scurt.Asezi cornuletele pe tava de la aragaz ,dar sa lasi putin loc intre ele.Nu trebuie sa pui nimic sub ele,nu se lipesc.Le ti la cuptor cam 30 min.la foc moderat,apoi le presari cu zahar pudra.
Bafta la bucatarie,si... pofta buna!!!
Apropo,vad ca fiica-ta e nascuta in luna cu mine,eu-s pe 16.
Daca nu te descurci ,.da-mi un pm
RAMONA MAMI LUI DENIS(12 ANI) SI GIULIA(3 ANI)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alayna/alayna.jpg)
alayna spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
340gr.faina(foarte exact)
250gr.margarina
100gr.apa in care se introduce o lingura de otet
Se framanta bine.
Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta.
Vreau sa fac aceasta reteta.dar nu pun nimic de crescut?Drojdie sau un praf de copt?
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Iti dau si eu o retea simpla si ieftina .Eu o fac foarte des .Problema este ca nu stiu sa iti dau cantitatea exacta de faina ,ci cu aproximatie .
2 pachete margarina ,
250 gr bors
50 gr drojdie
150 gr zahar pudra ,
vanilie
cca 500 gr faina
1 borcan gem care daca e prea lichid il amestec cu nuca .
Iustina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
miria_cristina spune:
Nu se pune nimic de crescut in aluatul pentru cornulete!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
raalucutza spune:
DA DA NU SE PUNE NIMIC IN ALUATUL DE CORNULETE!si e bine de stiut reteta ta miria_cristina!
RAALUCUTZA26+cu
CELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
saftoiu_gina spune:
miria cristina o sa incerc si eu reteta ,am facut odata si nu mi-au reusit,eu am pus drojdie ,inteleg ca nu se pune la cornulete.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Stefana/Stefana.jpg)
Stefana spune:
Cele mai bune cornulete din lume:
- o parte untura de porc curata (de obicei pun 250 g)
- o parte smantana (tot 250 g)
- sare
- faina cat cuprinde, sa poata fi intinsa foaie.
Si cu umplutura din nuci macinate cu cacao si sirop de zahar ies o nebunie. In loc de untura se poate pune si margarina (tot 250 g), dar nu ies atat de fragede ca celelalte.
It's nice to be important, but it's more important to be nice
Rochita de vanzare
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Carmen_Marieta/Carmen_Marieta.jpg)
Carmen_Marieta spune:
Uite si de la mine o reteta, mai ales ca sunt si de post poti sa le faci oricand:
Cornulete de post
Ingrediente: 250g de margarina, 150 g de zahar, 3 linguri de rom, coaja de lamaie, 205 g faina, gem sau rahat pentru umplutura
Preparare reteta: Se freaca margarina cu zaharul pana se face spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente, se framanta bine, astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se intind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem si se impaturesc in forma speifica. Se pun la copt la foc potrivit. Dupa ce sunt scoase din cuptor, dar inainte sa se raceasca sunt pudrate cu zahar pudra din belsug.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)