buna,
am si eu o intrebare cand trebuia depus dosarul pentru a putea primi indemnizatia pentru crestere copil daca am nascut in octombrie 2005, am fost in concediu postnatal pana pe 19.01.2006, iar cei de la serviciu nu mi-au trimis dosarul la Primarie.Acum umblu eu caci nu am dosarul complet pt. ca nu-mi gasesc cei de la Directia Muncii stagiul de cotizare din 2004 -2005 cu toate ca s-a platit, iar eu nu am lipsit nici o zi. Nu trebua ca cei de la Personal sa se ocupe de trimiterea dosarului? In lege sunt mentionate 60 zile pentru a depune dosarul, dar cele 60 zile sunt din momentul in care ai facut 42 de zile de lauzie sau din momentul in care ti s-a terminat concediul postnatal?
Daca iti expira perioada de depunere nu mai primesti banii din urma, iar eu nu am nici o vina cina trebuie sa suporte consecintele si sa-ti plateasca totusi indemnizatia?
Astept raspunsurile voastre repede.
Cu multumiri
Buna, nu sint experta dar eu am inteles asa:
60 de zile de la nasterea copilului, dc vrei sa fii sigura intra pe pagina legislativa www.ms.ro sau www.ddfssbuc.org si citeste legea
nu se da retroactiv dc ai depasit termenul
cei de la personal nu au fost obligati sa-ti depuna dosarul, s-a apelat la bunavointa lor si nu putine au fost cazurile in care mamicilor li s-au pus dosarele in brate asa ca vezi ce faci cu stagiul de cotizare si depune-ti dosarul