Am pietre la fiere!
Din septembrie ma supara constant in dreapta sub coaste ceva si sporadic faceam si niste crize mai puternice de nu mai eram buna de nimik.
In februarie in sfarsit ajung si eu la doctor si fac o echo si...pietricele la fiere! Nu mari, dar multe!
Intre timp am vazut o emisiune la TV cu un centru de medicina alternativa - bioenergie, acupunctura, cristaloterapie...etc...toate astea adunate la un loc...in spate la Hala Traian...centrul Mick-Med...cei de acolo imi spun sa incerc sedinte la niste aparate de-ale lor minune si o sa scap de pietre intr-o luna sau mai mult, fara interventie chirurgicala...
Doctorita mea de familie mi-a dat deja bilet pt internare la spitalul Sf Ioan, pentru investigatii amanuntite si eventual operatie laparoscopica...
Luni ma internez.
Daca dupa investigatii doctorul imi recomnada clar operatie ... ce sa fac ?
Stiti pe cineva fff apropiat care a scapat de pietre la fiere prin chestii naturise?
Mai exact stiti pe cineva care a fost la centrul Mick-Med sau la alt centru similar in Bucuresti ?
Multumesc.
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
Raspunsuri
nushulica spune:
anculina nu stiu daca te ajuta in vreun fel dar saptamana asta am descoperit si eu in urma unor investigatii si a unei ecografii ca am polipi pe colecist...eu aveam probleme mai demult dar acum s-au cam agravat...mergand la mai multi dr si cerand si alte pareri am descoperit ca de fapt acesti polipi sunt niste depuneri de colesterol care pot fi eliminate cu tratamente naturiste si foarte multe ceaiuri pe care eu nu le suport dar decat sa suport o operatie ar fi mult mai bine....nu stiu daca are legatura ce am eu cu ce ai tu dar tot pe acolo e zic eu la cat ma pricep...asa ca inainte sa te duci sa te taie intereseaza-te de un tratament naturist sigur trebuie sa fie ceva si mai incearca si cu acupunctura sau reflexoterapie...nu stiu daca te-am indrumat bine dar macar intereseaza-te ca ti-am zis ca exista alternative
multa sanatate
adriana spune:
Si sotul meu are..
A citit o groaza pe internet, caci nu se impaca deloc cu ideea unei operatii.. El se pare ca are o piatra mai maricica, de cca 2 mm(sau cm? nu mai stiu), care nu poate fi eliminata cu chestii din astea naturiste ca poate se blocheaza pe undeva
Din ce stiu eu, sucul de mere dizolva pietrele, apoi am mai citit ca mai este o metoda(la care eu nu m-as supune de buna voie nici de frica!), care presupune sa iei o sticla de ulei de masline si pe parcursul unei zile sa tot bei, inghititura cu inghititura.. pana cand nu mai poti.. si piara/pietrele pleaca singure la vale.. bleahh.. mie imi suna tare urat, dar am citit ca multi au scapat prin metoda asta..
Daca vrei info mai precise, cu metode din astea, mai babesti.. nu cu bisturiu, da o cautare pe formula-as si gasesti acolo sfaturi...
Sanatate, stiu ca tare nasol cu durerea aia intercostala..
Natasa spune:
Eu o stiu pe mama care scapat de pietre la fiere cu ulei de masline. A baut dimineata, pe stomacul gol!, 1/2 litru de ulei de masline extravirgin, amestecat cu zeama de la jumatate de kg de lamii. Sa nu ma intrebati cum de nu si-a varsat stomacul in secunda 2, dar ideea e ca a reusit sa nu vomite, i-a fost rau toata ziua si seara a eliminat citeva pietricele. Pe urma s-a dus la ecografie si se vedea locul in care statusera. Pina aici toate bune si frumoase, numai ca am inteles ca procedura asta are riscuri, in sensul ca pietrele alea, cind sint eliminate se pot bloca nu stiu exact pe unde si pot face mult rau. Mama n-a stiut ce risca, a scapat in 10 ore de operatie, dar mi-a zis ca nu stie daca ar mai avea curaj sa incerce a doua oara. Bag mina in foc pentru reusita uleiului de masline, nu e legenda, dar cred ca e bine de vorbit cu un medic inainte, eventual nu un chirurg, sa-ti explice exact riscurile.
marius spune:
Si tatal meu a scapat de operatie avea niste dureri de se indoia si medicul i-a tot zis cutit cutit, si exact ca tine a intrebat si a gasit si a urmat tratament dar in afara de uleiul de masline era si altceva. Am sa-l intreb si am sa-ti scriu.
El a avut probleme chiar mari cu crize dureroase frecvente si acum e OK de foarte multi ani.
Am sa revin, ai rabdare nu o sa-ti vina sa crezi ce poate face mama natura insa oamenii nu prea stiu o gramada de lucruri care functioneaza extrem de bine.
Nu te opera, tu incearca iar eu promit sa-ti spun cu exactitate ce si cum si pe cuvant tatal meu e chiar Ok si de atatia ani de zile. Bine?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Anculina spune:
OK Marius,dar eu luni ma internez, ai retinut, nu ? fac 2-3 zile investigatii amanuntite fiindca se pare ca mi-au afectat si putin stomacul nenorocitele astea de pietre la fiere si apoi cred ca voi fi pusa in fata marii decizii...
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
marius spune:
Nu esti obligata sa te operezi. Si tatal meu a fost internat a refuzat operatia pana nu incearca si alte solutii alternative si se pare ca bine a facut. Dar desigur decizia iti apartine in ultima instanta. Eu am sa intreb totusi si am sa-ti scriu daca vei dori, mai mult de atat nu am cum sa fac. Dincolo de toate lasand la o parte situatia de fata opinia mea este ca o interventie chirurgicala trebuie facuta doar daca este cea mai buna solutie in raportul risc/beneficiu fata de alte variante.
Bafta
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
anairda36 spune:
Anculina daca ai fost deja trimisa la spital pentru investigatii nu te mai prostii cu metodele naturiste ca nu e cazul. Dau rezultate si alea dar in timp si pentru pietricele putine. Am stat si eu si am tot lungit-o cu operatia de frica pana mi-au adus pietrele in doi pumni de puteam nu sa-mi fac numai mie margele dar sa fac si de vanzare.
Operatia este extrem de simpla, vorbesc de cea laparoscopica. Eu seara am fost in picioare si m-am dus singura la toaleta iar dupa 3 zile eram la un chef unde am mai si dansat.
Dupa operatie ma tot intrebam de ce am fost atat de proasta si am stat atat de mult cu durerile alea grozanice de imi faceam singura injectii cu piafen intramuscular ca mie imi afectase si pancreasul deja.
Iti tin pumnii luni sa ai curaj si o sa fie totul bine. Sanatate!
numeioana spune:
Anculina si daca pana la urma ai fi nevoita sa faci operatie laparoscopica n-ar fi sfarsitul lumii. Fii puternica. Nu este o operatie grea. Bunica mea s-a operat la 70 de ani si si-a revenit in 2 zile. Asta dupa ce o viata a suferit din cauza fierii. Acum ii vine sa isi dea pumni ca nu a scos fierea la tinerete. Poti trai o viata fara fiere. N-o lasa sa te chinuie in zadar!
Stai linistita si fa asa cum zice doctorul fara sa te ingrijorezi. Multa sanatate!
Ioana
adi2003 spune:
Eu am auzit (indirect) de la o cunostinta ca a scapat de pietre la fiere prin tratamentul naturist a lui Fulga. Pur si simplu le-a eliminat.
La fel se elimina si nisipul de la rinichi.
Daca e considerata reclama rog un moderator sa stearga mesajul.
Florile mele
l_carmen2003 spune:
Eu in aug 2004 am inceput sa fac crize. La inceput nu intelegeam ce am, ma simteam rau de cateva luni insa abia atunci incepusera crizele. La un moment dat, in nov ma programasera la operatie, facusem febra si se pare ca mici si multe cum erau se miscau din plin. Am luat un tratament cu antibiotice de 10 zile 500mg ampicilin la 6 ore !!! si concomient am sunat un tip cu leacuri naturiste care mai facuse si cu altii minuni care mi-a dat un ceai - super amar - si un amestec de ulei; plus zeama de la 4 lamai am eliminat pietre la greu... A trebuit repetat tratamentul la 2 luni insa la ecografie respectivele pietre nu mai figurau in context!!!
Eu nu ma grabesc cu operatia stiu ca pietrele se vor reface datorita stilului de viata si a stresului insa am sa mai incerc tratamentul si anul asta preventiv.