Subfebrilitate, dureri articulatii, muschi
Raspunsuri - Pagina 3
DianaR spune:
Referitor la tromboza, se poate ca procesul inflamator sa fie cauza, dar cred ca mai degraba e ceva in plus acolo, o tulburare de coagulare. Ai spus ca ti-a iesit si anticoagulantul lupic pozitiv, asta poate fi cauza de tromboza. Esti tanara si cu trombozele nu-i de glumit. Poate ar mai trebui sa sapi un pic.
Ananda, ei ce zici aici de creier ruginit, eu n-am mai fost pe la spital de un an si noua luni de cand s-a nascut fiu-miu, vine si bebe doi si mai stau o tura acasa, parca vad ca uit totul...
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (26+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
Tanaion spune:
Fetelor m-am mai linistit daca mi-ati spus ca va tin in priza. Eu chiar ma simteam cam jenata ca va incarc cu toate problemele mele imbarligate. Si la medic cand merg prima oara mi-e groaza de faptul ca trebuie sa relatez toata povestea asta lunga.
Ananda microemboliile astea sunt periculoase?
Chistul ovarian nu a fost mare.
Poate o fi si la mine o artrita din aceasta reactiva, dar n-ar fi trebuit sa am VSH-ul marit? Poate ca totusi am asa ceva si-mi vor trece si mie simptomele in timp.
Cand ma gandesc ca imi doream atat de mult sa raman insarcinata anul acesta, ca deja am 35 de ani, deja cu atatea probleme mi-e si frica sa ma gandesc. Nu pentru mine, ci pentru bebe sa nu-l afecteze cumva...
Diana, intr-adevar mi-a iesit in decembrie anticoagulantul lupic pozitiv, dupa care am repetat in ianuarie si februarie si a fost negativ. La tomografie si la doppler-ul venos nu a mai aparut nimic legat de tromboza.
Si acum sa va povestesc de ieri de la endocrinologie.
Mi-a zis intr-adevar ca gusa e marita. Mi-a dat sa fac o gramada de analize (iar analize
) si ecografie tiroidiana si sa merg cu rezultatele saptamana viitoare. Era si doctorita saraca destul de nelamurita si inca nu am povestit tot, ca mai asteptau oameni la usa.
Va pup mult fetelor pentru rabdare si ajutor,
Tana
amuleta spune:
Ai avut vreo eruptie pe piele in anul care a trecut ? Ai copii mici in jur ? Iei vreun medicament ? Ai calatorit in afara tarii in anul care a trecut ? Iei anticonceptionale ? Ai animale in jur ?
Tanaion spune:
Amuleta
Anul trecut in martie am avut varsat de vant.
Copii mici, il am pe fiu-miu care are 4 ani si cateva luni.
Inainte de toata povestea asta, am luat imunostimulatoare naturiste si bronhovaxon. In noiembrie desi aveam deja subfebrilitatea si toate simptomele nu am luat nimic. Din decembrie insa ce sa zic ca am bagat in mine si antibiotice si antiinflamatoare.
Anticonceptionale nu am luat niciodata.
Nici animale nu am.
Tana
iulia_b spune:
In afara de ce spuneau fetele ma mai gandeam la poli/dermatomiozita sau alta boala musculara (polimialgie, miopatie)caz in care enzimele musculare ar da o indicatie.
Sau la o vasculita ex poliarterita nodoasa dar ar trebui sa apara unele analize modificate.
Sau boala mixta a tesutului conjunctiv, unde anticorpii anti-ADN si anti Sm sunt absenti.
Biopsia musculara probabil aduce indicatii pretioase in cazuri neclare.
Dar f probabil sa fie de cauza endocrina.
Poate fetele pot spune mai multe, eu am terminat medicina dar nu profesez ca medic.
N-ai spus daca articulatiile s-au umflat, daca "intepenesc",s-au deformat, daca simti slabiciune musculara.
amuleta spune:
Sa recapitulam :problemele dureaza de citeva luni bune si nu scot la iveala nimic anormal (testele de lupus pe care le-ai avut sint in esenta normale iar tromboza aia care a aparut si dupa aceea a disparut fara tratament si in timp scurt e probabil nimic- adica primul a citit ecografia aiurea, ca nici macar pe-aici nu se pune asa un diagnostic cu ecograful obisnuit). Polimialgia la virsta ta e rarisima si fara VSH marit si anemie n-am vazut nici una. Vasculitele merg toate cu VSH marit si pina acuma s-ar fi vazut ceva pe piele, in rinichi sau plamin.
Temperatura de 37.1-37.3 in anumite momente ale zilei care dureaza citeva luni fara nimic la analize este, de obicei, nimic semnificativ si trece de la sine.
Daca analizele endocrine sint bune (TSH, cortizol, FSH, LH...) cel mai aproape esti de fibromialgie si "chronic fatigue syndrome" (nu stiu in romana). Am vazut cazuri in care o infectie virala la adult poate declansa asa ceva.
Tanaion spune:
Ananda
M-am uitat pe ecografia aceea intravaginala si tromboza pe care-o vazuse era la vena iliaca stanga. Nu stiu de ce-mi ramasese in cap dreapta. Scuze.
Amuleta
Sper din tot sufletul sa fie ce spui tu. Fibromialgiie acestea trec de la sine?
Deseara sper sa am si rezultatele de la analizele pentru tiroida asa ca va povestesc cum mi-au iesit si astea.
Tana
Tanaion spune:
Iulia,
Am facut niste analize CPK, LDH si au iesit OK. Nu stiu exact daca au vreo legatura cu enzimele musculare de care ziceai tu. Am inteles ca sunt pentru inflamatii musculare, dar nu stiu sigur daca zic bine.
Articulatiile nu mi s-au umflat niciodata, nici nu mi s-au intepenit in adevaratul inteles al cuvantului, nici nu mi s-au deformat. Legat de musculatura simt de parca am tot timpul febra musculara si anumite portiuni, sunt mai contractate, parca "ard" si ma dor cand le apas putin.
Tana
amuleta spune:
Alea se cheama "trigger points" adica puncte dureroase. Citeste si tu pe internet despre fibromialgie
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/fibromyalgia.html
cred ca sint si-n romana materiale, vezi daca se apropie de ce te doare pe tine.
Unii spuneau in trecut ca boala asta nu exista, ca-i un moft...ma rog, eu am avut destule paciente cu ea ca sa-mi dau seama ca e ceva real, desi cauza e necunoscuta. Si mai toate aveau o poveste ca a ta, cu zeci de analize normale, doctori peste doctori, nu mai stiau nici ele ce sa creada. Chiar daca TSH iese putin marit, tot nu poate explica durerile musculare, hipotiroidismul poate da o usoara slabiciune dau nu cum descrii tu.