Copilasi martie-aprilie 2004 (75)
Raspunsuri - Pagina 2
LauraFlo spune:
Claudelule doar atat ? Nu-mi vine sa cred ca nu mai ai chef de vorbit .....Cu Rayu ai mai vorbit ? Ai fost in delegatia aia in Suedia ? Ce face Amelie ? Dar Raul ?

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
Claudelu spune:
Laura,
SIncer n-am chef de vorbit, am devenit tacuta![]()
Cu Rayu vorbesc aproape saptamanal...sunt bine, ea e foarte ocupata acum de cand a icneput serviciul, ii place mult dar e foarte departe de ea, face 1 ora jumate dus...deci ea zilnic 3 ore e pe drum
Ame, e tot asa cum o stim
Vorbim des la telefon dar din pacate nu prea multe ca e scump...pe net inca n-am reusit sa ne mai sincronizam...cand e una nu-i cealalta si tot asa
Raul al meu de 2 zile ne termina...e marait si pus pe prostii...azi chiar am reusit sa ma cert cu Clau din cauza lui 
N-am mai fost si nici nu mai merg in delegatie in Suedia pentru ca au venit ei la noi si au rezolvat treburile aici 
Parerea voastra conteaza ...asa cevaaaa
Nedda spune:
Simo, ma gandesc si iti zic. Daca ma gandesc la prieteni stiu doar o familie (cu o fetita de varsta Larei) care a fost acum cateva luni in Puerto Rico si mai avem niste prieteni care au fost in Hawaii. Dar nu mi-au zis sa fi facut ceva special cu copiii pe unde au fost. Ei de fapt nici nu au ales destinatiile de concediu dupa criteriul "child friendly".
Hm, sper ca voi sa gasiti un loc frumos sa va petreceti concediul. Pentru cat timp vreti sa mergeti?
Laura, eu n-as numi-o dilema problema cu masina. Eu cred ca ati putea lua-o si pe Daria in concediu chiar daca n-aveti masina. E adevarat ca ati avea posibilitatea de miscare ceva mai redusa dar daca va duceti in vreo statiune la munte sau la mare, mergeti cu trenul pana acolo si acolo sunt taxiuri ca sa va miscati in imprejurimi. Zic si eu...
Clau, ma bucur sa aud vesti de la tine. Te pupam pe tine si pe Raul!
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004
mariana tache spune:

Dragele mele, mi-a fost f dor de voi!
Nu stiu daca va mai amintiti, acum vreo 2 saptamani va spuneam ca am f mult de munca cu poze pt 8 martie; ei, tocmai le-am terminat! am muncit de mi-au iesit ochii + am mai aparut alte treburi urgente, asa ca nu am avut timp nici sa respir; au fost si nopti cu culcat la 4 dimineata; sau culcat la 3, trezit la 6....in fine...bine ca le-am terminat! Noroc ca-mi place ce fac, ca altfel...
Nu am apucat sa citesc nimic din urma, si nici nu o sa mai recuperez vreodata
, ca nu voi avea cand. Asa ca va rog sa ma iertati ca-s cu temele nefacute!
Am o tona de noutati, dar nu va zic in seara asta ca-i tarziu si fug la somn!
Va
cu drag; mai pove maine (adica azi mai tarziu)!
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
LauraFlo spune:
Neata ! Galatiul e sub zapada ! A nins binisor azi noapte si acum e numai bine de sanius ! Uraaaa !
Am alunecat dimineata in drum spre serviciu de o mie de ori, iar vreo cinci masini s-au indragostit de mine ....se urcau pe trotuar ...asa de bine se circula pe strazi !
Clau , sper sa iti revina cheful de vorbit cu noi ! Imi pare tare rau ca nu ai ajuns in Suedia, poate se gandesc sefii sa te trimita ...mai la vara ...in concediu ! Transmite-le dragostea noastra suedezelor Rayu si Amelie !
Nedda, cred ca cu putin efort am putea sa mergem cu Daria in concediu si fara masina, dar in Romania mijloacele de transport sunt nesigure, murdare, total neadecvate pentru bebelusi. Vom vedea ce vom face !
Mariana, ce bine ca ai terminat munca ! Ne e dor de voi ! Ce fac iubitii tai cavaleri ?

Soleil spune:
Bine v-am regasit!
Mai trec si eu pe-aci. Recunosc ca v-am citit, dar nu v-am scris. Da' v-am citit, se pune, nu? ![]()
Am avut o saptamana tampita rau - probleme cu bona, Tiana racita cobza, amigdale umflate, muci, greva foamei, nopti de nesomn si tot asa. Acuma e mai bine. Plus ca o suspectez de giardia, prea nu mananca nimic - sambata am dus pentru analize (antigen giardia ca la coproparazitologic nu a iesit nimic). Plus o urocultura ca cica s-ar putea ca si asta sa determine lipsa apetitului. Acuma asteptam rezultatele. Dar pana la ele am inceput sa-i dau tratamentul naturist: helmiflores + tinctura de propolis + ulei dovleac. Nu-i plac deloc, dar sper sa le ia pana la capat.
Progrese in ale vorbitului - isi dezvolta vocabularul pe zi ce trece, fraze tot mai lungi, am trecut la prepozitii (sau cum s-or fi numind ele) de genul "nici", "decat", "numai", "doar" si altele pe care le foloseste destul de corect. A preluat din vorbirea noastra tot soiul de tampenii cum ar fi "nashpa" si acuma nu stim cum sa i le mai scoatem
.
Acum cateva saptamani tot umbla la TV, Costin i-a zis sa se potoleasca, ea nimic. Costin furios o intreaba: "Tiana, tu n-auzi, eu cu cine vorbesc?!". Tiana senina: "Cu turcii!"
(preluata din expresia de exasperare a maica-sii cand copilul nu asculta: "da' io cu cine vorbesc, cu turcii??"
Pediatra la care am mers saptamana trecuta (era una noua) ne-a intrebat de 3 ori daca are numai 1,10 ani ca a zis ca vorbeste prea bine pentru varsta ei [:D}.
In schimb ne luptam in continuare cu culorile - a invatat o groaza de chestii, numai culorile le cam face varza
.
De desenat sau de scris - nici vorba, sunt doar picturi abstractioniste, mi-e teama sa nu ma fi mostenit pe mine care am doua maini stangi la chestia asta
.
Cu olita - uneori ma anunta ca vrea la olita, alteori nu. Oricum e vorba de kk, de pisu nu ma anunta deloc. Daca cumva face kk si n-are chef sa fie schimbata iti spune gales ca nu trebe schimbat pampersul ca ea a facut doar "un partz mic"!
Aseara am mers in Mall la o tampenie de-aia unde se joaca copiii - am convins-o cu greu sa intre in piscina cu bile si dupa 30 de secunde a inceput sa planga si sa tipe dupa mine
. S-a speriat de toti copiii care topaiau pe acolo. Cred ca trebe dusa la gradinita sa se mai socializeze, desi mi-e groaza sa o las singura acolo. Dupa cum a reactionat aseara, sa o las singura la gradi - cred ca va fi o adevarata teroare psihica pentru ea
.
La voi care aveti copiii la gradi - cum a fost acomodarea? Sau cele care inca nu i-ati dat, cam ce planuri v-ati facut? Eu ma gandisem initial sa astept sa treaca de 3 ani (adica la 3.5 ani), dar la cum o vad parca i-ar prinde bine socializarea...
Mi-e al naibii de greu sa va iau pe toate in parte, asa ca fac un sac mare-mare cu pupici pufosi si il trimit in cele 4 zari sa ajunga la toti piticii mai mari si mai mici de aici! 
Flaviana si
Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana
LauraFlo spune:
Flaviana, pupicii tai au ajuns si la noi ! mesajul tau a fost super haios si sincer ! Mi-a desenat un zambet pe buze !
Sa stii ca si Daria mea da raspunsuri la fel de ..."la obiect " si plin de "perle" copiate din vocabularul nostru de parinti adulti si responsabili. ![]()
Noi tocmai am terminat tratamentul pt giardia, acum asteptam cateva zile ( parca 10 trebuie ) -perioada de incubatie- ca sa repetam analizele si sa vedem daca am scapat de ...misculici. Pana sa-i facem analizele sa stii ca si daria a fost super agitata noaptea si ..nemancacioasa, asa ca ar fi bine sa repeti analizele ( la noi au iesit la a doua incercare ).
La locul de joaca , ceva tot cu bile si topogane, a reactionat la fel: cand au fost copii multi a fost cam retrasa, cand era doar o fetita s-a jucat foarte bine. Asa ca reactiile ei sunt prezente si la noi !![]()
Vino mai des pe la noi !

alona spune:
Buna fetelor!
N-am mai scris demult desi va citesc in fiecare zi insa cind e sa raspund sint si eu ca si Claudelu
.Nici nu prea avem cu ce sa ne laudam, Thea e o lenesa la spus propozitii, stie o groaza de cuvinte dar cind vrea sa ne spuna ceva numai ea stie ce spune.De citit nu are rabdare deloc sa-i citesc, ne uitam la poze si daca apuc sa-i spun ceva despre ce e acolo bine, daca nu nu ca ea intoarce pagina rapid.Ii place in schimb sa se joace cu lego , acolo are rabdare.
Acum avem niste problemute de sanatate, are conjunctivita, nu e grav e in stare incipienta si ne-a dat picaturi in ochi cu gentamicina, insa ne lupatm din greu sa le punem ca nu prea vrea sa deschida ochii.Cam atit de la noi deocamdata.
Va pup.
Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "
SimoV spune:
Anca, ma bucur ca ne-ai scris. Imi pare rau de ochisori... Imi inchipui cat e de greu sa ii pui picaturile.
Cu rabdarea nici Mia nu sta prea bine. Lucas in schimb are mult mai multa rabdare la citit si la alte explicatii. Mia in schimb asculta TOT chiar daca se joaca ea cu ale ei, pe urma repeta ceea ce ii spuneam lui Lucas cand eu credeam ca ea nu era atenta. Deci - fiecare copil e altfel. Mai scrie-ne!!!!
Daniela, am vrut sa te intreb - ora de muzica la care mergi cu Lara este la biblioteca sau undeva, unde platesti? Te referi la "nursery rhymes" sau ceva mai "muzical"? La bibliotecile aproape de mine (sunt 3) nu se organizeaza nimic muzical - au doar story time si nursery rhymes. Dar este din pacate miercurea, cand eu predau si dimineata intotdeauna sunt contra cronometru si nu prea apuc sa-i duc. Doar daca imi organizez mai bine timpul si imi pregatesc TOT cursul in seara de dinainte. Va trebui sa ma mobilizez. Dar nu mi-a placut bibliotecara deloc - o doamna asa mai morocanoasa si nu foarte distractiva - parca e un bolovan...
Mariana, bine ca ti-ai terminat treaba. Asteptam vestile de care nu ai mai avut timp aseara.
Flaviana, si eu le spun la fel cu turcii... Tare m-am distrat de raspunsul Tianei. Super!
Clau, ma bucur ca ati pasit cu dreptul anul asta. Sa va mearga tot asa si de acum incolo, si in anii ce urmeaza! Spunei la Rayu ca o pupam si o asteptam pe la noi.
Laura, sper din suflet sa reusiti sa va luati si masina si sa si mergeti undeva in concediu cu Daria. Stiu ca in Romania lucrurile nu stau bine deloc... si asa cum ai zis tu, voi sunteti printre cei fericiti... restul...
E un frig la noi!! (dar nu ca in Romania) A nins muuult de tot de sambata dupa-masa intruna pana aseara. Tare frumos! Dar din pacate la ai mei copii nu le place chiar asa mult zapada. Ne-am jucat ieri un pic doar. Acum fug la scoala, azi predau. Mai am ceva de pregatit pt. curs, asa ca va las.
Hai fetelor... mai ziceti ceva...
Claudelu spune:
Mariana si Soleil, bine ati revenit! 
Anca, ti-am mai spus...da-ti mai spun...multa sanatate Theei!
Am primit cadoul de Valentine's Day
AM primit un aparat foto digital Samsung A400
Ce sot dragut ammmm ![]()
Parerea voastra conteaza ...asa cevaaaa