cic pt.profesori suplinitori?

cic pt.profesori suplinitori? | Autor: madalinad

Link direct la acest mesaj

am o prietena insarcinata in luna a saptea, profesor suplinitor. am inteles de la ea ca, avand contract de munca pe perioada determinata, nu ar beneficia de indemnizatie si CIC la fel ca toata lumea, conform legii in vigoare de la 1 ian. mi se pare ciudat... ea are continuitate 10 ani pe cartea de munca, nu-mi vine a crede ca se poate asa ceva! stie cineva ce spune legea in cazul suplinitorilor?!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Beneficiaza daca are salariu in ultimul an anterior datei nasterii copilului. Se pare ca are. Suplinitor sau definitiv nu are relevanta. Ultimele 12 luni sa aiba salariu - asta e conditia legii pt ea.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Corect. Conditia este ca (pardon!!) contractul pe perioada determinata sa fie incheiat pe perioada 1 sept - 31 august. Am o amica in aceasta situatie, dar pentru ca repartitia suplinitorilor s-a facut pe 8 septembrie (conform calendarului MEC), decizia ei de incadrare este cu data de 15 septembrie. Pentru 2 saptamani "pauza" in cartea de munca (in anul anterior scolar a avut acelasi tip de contract, pe perioada determinata, pāna la 31 august), va pierde CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Lona

Corect. Conditia este ca (pardon!!) contractul pe perioada determinata sa fie incheiat pe perioada 1 sept - 31 august. Am o amica in aceasta situatie, dar pentru ca repartitia suplinitorilor s-a facut pe 8 septembrie (conform calendarului MEC), decizia ei de incadrare este cu data de 15 septembrie. Pentru 2 saptamani "pauza" in cartea de munca (in anul anterior scolar a avut acelasi tip de contract, pe perioada determinata, pāna la 31 august), va pierde CIC.
Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Lona,incadrarile trebuiau facute de la 1 septembrie,indiferent de data deciziei sau a sedintei de repartitie.Eu am participat 3 ani la rand la repartitiile din 8-10 sept.,dar incadrarea a venit mereu de la 1 sept.,asa e legea.Prietena ta ar trebui sa ceara o audienta la minister,sau intai la inspectorat,ca sa lamureasca treaba.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

S-a zbatut, inutil. A fost in audienta la Liliana Preoteasa, a fost la directorul Directiei juridice din minister.
Decizia e legala, dupa 31 august nu a mai avut contract, a stat acasa pana la 8 septembrie, cand a aflat daca primeste vreun post sau nu, l-a primit, iar decizia de incadrare a venit cu 15 sept. Nici nu avea cum sa fie de la 1, atata vreme cat in intervalul 1-15 ea nu s-a aflat sub contract. Nu putea primi decizie cu o data retroactiva, ea a intrat la ultima "sita" a repartitiilor. De altfel, pe decizia de incadrare scrie clar "in urma repartitiei computerizate din 8 sept." Deci nu putea incheia contractul anterior acestei date, logic, si legal.

La momentul acela nu stia ca va veni bb, altfel gasea un contract pentru 2 saptamani in alta parte, sa nu-i ramana gaura. Acum asta e, s-a resemnat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

S-a zbatut, inutil. A fost in audienta la Liliana Preoteasa, a fost la directorul Directiei juridice din minister.
Decizia e legala, dupa 31 august nu a mai avut contract, a stat acasa pana la 8 septembrie, cand a aflat daca primeste vreun post sau nu, l-a primit, iar decizia de incadrare a venit cu 15 sept. Nici nu avea cum sa fie de la 1, atata vreme cat in intervalul 1-15 ea nu s-a aflat sub contract. Nu putea primi decizie cu o data retroactiva, ea a intrat la ultima "sita" a repartitiilor. De altfel, pe decizia de incadrare scrie clar "in urma repartitiei computerizate din 8 sept." Deci nu putea incheia contractul anterior acestei date, logic, si legal.La momentul acela nu stia ca va veni bb, altfel gasea un contract pentru 2 saptamani in alta parte, sa nu-i ramana gaura. Acum asta e, s-a resemnat.
Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Foaarte ciudat.Pai in Bucuresti toate incadrarile s-au facut cu 1 septembrie,chiar si pentru cei repartizati in 8 sept.Scria si la Inspectorat mare si clar "incadrarile se fac de la 1 septembrie".Si asta,cum ti-am zis,e de 3 ani.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:

Decizia e legala, dupa 31 august nu a mai avut contract, a stat acasa pana la 8 septembrie, cand a aflat daca primeste vreun post sau nu, l-a primit, iar decizia de incadrare a venit cu 15 sept. Nici nu avea cum sa fie de la 1, atata vreme cat in intervalul 1-15 ea nu s-a aflat sub contract. Nu putea primi decizie cu o data retroactiva, ea a intrat la ultima "sita" a repartitiilor. De altfel, pe decizia de incadrare scrie clar "in urma repartitiei computerizate din 8 sept." Deci nu putea incheia contractul anterior acestei date, logic, si legal.

La momentul acela nu stia ca va veni bb, altfel gasea un contract pentru 2 saptamani in alta parte, sa nu-i ramana gaura. Acum asta e, s-a resemnat.

Foaarte ciudat.Pai in Bucuresti toate incadrarile s-au facut cu 1 septembrie,chiar si pentru cei repartizati in 8 sept.Scria si la Inspectorat mare si clar "incadrarile se fac de la 1 septembrie".Si asta,cum ti-am zis,e de 3 ani.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Nu-i ciudat, e legal.
Singurii suplinitori care au primit decizie de la 1 au fost cei care au avut continuitate pe post. Or, amica mea s-a mutat la o alta scoala.

Mergi la inceput