Ce variante are??????

Ce variante are?????? | Autor: flavia ramona

Link direct la acest mesaj

Verisoara mea este insarcinata in 6 saptamani si locuind intr-un oras mic sefii ei au aflat ca ea este insarcinata duminica, iar ea, de buna credinta le-a spus personal ieri. Pe langa ca au facut-o cu ou si cu otet, cum ca ar fi ramas intentionat, ca ea stia ca au nevoie de ea prin vara, ca sigur are mai mult de 6 saptamani, etc., aberatii de oameni fara minte, au instiintat-o ca incepand cu 1 martie din postul de contabila o vor muta in magazin, ori la aprovizionare ori la aranjat marfa.

Avand in vedere situatia creata si faptul ca ea lucreaza acolo de un an nu ii convine sa fie mutata doar pt ca a ramas insarcinata.

Ce variante are pentru a rezolva situatia cat mai calm (desi nu cred ca se poate la ce oameni sunt aia) si pentru a nu pierde posibilitatea de a primi indemnizatia de crestere a copilului?

Eu m-am gandit asa, nu stiu daca bine, poate stiti sa-mi spuneti voi mai multe:

1. Sa-si ia concediu medical pe tot parcursul sarcinii, ca fiind sarcina cu risc, dar ar fi mult atatea luni.
2. Sa o angajez eu undeva (pot sa fac chestia asta), dar nu stiu daca trebuie sa ai cele 12 luni lucrate in acelasi loc inainte de nastere sau indiferent unde atata timp cat sunt 12 luni lucrate.
3. Sa plece in somaj, somajul fiind luat in considerare in cele 12 luni, dar, din nou, nu stiu daca isi da ea demisia poate sa intre in somaj.

Va rog mult sa ma luminati ca sa o mai linistesc ca e tare speriata.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Ar putea sa-si concediu de risc maternal (se plateste 75 % din salar ) , intercalat cu concediu medical si , daca mai are , cu concediu de odihna .
Succes !!!

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de flavia ramona

[...] ea, de buna credinta le-a spus personal ieri.

SUPER URGENT: sa faca instiintarea in scris, cu numar de inregistrare!! Sa anexeze copie dupa certificat de la medic, incare sa fie trecuta DPN! Verba volant!
quote:
2. Sa o angajez eu undeva (pot sa fac chestia asta), dar nu stiu daca trebuie sa ai cele 12 luni lucrate in acelasi loc inainte de nastere sau indiferent unde atata timp cat sunt 12 luni lucrate.

NU trebuie sa fie in acelasi loc de munca!
quote:
3. Sa plece in somaj, somajul fiind luat in considerare in cele 12 luni, dar, din nou, nu stiu daca isi da ea demisia poate sa intre in somaj.

NU, demisa nu-i da drept de somaj; nici acordul partilor nu-i da dreptul la somaj; nici daca firma nu a platit contributia la somaj (atat a ei, retinuta din salariu, cat si a firmei). Atentie la articolul din Codul Muncii cu care se desface contractul de munca!

Sa cititi neaparat legea protectiei maternitatii la locul de munca!

Mergi la inceput