Pancake

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Inteleg,multumesc
Am sa incerc si eu reteta,care tare mul imi mai plac clatitele.
Dar mai am o intrebarePot inlocui laptele batut cu cel dulce?Sau trebuie sa respect reteta asa cum e ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Waffle e una si pancake e alta.

Va dau reteta mea de pancake care are mult succes la copiii mei.

Folosesti 2 castroane, unul pentru ingredientele uscate si unul pentru cele umede.

Intr-un castron pui: 1 1/2 cana faina, 1 lingurita de sare, 3 linguri de zahar, 1 1/2 lingurite praf de copt, un praf de vanilie. Le amsteci sau mai bine le cerni impreuna).

In al doilea castron, bati 2 oua, cu 3 lingurite de unt topit si 1 1/2 cana de lapte dulce. Cind sint bine omogenizate, tori aceasta compozitie peste amestecul de faina. Incercati doar cam din 10-12 miscari de tel sa amestecati compozitia (indiferent daca mai ramin ceva cocoloase). Atunci cind aceasta compozitie sa bate/amesteca prea mult, devin pancakurile tari ca o talpa. Daca le vreti pufoase, lasati-le sa se "odihneasca" cam o jumatate de ora.

Eu am o plita pe care le fac dar merg foarte bine in tigaie.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

ocebine, am facut aseara pancakes dupa reteta ta! Prima data cand incerc asa ceva. Au iesit foarte pufoase si bune. Diana a papat singurica o jumatate! Ce mi se pare mie e insa ca sunt foarte satioase - ma asteptam sa fie mai usoare ... (eventual sa ma si slabeasca )

Data viitoare am sa incerc si retea lui Oana_B.

Multumesc, fetelor!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

quote:
Originally posted by alayna

IPot inlocui laptele batut cu cel dulce?Sau trebuie sa respect reteta asa cum e ea

Nu, nu poti. Laptele batut reactioneaza cu bicarbonatul si le face sa creasca putin si sa fie pufoase.

Mergi la inceput