astenie de primavara la copii de 2 ani?
De sambata dimineata fetita mea nu mai are chef de nimic sta toata ziua in brate cu capul pe umarul meu si parca zace.Nu mai mananca, nu se mai joaca, nu are febra, nu mai este activa.Doar cand iesim afara este ca argintul viu, se joaca, alearga, este preocupata de tot ce vede - ham,mau,bebe. Am fost de dimineata la pediatru, a consultat-o, s-a uitat in gat dar nimic.Nu a putut sa-si explice de ce se "comporta" asa.A spus ca deocamdata (pana ii ies analizele) nu-i dam nimic (doar vitamine) si ca poate este vorba de o astenie de primavara.
Voi ati trecut prin asa ceva?
Raspunsuri
coryna spune:
Baietelul meu nu sta cuminte decit in fata televizorului, dar, in schimb, i-a cam disparut pofta de mincare. Nu pot sa sun la doctor sa spun asta pentru ca mi-ar ride in nas si mi-ar spune ca toate mamele spun acelasi lucru, asa ca decit sa ma enervez, astept cu interes sa-i treaca perioada in care s-ar tavali in nisip cit e ziua de lunga. Nu pot sa-i dau nici vitamine pentru ca doctorul imi spune ca nu e bine sa dai copilului atitea produse artificiale, iar in cele din ierburi nu are incredere si zice ca sunt "caca-maca". In concluzie, nu fac nimic, astept sa treaca astenia de primavara si sa inceapa aia de vara .
nelia spune:
O stiti pe Francoise Dolto? Este un foarte fin psiholog, frantuzoaica si mama a trei copii pe deasupra. Doua dintre cartile ei au aparut in traducere romaneasca la editura Humanitas. Ei, aceasta doamna spune ca atunci cind cauza schimbarii comportamentului copilului nu poate fi depistata, trebuie sa ne aducem aminte ca acesti micuti sint fiinte umane si ca tot omu' au acumulate frustrari si fac depresii. Deci nu intotdeauna este o cauza fizica... si nu se rezolva cu vitamine, somnifere si altele de genul acesta. Daca spui ca afara se joaca si e vesela, poti sa-ti aduci aminte daca in ultima perioada in casa s-a intimplat ceva neplacut.. stiu si eu, un eveniment sau o discutie (copiii inteleg mult mai multe din ce vorbim decit credem noi!) care ar fi putut sa o afecteze (planuirea unei schimbari... de patut, de camera, un alt bebe in familie... etc.)? Daca da, discuta cu ea asa cum ai vorbi cu un om mare si explica-i personal ce s-a intimplat sau urmeaza sa se intimple. Este doar o parere, dar eu cred ca are dreptate aceasta Francoise Dolto, ce daca sint micuti, simturile sint aceleasi si instinctele asemenea... ca sa nu mai spun de sentimente. Ba la copii exista inca in stare bruta si naturala, deci intensitatea este dubla in tot ceea ce simt si fac ei.
Cornelia, mamica Agatei
izu spune:
si pediatra m-a intrebat daca s-a intamplat ceva deosebit in aceasta perioada si i-am spus ca nu
eu si sotul meu ne intelegem f bine, nu ne certam, nu avem in plan vreun fratior si nici nu vrem sa schimbam ceva prin casa
fetita sta cu tati (eu am inceput serviciul) iar seara (si mai ales sambata si duminica) sta mai mult cu mine, ne jucam, desenam, mergem in parc
este singurul nostru copil (posibil si unicul) si am incercat sa nu-i lipseasca nimic, sa creasca in liniste si sa fie fericita (de aceea este si f rasfatata) si sper ca aceasta "astenie" sa-i treaca repede si sa nu fie ceva mult mai grav
CameliaH spune:
quote:
Originally posted by nelia
O stiti pe Francoise Dolto? Este un foarte fin psiholog, frantuzoaica si mama a trei copii pe deasupra. Doua dintre cartile ei au aparut in traducere romaneasca la editura Humanitas. Ei, aceasta doamna spune ca atunci cind cauza schimbarii comportamentului copilului nu poate fi depistata, trebuie sa ne aducem aminte ca acesti micuti sint fiinte umane si ca tot omu' au acumulate frustrari si fac depresii. Deci nu intotdeauna este o cauza fizica... si nu se rezolva cu vitamine, somnifere si altele de genul acesta. Daca spui ca afara se joaca si e vesela, poti sa-ti aduci aminte daca in ultima perioada in casa s-a intimplat ceva neplacut.. stiu si eu, un eveniment sau o discutie (copiii inteleg mult mai multe din ce vorbim decit credem noi!) care ar fi putut sa o afecteze (planuirea unei schimbari... de patut, de camera, un alt bebe in familie... etc.)? Daca da, discuta cu ea asa cum ai vorbi cu un om mare si explica-i personal ce s-a intimplat sau urmeaza sa se intimple. Este doar o parere, dar eu cred ca are dreptate aceasta Francoise Dolto, ce daca sint micuti, simturile sint aceleasi si instinctele asemenea... ca sa nu mai spun de sentimente. Ba la copii exista inca in stare bruta si naturala, deci intensitatea este dubla in tot ceea ce simt si fac ei.
Cornelia, mamica Agatei
Scuze ca ma abat de la subiect. Cum se cheama ce-a de a doua carte a frantuzoaicei? Eu nu o am decat pe aia "Cand apare copilul". Mersi.
Toate bune!
izu spune:
"astenia de primavara) a fost o forma usoara de .... rubeola (la un an dupa vaccinare). A avut o eruptie pe corp care i-a trecut in doua zile. Acum mananca, se joaca, este activa.
coryna spune:
Pai de-aia a facut o forma usoara, ca a fost vaccinata si avea deja ceva anticorpi, dar nu suficienti pentru a evita boala. Bine ca a trecut!
nelia spune:
Cea de-a doua carte a lui Francoise Dolto se numeste Psihanaliza si copilul.
Cornelia, mamica Agatei