FIV... ICSI si fumatul

Incep saptamina aceasta tratamentul pt. FIV + ICSI... si fumez.
Oare are vreo influenta asupra reusitei FIV, sau incepe sa conteze sa ma las doar cind si daca raman ?
Stiu ca sa fumez nu e bine oricum, dar ma intereseaza la modul specific, daca imi scade sansele pentru FIV+ICSI, nu in general.
Multumesc.
si succes pentru toate viitoarele mamici.
Elise
Raspunsuri

Kariris spune:
Eu nu vreau sa spun ca de asta depinde reusita ta, dar sunt convinsa ca are un rol important si fumatul. Pe mine m-a sfatuit doctorita sa ma las de fumat inainte sa incep tratamentul. si alta doctorita la fel; ea chiar mi-a explicat ca mucoasa uterina nu e bine irigata cu sange la fumatoare pentru ca stim cu totii ce efect are fumatul asupra vaselor sangvine.... nu le-am ascultat...nu am reusit; nu cred ca pentru ca am fumat dar.... daca voi mai face vreodata vreun fiv cu siguranta ma voi lasa inainte de fumat. Este alegerea ta. Eu stiu doar ca la femeile trecute de 30 de ani fumatul e o cauza a infertilitatii tocmai pentru motivul expus mai sus.
Eu ti-o spun altfel: sansele cresc daca nu fumezi...

Elise spune:
lachione, multumesc!
nu cred ca o sa fie o problema sa ma las.
maine ma duc la doctor - stabilim protocolul, si ce medicatie trebuie sa incep sa iau... si tot de maine o sa incerc sa nu mai fumez.
In principiu, nu fumez mult, nu fumez la job, unde stau cite 12 ore pe zi, deci n-ar trebui sa imi fie foarte greu.
Elise

luli spune:
Elise - unde te-ai hotarat sa faci FIv si la ce dr? sa fie cu noroc
Behind every love is a great story
Luli

daniela_b spune:
Elise, daca se poate sa ne povestesti si noua ce te-a sfatuit medicul, care e protocolul...ma intereseaza foarte mult, si noi urmeaza sa facem FIV+ICSI...
multumesc, dana
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Liana30 spune:
Elise am bazait pe'aci sa'ti spun multa bafta...si tin pumnii..
daniela.b io ca'mi esti draga...si multa bafta iti doresc..
"Nimic nu-i imposibil!"

Elise spune:
La Giulesti, prof. Marinescu, care mi-a si recomandat FIV dupa ce trompitzele mele au dat chix.
Eu speram sa imi povestiti voi mie ce si cum... ca nu stiu nimic...... FIV n-am mai facut pina acum! In rest le-am facut pe toate!
Elise

daniela_b spune:
Elise, uite niste , sa-ti poarte noroc...
sigur o sa ai ce sa ne povestesti, legat de procedura in sine, orice crezi tu ca e demn de retinut...de exemplu eu sint din Bacau si m-ar interesa cit dureaza ( cu tot cu pregatirile de dinainte), cite saptamini oare trebuie sa stau in Bucuresti? Sau sa spunem ca vin in etape si ma programeaza in ziua x...Cit trebuie sa stam acolo, incepind cu ziua x? Intreb pentru ca sotul meu are un program infernal si nu prea poate lipsi mult...si banuiesc ca trebuie a fie si el acolo, nu?
Hai ca nu te mai bat la cap, ai inteles tu despre ce e vorba...Fiecare amanunt conteaza!
Uite de aia iubesc eu DC-ul, sfaturile prietenilor de aici te pot scuti de multa bataie de cap si afli lucruri care te ajuta la nevoie!! ca sa nu mai vorbim de incurajare!!!!!!!
Deci, bafta si te asteptam cu noutati...
Liana, si tie , esti o scumpa...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

szivarvany spune:
Elise, succes si sa fie bb ! Sa ne tii la curent, tinem pumnii!
Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Tabitha spune:
Elise draga: eu stiam ca este de dorit sa nu fumezi, dat fiind ca fumatul este una din cauzele infertilitatii, atat la barbati cat si la femei. Eu, inainte de FIV, am incercat sa mananc cat mai sanatos, cu mult peste, miere de albine, mi s-a zis chiar sa mananc nuci si alune. LA mine a fost mai usor cu fumatul, ca ma lasasem de cativa ani buni (si sotul meu la fel). Daca e sa se prinda, eu zic ca se prinde. Am avut cunostinte cvare au fumat toata sarcina si au niste copii de pus la tablou. Daca as fi in locul tau, as reduce tigarile sau daca as putea as renunta la ele. Daca insa nu poti, nu te stresa prea tare, ca e posibil ca stresul sa dauneze chiar mai mult. Hai, fii optimista. Noi iti tinem pumnii si arata-ne ca se poate.

Elise spune:
Am fost la spital, a vazut si dl. profesor ca al meu sotz are azoospermie.....
Rezultatele de la analizele sotului nu sint prea optimiste.
Mai facem niste analize, facem punctie biopsica, daca sint gigei ii punem la conservat - daca nu, trebuie sa fim siguri ca vrem donator.
Si nu sintem.
Niciodata nu m-am gindit la donator.
Ca sa fie totul si mai frumos, din radiografia mea reiese uter septat: recomandare: rezectie inainte de FIV.
Histeroscopie.
Stiam, dar am sperat ca scap de asta.
Nu scap.
Daca a mai facut cineva rezectie prin histeroscopie, pls. spuneti-mi.
Se face sub anestezie?
Doare?
Necesita internare?
Elise