Stimularea Ovariana
Raspunsuri - Pagina 3

Avalon spune:
Ali, clomifenul este substanta activa continuta atat de cloylbegyt, cat si de ova-mit... stimularea usoara se face cu clomifen, care are rolul de a inhiba estrogenul si indirect de a creste FSH-ul, cel care este responsabil de cresterea si dezvoltarea foliculilor in faza foliculara... Menogonul este o combinatie de FSH cu LH (in proportii egale) si de obicei se foloseste in cazul in care ovulatia este deficitara si organismul nu a raspuns cum trebuie la stimularea cu clomifen, precum si in cazul fertilizarii in vitro cand trebuie sa se obtina cat mai multi foliculi. Daca mai ai intrebari, sunt la dispozitia ta!
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

oanabbb spune:
eu am facut o singura luna de stimulare pt ca a intervenit
ceva si a trebuit sa opresc,insa foliculii au crescut ca nebunii
aveam 4 trecuti de 20mm,unu avea chiar 25mm.
dar din pacate nu am ramas,si acu trebuie sa mai astept pana sa.l pot repeta.bafta

Tia spune:
lilirusu
nou venit
Romania
bucuresti
6 Posts
NE-MODERATE!!!
--------------------------------------------------------------------------------
La multi ani fetelor,pentru acest inceput de martie,inceput de primavara.Va doresc sa va aduca aceasta primavara tot ce va doriti.In urma cu 1 luna va povesteam ca am inceput tratament cu utrogestan,clostilbegil si pregnil pt stimularea ovulatiei.Atunci la eco aveam endometru 7mm,ovarul drept cel mai mare folicul 13mm,ovar stang nici un folicul in curs de maturare.Pe data de 27.02 am facut eco transv.si am primit urmatorul rezultat endometru 8mm,ovar stang cel mai mare folicul 23mm,mi s/a administrat pregnil la ora 12,00.Ce parere aveti de aceasta eco,am vreo sansa.Care este perioada dupa pregnil cand se poate presta,pt ca a trebuit sa ma deplasez la sotul meu in strainatate,si ne am intalnit pe 28.02 seara.Cate zile se presteaza dupa pregnil.Astept raspuns de la voi.Va sarut>
lilirusu

Tabitha spune:
lilirusu: in ce zi ai avut folicul de 23 mm? Eu zic ca a fost bine si ca prestarea din 28 seara a picat la tanc. O mai puteti face si azi o data, ca sa fiti siguri ca prindeti momentul ovulatiei. In general se zice ca ovulatia are loc la 36-48 ore de la pregnil. Iti tinem pumnii sa fie cu ochisori. La ce dr. mergi tu?

lilirusu spune:
Multumesc de raspuns.In ziua a12a am facut eco intrav.si mi s/a spus ca pe ovarul stang sunt mai multi foliculi si cel mai mare este de 23mm.Pregnilul l/am facut in aceeasi zi la ora 12.00 si cu sotul meu m/am intalnit ziua urmatoare ,mai exact seara urmatoare.Astazi a14azi si prima zi dupa prestare am simtit dureri la nivelul ovarului stang.Oare am avut ovulatie.La cate zile se poate face test de sarcina pt elucidare.Doctorita mi/a recomandat ca incepand de maine sa iau utrogestan 2 capsule seara.Doctorita se numeste Petrache Magdalena de la Spitalul Polizu.Este un om deosebit.Sunt foarte stresata,astapt cu nerabdare daca tratamentul a avut rezultat.Voi ce credeti.

Tabitha spune:
lilirusu: Eu zic sa mai prestati azi o data . In ceea ce priveste testul de sarcina, mie dr. mi-a zis sa-l fac daca imi intarzie ciclul.

ali spune:
In cazul unei stimulari ovariene in ce zile e indicata monitorizarea ecografica ?E bine daca se face in zilele 12-13 sau trebuie si mai devreme?Doctorita mea din Bucuresti mi-a zis de zilele 11-12 dar eu nu fac monitorizarea la Bucuresti si e cam greu sa gaseti liber la alt medic la cabinet particular.Si daca rusii imi intarzie cumva cu o zi si eu am programarea facuta ce mai pot face, asa ca mi-am luat o zi de rezerva.Sper sa nu fi facut rau.
ali

Tabitha spune:
ali: pe mine, la un Cm de 28 de zile, ma cheama la monitorizare in z11, mai ales ca fac si stimulare. Ideea este de a vedea in z11 cat de mari sunt foliculii si sa stabileasca cand sa fac pregnilul, daca este cazul, pentru a face mai apoi IA. Daca la tine ti se face monitorizare doar pt. contact sexual dirijat, fara de pregnil, eu zic ca merge si ziua 12, dar in nici un caz mai tarziu. Asteptam si alte opinii.

bubulina1 spune:
ali, in caz de stimulare ovariana ovulatia se produce in general mai devreme decat in mod normal. Pe mine m-a certat doctoru cand am aparut ca o floare in ziua 11 si foliculul era deja matur. Luna asta s-a si spart in ziua 12, eu am luat doar plante, fara hormoni. Poti sa incepi sa faci monitorizare in zilele 9-11-13. Daca iei utrogestan, vezi ca da intr-adevar intarziere. Daca insa il opresti in ziua 25, prin ziua 28 o sa-ti vina CM, daca nu ies cumva doua liniute intre timp....
Speranta moare ultima!

ali spune:
Deci totusi sa merg in ziua a 11 a la monitorizare.
Desi nu fac inca IA dr de la Bucuresti mi-a zis sa fac pregnil.A ramas ca tin legatura cu ea telefonic dupa fiecare monitorizare si-mi spune ce sa fac.
Am vrut sa va mai intreb daca ati avut ceva urmari dupa stimulare.
Cand am fost internata pentru laparoscopie era o tipa acolo care zicea ca a inceput sa-i creasca par pe fata si ca noroc ca ea e cosmeticiana si se poate ingriji.Voi v-ati lovit de genul asta de probleme?
ali