Fibrom uterin (11)
Raspunsuri - Pagina 14

MadaS spune:
MICHELLE
Stiam de operatia ta, nu scap nici o pagina din forumul "Fibrom", ti-am urmarit atent evolutia. Doream doar sa fiu la curent cu ultimele noutati. Nici eu n-am sta nici macar o zi in spital, nici macar o apendicita, si de asta iau greu decizia operatie, mai ales ca in cazul meu mi se prezinta varianta cu laparoscopuie care pare mult mai atragatoare (fara cicatrice, timp scurt de refacere 1-max 2 zile in spital, etc). Asta daca ignor tratamentul preoperator cu toate consecintele ce tb facut inainte.
As vrea sa mai incerc totusi metode alternative, sunt persoane pe care le cunosc si care au reusit cu medicina alternativa si au renuntat total la gandul operatiei.
MAi sunt fete care au marturist ca operatie nu e grea, au postat pe acest forum cu ceva timp in urma, dar inca mai cuget...nu poti ccompara nici o clipa conditiile din spitalele romanesti cu cele din afara (cand vedeam ca ai laptop-ul si acces Internet in spital...mi se parea ca glumesti cu noi)
Astept cu nerabdare vesti despre KIM sa ne lamureasca misterul fibromului ei care s-a dovedit chist

arinna spune:
Si eu la fel....hai Kimutza, da-ne vesti !!!
........................
Knowledge is power!

michelle7 spune:
MadaS recunosc ca in ro nu m-as fi operat asa linistita. In ceea ce priveste cicatricea, a mea e jos de tot si arata ca un fir subtire, sa speram ca nu se modifica pe viitor. Nici macar nu se vede din cauza pliului natural din zona respectiva ( si eu n-am burta ca sa zic ca asta acopera). conteaza f. mult cum te taie doctorul. mie in ro mi-a scos un chirurg o alunita de pe spate si multa lume m-a intrebat daca am avut operatie la rinichi asta ca sa vezi cu ce cicatrice am ramas de la o alunita de marimea unei stafide . taietura aia+urmele de la cusatura arata ca sablonul ala de la jocul X /0 pe care il faceam noi in clasele primare

michelle7 spune:
am fost azi la controlul de 2 sapt. a venit raspunsul de la laborator fibromul meu e fibrom cu acte in regula. doctorul meu a spus ca sunt singura pacienta din cei 15 ani in care opereaza fibroame care nu a avut deloc nevoie de calmante dupa operatie, asa ca nu va mai luati dupa mine cand va spun ca nu doare ca se pare ca eu sunt "defecta"
. al doilea control va fi dupa 1 luna. in cazul meu exista un risc mic sa apara acelasi fibrom in acelasi loc pt ca e posibil sa nu fi scos complet "buzunarul" in care se afla fibromul . in ceea ce priveste aderentele se pare ca ele nu pot fi prevenite asa ca e alba neagra daca le faci sau nu, dar partea buna e ca ele nu afecteaza sarcina

Laura B spune:
Mada, eu am facut o operatie de fibrom in Romania, la Polizu, acum aproximativ 6 ani. Am avut noroc ca nu a fost nevoie sa-mi taie uterul, fibromul fiind in afara lui, prins printr-un fir. De asemenea am avut noroc si de medici excelenti. La fel ca si Michelle nu am avut complicatii, cicatricea cred ca arata la fel cu ce a descris ea, am stat in spital doar 2 sau 3 nopti (hmmm... memoria la batranete...), insa nu am avut laptop , iar supa din spital era de nemancat (mai corect: de nemirosit).
Michelle, ma bucur ca e totul in regula si ca te simti bine.
Laura

arinna spune:
Fetelor, eu nu inteleg de ce nu va luati laptopul la voi, se poate sa-l uitati acasa?
Cred ca nici nu ne-ar da voie pe-aici , mai stii?Si in pus unde sa-l pui, ca dupa operatie nu poti sa-l tii pe burta sau sa stai in sezut prea mult...
........................
Knowledge is power!

arinna spune:
Radeam eu dar acum nu mai rad ....Fetelor, Mada, Kimutza nu e prea bine, ma gandeam eu ca se intampla ceva, prea mult lipsa de vesti...
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=72523
........................
Knowledge is power!

kikilina spune:
SALUT!
PANA ACUM NU AM MAI SCRIS LA SUBIECTUL ASTA! DIN PACATE TOCMAI MI S-A SPUS CA TREBUIE SA MA OPEREZ DE UN FIBROM DE 10/8 CM. MEDICII CARE M-AU CONSULTAT PANA ACUM NU L-AU CONSIDERAT O PROBLEMA(BA CHIAR DR PELTECU MI-A RECOMANDAT SA NU-L SCOT) INSA DR TUTUNARU(LA CARE MERG ACUM ) SPUNE CA PANA NU MA OPEREZ NU AM SANSE PREA MARI SA RAMAN INSARCINATA. SUNT DISPERATA MAI ALES DATA FIND DIFERENTA DE OPINII INTRE ACESTI DOI DOCTORI
AS VREA SA STIU CARE SUNT RISCURILE ACESTEI OPERATII PENTRU CA EL NU MI-A SPUS DECAT CA TOTUL VA FI BINE SI CA SINGURUL RISC ESTE SA NU-MI POATA FACE DOAR LAPAROSCOPIE SI SA TREBUIASCA SA MA TAIE! AM AUZIT DE MULTE CAZURI IN CARE UTERUL A FOST AFECTAT, MICSORAT, SAU CHIAR EXTIRPAT.
VREA SA FIU SIGURA CA ACEASTA OPERATIE IMI VA CRESTE SANSELE DE A RAMANE INSARCINATA SI NU MI LE VA REDUCE.
DIN PACATE NU STIU PREA MULTE DESPRE FIBROMUL MEU DECAT CA E... PE "FUNDUL UTERULUI". VAD CA VOI STITI TOT FELUL DE TERMENI DAR MIE NU MI-A SPUS MEDICUL MEU PREA MULTE DESPRE EL.
SPER SA MA AJUTATI!
PUPICI!PUPICI!

arinna spune:
Kikilina, e intracavitar daca e pe fundul uterului ( asta daca nu cumva e in afara uterului si n-ai inteles tu bine) poate Peltecu a spus sa nu il scoti nestiind ca vrei un bb? Dar daca nu ramai insarcinata, si chiar daca ramai, cu un fibrom atat de mare acolo, ar fi poate probleme la dezvoltarea copilului sau sarcina cu risc de avort...Mai ales ca el creste de regula in timpul sarcinii...Insa daca nu ramai insarcinata, va trebui scos...Decizia o vei lua tu, desigur....Si noi ne izbim de parereile contradictorii ale medicilor si de gafele pe care le fac...
........................
Knowledge is power!

rachel owen spune:
Arinna, am citit si eu subiectul despre KIM si sunt socata. Am plans pana am putut sa citesc mai departe sa vad ca incepe sa fie bine pt ea. Greu, dar bine. Stiu ce greu este sa-ti revi dupa o asa operatie. De fapt cred ca stiu, pt ca mie mi-a fost foarte-foarte greu (de asta o si admir pe Michelle) desi nu am avut parte de asa complicatii. Imi pare enorm de rau ca medicii au lasat-o sa ajunga sa faca acele complicatii cand puteau pur si simplu sa faca cezariana inca de la inceput, si inca cu putin timp inainte de declansarea nasterii. Eu una am stat cu frica in san pana am ajuns la Bucuresti la spital de frica sa nu mi se declanseze nasterea si sa nu mai ajung, sa fac ruptura uterina sau mai stiu eu ce.
In fine, ne rugam pt ea si eu si sotul meu. Dumnezeu sa o ajute sa se insanatoseasca rapid sa aiba gija de micuta si frumoasa Alicia.
Kikilina, medicii care ti-au spus ca nu ar fi o problema cred ca atata timp cat iti doresti un copil e riscant sa te operezi, putand avea complicatii operatorii si ajungand la extirparea uterului sa nu mai ai vrea sanse sa ramai insarcinata. Tutunaru e un medic bun, dar el te poate asigura ca te poate opera fara riscuri? Fibromul e din start o problema de sterilitate si in sarcina intr-adevar poate crea mari probleme, de la contractii pana la avort. Eu una nu am avut curaj sa-mi asum toate riscurile pe care le presupune miomectomia cu un fibrom de 11/11 pe atunci, inainte de a avea un copil.
Fetele care ma cunosc de pe vremea cand eram insarcinata stiu ca speram sa poate fi scos la nastere. Nu s-a putut, pt ca uterul gravid oricum sangereaza mult si era foarte riscant, dar si medicul, care de data asta l-a vazut "pe viu", nu numai la eco, mi-a zis sa-l las in pace acolo unde e, in masura in care mie nu-mi creaza probele, pt ca e mult prea riscanta o miomectomie.
Asa ca, inca o data, felicitari pt Michelle din partea mea!
Si ca ps: insanatosire iubite KIM!
Albert are 1 an nou2
www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page
Omuletul meu drag
Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag