Ce gatim azi - pentru pitici (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

quote:
Originally posted by aime

Noi astazi:
MD: iaurt cu banana si cereale, rontaieli:biscuiti si grisine; suc
P: ciorbica de pui cu painica si pui cu smanatana
C: inca nu stiu, dar cred ca va papa gratar din piep de pui, ca facem ptr noi si un danonino cu caise

zi-mi, te rog, cum faci pui cu smantana.
multumesc

o intrebare: voi le dati in fiecare zi carne (pui, vita, ficatel, peste)?
citisem undeva ca se recomanda ca o zi pe saptamana sa fie de legume si branzeturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut

nu am mai fost demult pe aici din cauza de perioada de acomodare cu bona asa ca am muuulte de povestit

reteta de tarta cu mere: o caut si o plasez cat pot de repede.

Apa: daca nu vor nu ii fortati, Matei pana pe la un an si 3 luni nu punea gura pe apa ceai suc. Apoi a inceput sa bea incet incet si acum da gata 3-4 sute ml pe zi. Dar numai apa si rar ceai, pe suc nu pune gura nici acum.

Paine: noi papam painea intre mese furata din franzela adultilor si buuunaaaa rau. Mai papa si dimineata in celebra si consacrata combinatie de paine cu unt si gem asortat.

Sare: eu inca nu ii pun in mancare atunci cand e gatita special pentru el, insa din ce in ce mai mult gusta din mancarea noastra care are cate un pic de sare.

Meniul de azi:
dimi: paine prajita cu branza topita si ceai cu miere (m-am mirat si eu ca l-a baut)
pranz: o pulpa superioara cu cartofi (celebra combinatie de pui cu legume la cuptor) si desert jumatate de banana.
Deseara: habar nu am, inventez eu ceva. Vreau sa fac pentru noi pui provensal si daca ma limitez cu condimentele cred ca va papa si el.

In we copilu meu a mancat creveti furati din farfuria bunicului...doar 2 bucati...i-au placut dar nu a mai primit. Voi ce stiti, sunt daunatori la varsa asta?

si o curiozitate: bubu, ce sunt lady fingers? Ma obsedeaza de cand am citit, m=a lovit un lapsus instant

Va pup ca urla dincolo...deja cred ca urla si bona.....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Clyo, uite Puiul cu smanatana : eu il fac din piept de pui. Deci fierb mai intai pieptul bine, cu putina apa si ulei (mai adaugi apa, cand se evapora...)il scot, il las sa se raceasca si apoi il fac bucatele mici mici, cat sa poata papa puiul mic cu gurita lui dulce .
In ce-a ramas din apa cu uleiul de la fiert puiul, pun o juma de ceapa taita marunt si o bucatica mica mica de usturoi taiat marunt si fierb-calesc acolo. Eventual mai adaugi apa. Dizolv o lingura de faina in apa rece, torn peste ceapa cu usturoiul, las sa fiarba si sa se ingroase, adaug 2 linguri sanatoase de smanatana, las sa dea un clocot si la urma carnita bucatele. Mai da un clocot si gata.

Mina uite aici Lady's fingers reteta Balbinei si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68747" target="_blank">aici reteta ...e o praji super buna si usor de facut si poti sa dai si la pui mic daca-i place frisca.Al meu n-a vrut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Mina, ti-a zis Aime ce e cu lady's fingers, e preferata mea si a lui Vlad!

Vlad a mancat asa azi:

dimineata- laptic cu cereale
gustare -o banana cu branza de vaci si un iaurtel
pranz- ciorbita de pui cu painica, soldatei cu crema de cascaval si cateva gurite de lady's fingers
gustare- un mar ras cu cereale
seara- cereale cu lapte Milubrei

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julya spune:

noi am mancat astazi asa:
dimineata - laptic, paine prajita cu branza crema,
gustare piuree de fructe cu branzica si biscuiti
pranz - orez cu legume si un iaurtel
seara - pui in smantana cu cateva faramituri paine
si iar laptic inainte de somni

clyo, puiul in smantana cam asa il fac si eu, cum a zis aime, doar ca fara ulei si usturoi, iar la sfarsit pun un pic de patrujel, asa ne place...
carnita mancam aproape zilnic, bineinteles ca nu exageram cu cantitatile, in schimb nu tolereaza oul, desi ii place foarte mult, il vomita peste 1-2 ore.

Iulia si puiutul Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julya spune:

mina, voi sunteti cu crevetii, noi cu castravetii murati, e jalee daca nu-i dai,cred ca ar fi in stare sa infulece tot borcanul.

Iulia si puiutul Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

astazi:

ora 5 250 ml lapte ( milumil 3)

ora 9,30 - fructe cu branzica calcica ( banana , caisa, mango )

ora 14, 30 - avocado cu pui

ora 17, 30 - iaurt cu cereale

ora 20 ,00 - 250 ml lapte cu cereale

la toata lumea

Adriana si bb Cezarica 23 Aprilie 2005

Cezar,minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut

Azi:
MD: jumate de felie de paine prajita cu branza topita, cealalta jumate cu unt si gem asortat si inca vreo cativa soldatei de paine goala. Alaturi un ceai cu miere
P: Supa de rosii alaturi de care va primi si o pulpita de pui rasol, caci fara carne nu se poate. Desert mere sau kiwi.
C: Planuiesc un sufleu de dovlecel. Daca=l fac va dau reteta.

Julya, pai la lupta asta am renuntat demuult. Cand prinde, baga si doi castraveti murati unul dupa altul

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Fetele si al meu e inebunit dupa muraturi, plescaie cu o placere ...ba chiar a gustat din fasolele cu afumatura (doar o bobita de fasole) si i-a placut...cred ca e ceva nou si de aceea le place.

Sa stiti ca si noi papam carnita zilnic, dar in limita de 50 g cat ne-a recomandat pediatra. Nu depasim, ca n-are cum. La ciorbica, ii pun la o olita de-a lui de tot cred ca 100 g si papa de vreo 4-5 ori, iar la felul 2 la fel. Cate o data de 2 ori pe saptaamana papam gratarel, dar cat poate el sa pape, o felioara.

La pui cu smanatana nu pun mult ulei, cred ca o lingurita sa fie, si usturoi, f putin, cred ca un sfert de catel, asa de gust, ca e condiment natural si mai schimba gustul, din moment ce-i place manacrea de adulti

Intrebare : ati dau la nazdravani supa de rosii? ca eu vreau sa-i fac azi, cu galuste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Fetelor, multumesc pentru retete, poate incerc sa fac in weekend.
aaa, o intrebare: cum dizolvati faina in apa rece?
io gatesc lucruri simple, fara faina....hai nu radeti de mine acum.

meniul de azi:
8.30 - lapte, un cremvusti de pui
11.00- suc de portocale, un mar
13.00 - mamcare de fasole galbena cu carne de vita, paine, iaurt cu fructe
17.00 - mamaliguta cu branza de vaci si smantana
21.00 - lapte cu cereale

Mergi la inceput