Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (43)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Mihaela ai facut deja sucul de mere sau il faci cand se scoala? Ca si eu astept scularea, dar nu il fac inca. Oare ala de morcovi pot sa i-l fac inainte cu vreo ora sa i-l dau?

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Eu ii fac suculetul si i-l dau imediat pt ca altfel se oxideaza, chiar si cel de morcov

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Codruta, si eu ii fac sucul dupa ce se trezeste. Si daca sunt zile in care nu vrea sa-l manance chiar atunci (pt ca e satul) prefer sa-l beau eu si ii fac altul, pt ca sucul trebuie consumat proaspat, altfel se oxideaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristell spune:

Buna dimineata fetelor!
La multi ani sarbatoritilor zilei:Ioana Catalina,Calin Andrei si Laura
De trei zile nu stiu ce are Stefania ca e tare maraita.Cand ziceam ca si-a mai revenit dupa vaccinul de 4 luni a inceput parca mai tare.Ii dau sa manance,sta 5-10 minute linistita si apoi incepe "distractia".Plange parca ar durea-o ceva,mai sta si cu mana in gurita ca am zis ca poate o dor gigiile,dar nu totdeauna plange asa.Nu are stare in patut,se rostogoleste de burta pe spate si invers si se tanguie.Pana acum noaptea imi dormea bine,se trezea sa manace pe la 3-4,apoi pe la 6-7 si mai dormea pana la 10,acum am fost si afara ieri ,am stat doua ore si noaptea s-a trezit din ora in ora.I-am pus termometru si nu are febra de mancat, mananca normal.Care a mai patit asa va rog spuneti-mi ce poate sa aiba?

cristell
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_c66/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Dragele mele mamici, bine v-am regasit!
Mi-ati lipsit tare mult! N-am reusit sa va mai citesc in ultima vreme decat pe sarite, asa ca am ramas taare in urma cu evenimentele, dar vreau sa trimit cate un tuturor bebeilor, sa-i felicit pentru progresele facute si pe mamicile lor pentru grija pe care le-o poarta.
Vad ca listuta noastra de mamici tot creste ca Fat-Frumos, asa ca un calduros "bine ati venit!" noilor mamici si piticilor lor

Acuma, daca-i sambata e Belgia asa ca va dau noutati si de pe frontul de vest:
In familie, situatia s-a mai detensionat, in parte pentru ca dupa nenumarate "negocieri", al meu sotz pare sa fi devenit mai constient de responsabilitatile de tata si cum se exercita ele (adica asa cum le vede mama ). De ajutat m-a ajutat si inainte foarte mult, asta nu pot sa nu recunosc, dar tatzii sunt totusi tatzi si uneori tind sa militeze pentru independenta precoce a pruncilor.
Cu toate acestea Ilinca merge de saptamana aceasta la cresa, jumatate de program de la 9 la 14,30. Am vizitat cresa inainte de cateva ori, ba chiar am fost cand unul cand altul cu ea pentru cateva ore acolo in vederea acomodarii dar inceputul tot n-a fost prea fericit.
In primul rand ca fix pe 1 februarie cand aveam programare la pediatru si urma sa incepem cresa, Ilinca s-a trezit cu febra 38,5. Dupa doua ore scazuse la 38,1 dar dupa vizita la pediatru am decis sa n-o mai duc la cresa in ziua aia, pentru ca tot imi luasem eu zi libera; am stat acasa si a dormit 3 ore de dupa amiaza asa incat, fara medicamente, inainte de baita de seara nu mai avea febra.
A doua zi de dimineata, fiindca nu mai avea febra aa dus-o taica-sau la cresa ( nu va mai spun de cate ori s-a razgandit si a decis sa nu mai ducem fata la cresa dar deja era prea tarziu fiindca deja platisem 500 de eurotici pe care nu-i mai puteam recupera si nici eu nu mai am incredere in el ca peste doua-trei saptamani nu-l apuca iar "depresia" si refuza sa mai stea cu Ilinca ). A recuperat-o la 14,30 iar educatoarele i-au spus ca fata a refuzat sa manance, n-a vrut sa doarma singura nicicum si in general n-a fost prea vesela. Nu era plansa cand a ajuns taica-sau dar era foarte obosita si noaptea a fost foarte agitata. A doua zi, am dus-o iar cu paturica si sacul ei de dormit din nou si a preluat-o tot taica-sau la aceeasi ora. De data asta i-a zambit cand a luat-o in brate iar educatoarele i-au spus ca a dormit, dar n-a mancat nimic.
Pana aici nu mi-am facut griji pentru ca stiu ca adaptarea la programul de cresa dureaza si cateva saptamani. Una din colegele mele de serviciu mi-a spus ca fiicei ei - mai mare cu o luna decat Ilinca - i-au trebuit cam 3 saptamani, in care a plans in fiecare dimineata cand o lasa la cresa si in fiecare noapte acasa.
Dar ieri, dupa primele doua zile de cresa, am observat ca Ilinca e mai "moale" cumva, adica a dormit foarte mult si ieri dupa amiaza (banuiesc ca si galagia de la cresa o oboseste mai tare ca de obicei), adoarme singura - atat pe canapea cat si in patutul ei - (ea care trebuia tinuta de mana, in brate sau mangaiata!), de mancat a mancat binisor dar avea, nu stiu cum sa va spun o resemnare si un gol in priviri si mai ales sta singura fara sa planga - simptome care m-au speriat! Cred ca pot descrie situatia astfel "parca s-a rupt ceva in ea!"
Nu vreau sa creez suspans dar ... revin in cateva minute ca ma duc sa-i dau lapticul.

poze Ilinca

Mergi la inceput

Se pare ca nu vrea laptic asa ca continuu povestea...
Azi noapte s-a trezit sa manance ca de obicei, dar de unde obisnuia sa planga in gura mare pana era gata lapticul, acum doar a marait incetisor?!
In plus ( o sa ziceti ca-s paranoica!) are pielea pe genunchi asprita, ca si cum ar fi stat mult timp pe burta si s-a frecat cu genunchi de podea/salteluta fara sa se poata ridica sau intoarce!

Sotzul meu banuieste ca "reeducarea" asta rapida s-a facut la cresa lasand-o sa planga pana la epuizare, mai ales ca fata e cumva resemnata in situatii in care inainte protesta vehement!

Pe scurt: dupa doar doua zile de cresa, tantile alea educatoare sunt sub observatie si daca nu-mi place continuarea o iau de acolo in secunda numarul 2!

Plus ca ceilalti 3 bebelusi din grupa ei (7 luni si respectiv cate un an si o luna) sunt foarte inapoitai din punct de vedere dezvolatre motorie! Sta pe spate si in bouncer si zambeste cel de 7 luni dar inca nu sta in fundulet , iar fetitele de peste un an inca nu se ridica nici macar in 4 labe si nu ganguresc macar darmite sa vorbeasca!

Ori din Ilinca mea activa si comunicativa n-am chef sa fac o "leguma"!

poze Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristell spune:

Acum e la mie in brate si nu are stare trebuie sa o tin bine ca sa nu o scap pe jos,parca e bagata in priza.Sunt chiauna de somn,n-am apucat nici sa mananc si cred ca trebuie sa-l astept pe sot sa vina ca sa pot manca si eu.
Ieri,intre doua plansete mi-a facut o mare bucurie ca am trecut de la agonie la extaz.Pana acum nu a fost prea vorbareata,in afara de cateva tipete si rasete si ieri a inceput sa vorbesca pe limba ei da-da,ania{Anya cred ca te striga pe tine),ghe si chi.Am apucat sa inregistrez ceva si i-am pus si taicasu spectacolul si s-a bucurat tare mult.El a spus ca l-a strigat "tata"(a zis da-da) si i-am spus ca il striga daca nu prea sta cu ea (acum are o scuza ca e in sesiune)
Fug un pic acum ca plange si revin

cristell
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_c66/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna dimineata fetelor!

Abia am terminat de hranit copilul, nu a vrut tita deloc a trebuit sa ma mulg. Am observat ca daca il iau din dormitor si nu ii dau sa manince inainte, nu mai vrea tita ci doar bibe. Asa ca a urlat un pic pana am muls eu 170, pe ultima suta de metrii nu mai curgea decit pic cu pic dar am reusit. Asa ca sintem devansati cu 1 ora si jumatate de program. Acum l-am cazat un pic in dormitor sa stea cumintel si chiar asa face, se uita pe pereti si asculta radio. Azi noapte cand i-a inchis tasu radioul s-a trezit de parca il asculta, asa ca am dormit cu radioul dat incet, eu una nu l-am auzit deloc.

Ina ma bucur ca esti mai bine. Vedeti si voi care e treaba in prima luna la cresa. In mod clar nu poate avea cineva grija de copil asa cum o fac parintii lui. In acelasi timp eu sunt sigura ca si noi parintii alintam copii fara sa ne dam seama. Eu ma uit la bona, il adoarme pe Vlad imediat si fara sa cracneasca. Eu ma lupt cu el in timpul zilei sa adoarma de parca ducem razboaie si de degeaba. parca stie ca eu ma sensibilizez in fata lui.

Ma duc sa ii schim pampersul, sa il aduc in sufra si sa maninc si eu un pic!

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Acuma, sa va povestesc despre diversificare dupa "reteta" pediatrului nostru - unul foarte laudat si scump de altminteri:
Am fost pe 1 februarie, dupa cum v-am scris deja, la vizita. Urmatoarea vizita o facem la 9 luni !!!! ca cica Ilinca face deja tot ce ar trebui sa faca un copil de peste 6 luni din punct de vedere motricitate, atentie etc, ca-i foarte bine dezvoltata si numai daca avem nevoie sa-l cautam.

Ah, uitasem sa va spun ca Ilinca se pare ca a racit, ori la plimbare ori a luat de la taica-sau - ca el e racit mort si nu-i trece nicicum -.
Pediatrul a zis sa-i supraveghez pipi, scaunele si temperatura zilnic, acum ca merge la cresa fiindca sunt primele semnale de alarma in cazul in care ia vreo boala contagioasa.

L-am intrebat despre diversificare, care aici incepe dupa 6 luni si mi-a zis ca el incepe traditional cu supa/crema de legume care inlocuieste masa de pranz si in care dupa 2-3 saptamani sa incep sa-i pun carnitza maruntzita iar dupa alte doua saptamani pot sa-i inlocuiesc si masa de dupa amiaza cu suc/piure de fructe, eventual cu biscuiti maruntiti. Dar ca el ma sfatuieste sa fac cum cred eu, ca pana acum m-am descurcat excelent! Exact asta-mi mai lipsea inca un barbat care sa ma lase pe mine sa fac treaba ca doar ma descurc singura!!!!

Asa ca, avand mana libera de la pediatru am inceput eu diversificarea dupa capul meu. Adica, in lapticul de dimineata pun cereale ca sa-i tina de foame pana dupa pranz (in eventualitatea ca nu vrea sa manance la cresa). Am inceput sa-i dau compot de mere fara zahar in loc de apa sau ceai indulcit. Si in curand bag suc de portocale dupa amiaza.
Iar de luna viitoare incep cu supe de legume, carnita si piure de fructe.
Gata, va las acum ca am treaba dar promit sa revin cu povestea dupa ce "digerati" ce am scris pana acum.
Bye

poze Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Kid2003 o fi asa cum zici dar daca o sa dureze chestia 3 luni cred ca o sa ma . A mea ridica picioare la 90 grade dar nu isi ridica umerii spre picioare.

Cristell sper sa treaca perioada asta cat mai repede. Fa schimb cu cineva din casa sa-l vegheze noaptea si dormi in alta camera sa te poti odihnii si sa nu intrii in cercul vicios cu agitatia.

Ina asta e. E o perioada foarte grea pentru ea si mai ales pentru tine dar o sa vezi ca ii va fi mai bine cu timpul. Incearca sa-i conturezi emotiile si sentimentele prin care trece Ilinca spune-i ca ti-a fost dor de ea, ca ai fost trista fara ea...etc. Chiar daca poate ai senzatia ca nu intelege continua caci ceva ceva va pricepe. Dedica-i un timp special in fiecare zi la acceasi ora ca sa invete cat de speciala e ea pentru tine. Din pacate nu am la indemana carti despre cum se face o tranzitie dar daca te intereseaza ma uit. Bafta multa.

Vera & Iulia Maria (17 octombrie 2005)

POZE

Mergi la inceput