Bebelusi de martie - aprilie 2005 (76)
Raspunsuri - Pagina 10
danna_J spune:
Buna dimineata tuturor,Ocrainic, da asa e cum ai presupus, ne-am luat o casa si acum o renovam dupa care ne mutam (adica la sf lunii) sper sa iasa totul bine! Va pupic si sarbatoare frumoasa!CatXO, pupici pe burtica!Felicitari Alexandra cea frumoasa pentru primii pasi!am fugit la printesa...
CatXO spune:
Acum va dau raportul despre noi 3.
Eu si cu bebe suntem mai bine acum. Am trecut cred de perioada critica. Singura chestie e ca nu mai pot sa fac nici un efort. De aia mi-am angajat o bona care ma ajuta intre 9 si 17 cu Alexia. Mai greu e cu stresul pe care nu pot sa-l dau deoparte. O inteleg foarte bine pe Andira . Luna asta spre sfarsit semnam si noi actele pentru un nou apartament ca nu mai avem loc in 2 camere, asa ca va dati seama de stres. Am fost la ecografie la Bucuresti si sper ca dupa-amiaza sau maine sa reusesc sa pun pozele cu Maya, care e bine, sanatoasa si saptamana trecuta avea 550gr.
Alexia a mai luat in greutate, acum are vreo 8.200 kg. Intr-o luna a luat peste 1 kg. Am fost la dr. Ana Culcer la Buc. acum vreo 3 saptamani si are putina anemie (hemoglobina 10.40) si euzinofilele modificate ceea ce i-a indicat doctoritei ca s-ar putea sa aiba giardia. Intr-adevar saptamana trecuta dupa prima coprocultura i-a iesit giardia. Drept urmare Alexia i-a acum vitamine si fier hausmann, iar pentru giardia i s-a prescris de medicul de familie zentel. Inca nu am inceput sa-i dau deoareceam inteles ca-i cam toxic si astept o doctorita sa vina din concediu ca sa-i prescrie ceva mai naturist. Saptamana trecuta a facut si o rinofaringita si a mai luat si alte medicamente. Mi-e o mila de ea, deja nu mai suporta nici vitaminele.
In rest a inceput si ea sa mearga tinuta doar de o manuta si sta singura fara nici un sprijin cateva minute. Stie de toate si intelege de nu. De mancat mananca tot foarte greu cu povesti si plimbari.
Astea sunt noutatile despre noi. Intru si mai tarziu.
Va 
Oana
, Alexia
si Maya din burtica
24 s+
http://pq.photos.yahoo.com/ph/catxo100/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20050305/n/My+baby+Alexia/dt/7/k/7c29/age.png
adseana spune:
Oana, Danna mersi!
CatXo incearca sa nu te stresezi, nu ii face bine Mayei...apropo, ce nume frumos ati ales!
Iar cu medicamentele pentru Alexia, te inteleg perfect, am avut si noi o perioada cand nu ii mai puteam da nimic Alexandrei, nici macar Vigantolul, deja era scarbita, la propriu vorbind, de atatea medicamente si vitamine, asa ca am lasat-o mai moale si nu i-am mai dat nimic.Sanatate!
multi!
Adriana si
Alexandra (15.04.2005)
Alexandra, printesa noastra
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;33/st/20050415/n/Alexandra/dt/7/k/eb65/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;30/st/20060415/e/Ale%27s+first+birthday/dt/7/k/05eb/event.png
connie1974 spune:
Buna,
Sunt tare telegrafica, dar doarme Calin si tacane cam tare tastatura.
Mamacita
Iaurtul, incalzit la microunde 20 sec, ca ii place mancarea calda si il amestec cu branza de vaci.
Peste nu i-am dat inca
Perisoare nu i-am dat, i-am facut insa musaca din carne de pui cu carnea blenduita, insa e diferenta fata de perisoare
Smantana nu i-am dat, dar papa Danone Cremoso care are in compozitie, insa nu specifica cata smantana.
Ficatul, de pui, il fierb separat, o singura data l-am facut in lapte si apoi il amestec cu pireul de cartofi, cica se absoarbe mai bine fierul si ii si place. I-am dat si cu salata de sfecla, vorba vine, ca era sfecla fiarta si pasata
Paste fara ou, facute cu branza la cuptor si cu un galbenus
Ana 71
Peste nu i-am dat inca, dar ma gandesc la peste cumparat viu, salau sau somn, si congelat de mine. Este un subiect la “Parintii intreaba, …” . Imi pare rau ca nu am timp sa pun linkul, dar e chiar la inceput.
Orez cu lapte i-am dat, orezul fiert inainte si amestecat cu Milumil 2.
Giliutza
Pe Calin nu l-am pus inca in cada mare, pentru ca trebuie sa-i luam scaunel. Dar daca se face tarziu pentru baie, ii facem dus si chiuie de bucurie, ii place tare mult.
Ligia 13, cum ii dai ananasul. Ca m-am gandit sa-i dau si eu, dar compotul are zahar. Ii faci fructul crud la blender? In ceea ce priveste meniul, e standard de multa vreme, ca e mai usor pentru mine si ii si place. Dimineata tzitzi, la 10 cereale cu lapte, la 1.30 pireu de legume cu carne pui, sau ou, sau ficat, la 6 iaurt cu branza de vaci si un mar blenduit, iar la 21 cereale cu lapte. I-am mai facut macaroane cu branza, dar nu s-a dat in vant dupa ele, i-am mai dat portocala cu mar si branza de vaci si cam atat. Si mai variez legumele in pireul de la pranz.
Adseana
Felicitari Alexandrei.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos
CatXO spune:
Adseana felicitari pentru primii pasi ai Alexandrei !
Multumesc pentru intelegere. La un moment dat ii dadeam de 3 ori pe zi vreo 5-6 tipuri de medicamente Alexiei. Acum nu mai ia decat 3 tipuri. ![]()
Va 
Oana
, Alexia
si Maya din burtica
24 s+
http://pq.photos.yahoo.com/ph/catxo100/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20050305/n/My+baby+Alexia/dt/7/k/7c29/age.png
ionela_r spune:
Buna ziua fetelor.
la pitici.
N-eam intors si noi de la bunici.Acum trebuie sa citesc in urma sa vad si eu ce se mai intampla pe aici.
Va pupam
Ionela si Dora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE NOI CU DORA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos
mamacita spune:
Deci,nu se poate asa ceva!!!Mi-a disparut pur si simplu mesajul neterminat,dar suficient de lung pe care il scrisesem!
Dupa ce ca m-a lasat alex numai jumatate de ora,sa citesc mesajele,apoi s-a trezit plangand domnul samurai,acum ii dadeam si eu bataie cu raspunsul,ca l-am adormit iar,nu se stie ptr cat timp si patesc asta!
Multumim tuturor participantelor la "cine stie,raspunde" si castiga experienta
:rrox,ligia,danna,ank,giliutza,ana,adseana,caramella,catxo,ocrainic si,bineinteles,nino,careia deja ii multumisem.
Si,ca niste concluzii:
1.iaurtul il incalzeam si eu 15-20 sec la microunde,dar mi-era teama ca sunt singura care il serveste la temp camerei
2.pestele i l-am preparat la abur,dar vad ca nu i-a placut.E singurul aliment la care a reactionat intr-adevar a greata.Dar,fiind un aliment esential ptr dezvoltarea creierului,nu ma las.am retinut ideea cu folia si teflonul.
Si,ca sa raspund si eu la chestionarul anexa al Anei
:
-i-am facut file de salau,dar merge si de cod,merluciu,in general carne alba si slaba(nu somn)si cu cat mai putine oase,sa ne fie usor la ales![]()
-i-am facut gris cu lapte praf si i-a placut f mult,iar mama i-a facut de doua ori galusti doar cu galbenus,fierte bine,si i-au placut foarte mult
3.perisoare ne facea mama des in copilarie,mie si acum imi plac,dar mi-e lene sa le fac;ar trebui de vita/pui
4.smantana i-o voi"aplica'
pe la 10 luni,1-2 lingurite,sa ii schimb putin gustul mancarii,mai ales ca intentionez sa-i dau si mamaliguta,care si noua ne place very much
5.ficatul il voi prepara dupa cum mi-ati zis si mi se pare f logica si ideea cu laptele,ptr detoxifiere;ank,de da pentru fier,dar,asa cum au precizat si fetele,doar 1 data/2 sapt
6.cu pastele deci sa ma abtin
Trimit asta,sa nu-l mai scriu si a treia oara si,daca nu s-a trezit,revin
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
andira spune:

tuturor!
Azi ma duc la dr, nu la a mea, ci la Medsana, sa-mi dea trimitere pt miercuri la eco, si adeverinta ca sa nu mai vin la servici de la 1 martie.
Am tot cautat info intre timp, si vad ca se recomanda clar odihna si destul de des, cum zicea si Mamacita, cerclajul.
Vineri n-am mai rezistat si am sunat-o pe dr, ca ce citisem eu pe net nu ma linistea deloc. Si am intrebat-o daca va fi necesar cerclaj. Mi-a raspuns "eu sper sa n-ajungem acolo..." mai multe nu mi-a zis, ca era grabita, si eu sunt la fel de ametita...
Ma mai duc odata la ea sapt asta, dupa ce fac eco.
Nu prea imi vine sa scriu, ma simt si nitel vinovata...Irina e la bunici de 10 zile, de cand mi-a fost mie rau intr-o sambata seara. Ieri am hotarat ca miercuri sau joi o aduc acasa, ca nu mai rezist fara ea. Am zis ca ii pun din nou patutul la noi in camera, prefer sa imi fie si mie mai usor si sa o tin aproape, decat sa ma chinui sa o tot ridic si aduc de la ea din sufragerie.
Joi am fost la dr, la control, ca nu mai fusesem de 2 luni. Are 10kg in cap si 73 cm. Dar, pt ca o cam luasem pe sus, si era de-abia trezita din somn, ne-a tras niste urlete de nu mai stiam ce sa-i facem. Culmea indignarii a fost cand a vrut dr sa i se uite in gat.
Era nitel rosu, semn ca o pastea o raceala sau de la racnit.
Am constatat apoi ca era de la urlat, ca e foarte bine in continuare.
Andreea zburda fara grija...
Abia astept sa o vad la eco.Sunt curioasa daca si medicul de diseara o sa-mi spuna ca am colul intredeschis.
Intrebare, sper sa nu vi se para stupida: se poate inchide la loc, odata deschis? Banuiesc ca nu...
Revin, ca am niste raspunsuri la un test, pt Mamacita...![]()
Irina, piticul meu drag
mamacita spune:
Asaaa,sa continuam...
adseana,felicitari pentru pasi,reprezinta un pas important![]()
ocrainic,si voua felicitari pentru dintuci.Bine ca nu mai alaptezi,ca la mine a devenit putin periculos de cand cu noua arma a samuraiului
,dar inca nu ma las![]()
gliliutza,am incercat in cada mare,lui i-a placut desi ii era cam frica,dar mie nu,caci m-am cocosat,desi ingenunchiasem langa cada,si,in ciuda covorasului antiderapant,tot aveam impresia ca o sa-mi scape...Asa ca mai asteptam pana dupa 1 an.I-am scos suportul din cadita lui si are loc suficient.iar eu il spal fara acrobatii.Si nici nu stau sa frec toata ziua cada mare cu domestos,ca de,avem si noi flora noastra.din spital am plecat cu un stafilococ urat care,zice ginecologul,ar fi trecut,dar tot nu sunt sigura.Asa,ca un exemplu.
catxo,imi pare tare rau de giardia,ma dispera cati copilasi fac,in ciuda precautiilor noastre ,uneori chiar exagerate ,de igiena.Sper sa-i treaca repede.Lui alex nu i-a iesit nimic la analize,desi eu tot il suspectam.I-am facut tei copro la interval de 48-72 ore,cum se recomanda,si nimic.Mai lipseste sa-i fac antigenul giardia din scaun,cea mai sigura metoda,dar deja cred ca sunt paranoica.![]()
ligia,in afara de ce ai povestit si ii prepar si eu lui Alexut,ce-mi vine acum in minte ca i-a placut foarte mult este combinatia cartof copt cu branza si iaurt,a"halit-o"realmente cat ai clipi.Si,pentru ca este exact on topic,cred ca n-ar fi o idee rea(s-a mai propus dealtfel)sa mai comunicam meniurile servite in ziua respectiva sau ceva retete noi,ca ne inspiram una de la alta.De multe ori,chiar daca ai mai facut asa ceva sau poate citisei,uiti la momentul meselor si tinzi sa te axezi tot pe ce stiai ca ii place.De exemplu,la intrebarea ligiei,desi Alexut are un meniu cat se poate de diversificat pentru varsta lui,bineinteles dintre alimentele permise,tot nu mi-au venit repede inmemorie mai multe raspunsuri.Azi la pranz il asteapta iar galusti de la buni,pe care le voi da cu zeama de supa si cu pui,apoi biscuiti cu lapte si mar ras.La cina,piure de legume axat pe dovlecel si iaurt cu fructe ca desert.
Si iata,ca sa respect eu prima si a doua parte a propunerii,o reteta care mi s-a parut interesanta si am de gand s-o prepar chiar azi;v-o dau asa cum am gasit-o si,mai tarziu,daca am timp,si traduc ptr cine este interesat:
MEAT BALLS (for 10 months and older)
1/2 pound lean ground beef or pork
1/2 cup mashed potatoes or rolled oats
Combine the meat and potatoes or oatmeal, mixing well. Form into balls about 1 inch in diameter. Place meatballs on a baking sheet, and bake in a 350 degree oven for 20 minutes, or cook in a skillet until done in the middle. Drain off fat. Offer the cooled meatballs as finger foods for snacks or meals. Label and store the extra meatballs in the freezer. Use within one month.
Babies sometimes choke on small foods. Make sure the meatballs are large enough not to get caught in the windpipe, and never leave the baby unattended while eating. To protect your baby from the danger of choking, offer only foods that are soft or will soften in the mouth.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
andira spune:
Mamacita - uite si ce fac eu:
- iaurtul il incalzesc 20 sec la microunde
- peste nu ii dau (o singura data am incercat, la borcanel, si nu prea s-a dat in vant), si joi dr mi-a recomandat sa ii dau dupa 1 an
- perisoare da, ii dam, din carnita de pui cu orez
- smantana ii dau de la 9 luni, putin, in mancarica
- ficat fiert de pe la 8 luni, fiert bine, dar nu in lapte, ci in apa normala
- paste - ii pun taietei foarte fini in supica si a fost incantata
Irina, piticul meu drag