cine stie? accident vascular
Mama mea a suferit un accident vascular, dupa care si-a revenit, dar nu in totalitate. I-a fost prescris prntre altele si cerebrolizin, o data pe luna 10 fiole. Acum 10 zile a terminat doza pentru ianuarie.
In prospect am vazut ca scrie sa reia tratamentul dupa 10 zile, stie cineva daca ar trebui sa treaca mai mult timp.Medicul lipseste
si nu stiu daca ar trebui sa mai astept sau sa faca aceste injectii acum
Multumesc
Raspunsuri
Cristina spune:
Cristina, mama mea a repetat cura cu cerebrolisyn dupa o luna. Asta la indicatia medicului. Atentie, cred ca stii, nu are voie sa le faca intramuscular daca ia medicamente anticoagulante.
Sanatate!
Mirela72 spune:
Si soacra mea a suferit un accident vascular cerebral anul trecut in luna mai, imediat dupa accident a primit 20 de fiole I.V. de Cerebrolisyn, apoi lunar a primit cate o cura de 10 fiole mari tot a 10 ml dar sincer, recuperarea ei este modesta in ciuda faptului ca a avut si maseur si kinetoterapeut in tot acest timp.
A fost initial paralizata complet pe partea stanga, nu s-a putut nici macar misca de pe o parte pe cealalta. S-a putut ridica singura si a mers nesustinuta (decat de carja) abia dupa 7 luni, timp in care toate nevoile si le facea in pampers sau la plosca (iar fetita mea avea pe atunci 10 luni, iti dai seama). Mana stanga e ca si moarta, nu s-a recuperat absolut deloc, piciorul stang il foloseste ca pe un bat, dar se poate duce singura la baie, multumesc lui Dumnezeu. Eu nu mai am sperante de mai mult, dar si acest stadiu in care s-a recuperat e multumitor (cel putin pt. confortul meu psihic).
Daca medicul neurolog i-a indicat sa-i faci lunar fiolele, asa trebuie sa i le faci, indiferent de ce scrie in prospect.
Multa sanatate mamei tale!
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
cry spune:
Multumesc mult pentru raspuns.
De la tensiune a facut mama mea accidentul vascular, tot pe partea stanga, dar a avut noroc nu a avut pareza, doar ceva dificultati de vorbire, acum s-au remediat aproape in totalitate.
Medicul ia prescris doar medicamente pentru tensiune, deocamdata acuppro si tertensiv, si pentru creier preductal, sermion, bilobil .
Merge la toaleta, mai tinandu-se de mobile, dar merge.A mai venit in vizita pe la bucatarie, dar nu am incurajat aceste escapade, si i-am zis s-o luam incet.
Eu sunt multumita, cand imi amintesc cum am internat-o pe 7 dec. era in coma, si medicii mi-au spus sa ma astept la ce-i mai rau.Eram disperata.
Eu sper sa-si revina si mai bine sa poata merge la usa sa deschida daca suna cineva, sa poata merge la bucatarie si sa-si ia sa manace ce-i las pregatit.
Inca odata multumesc pentru raspuns.
furni spune:
Soacra mea a suferit azi noapte (la ora 23) un AVC, pur si simplu din senin. Toti suntem socati deoarece era o femeie energica si in putere. A fost dusa de urgenta (cu salvarea) la Spit. de Urgenta Floreasca unde a fost imediat operata (intre orele 1AM si 4AM). Medicii sunt rezervati, ea si acum este sedata, nu ne spun mare lucru... este la terapie intensiva. Nu stim care sunt urmarile (ne-a spus ca peste 3 zile si ca in seara asta ar incerca s-o trezeasca, nu stiu ce sa zic.)
Voi ce- mi puteti spune ? Ce ne asteapta ??
Va pup si sanatate multa va doresc.
blackwhite spune:
Tatal meu a suferit un AVC cu paralizie pe partea stanga si as dori sa discut si eu cnva care s-a mai confruntat cu asa cva,va rog mult.Dna Nana Motoc daca vedeti cumva msg meu va rog mult sa nu ma ocoliti pt ca mi-ati ajuta enorm dandu-mi cateva sfaturi. va multumesc si multa sanatate tuturor
danamiha spune:
Blackwhite, tatal meu a suferit in urma cu aproape doi ani un AVC cu paralizie pe partea stanga. Este imobilizat la pat.