Dupa mai multe incercari nereusite am decis sa va cer sfaturi voua, ca poate stiti vreo reteta probata. Aluatul stiu ca e destul de pretentios si nu-mi creste de nici o culoare.
Va pup si o zi cat mai buna!
printze
Pai si eu am incercat diferite retete si pana la urma m-a lamurit soacra mea care face super eclere.Am facut si eu si mi-au iesit. Iata reteta:
1 cana apa, 1 cana faina, 1/2 cana ulei, sare, 4 oua
Se fierbe bine apa cu uleiul si cu sarea (un praf de sare).Se ia de pe foc si se amesteca faina bine, bine. Se lasa sa se racoreasca si se pun ouale unul cate unul. Cuptorul trebuie incins bine si se coc la foc tare.
Pentru crema eu folosesc din comert din acelea instant sau budinca.
Sper sa reusesti.
multumesc mult adnana! O sa incerc reteta in week-end. Mi-e tare pofta de eclere. si eu tot la budinca ma gandeam.
Pupici!
printze
printze eu fac eclerele la fel ca adnana dar sa-ti iasa nu trebuie sa deschzi usa cuptorului ,te uiti cu o lanterna daca nu ai lumina la cuptor .Daca-l deschizi risti sa nu creasca ,iar cand le pui in tava sa ai la indemana un cutit ud sa le poti da forma ,cand s-au copt le tai ,le scobesti si apoi le umpli
Nu am mai intrat de mult pe acest subiect, dar intre timp am facut de nenumarate ori eclere. Mi-au iesit super, asa ca inca o data iti multumesc Adnana. Recomand tuturor reteta, e verificata. Eu greseam ca puneam zahar in compozitie si mi se lasa.
YH, vad ca si tu esti braileanca, intra te rog si la Prieteni dintotdeauna ca s-a creat acolo un subiect Braila, unde ne-am adunat cateva fete. Te asteptam.
Pupici
printze