Regim pentru capcauni bolnavi?

Regim pentru capcauni bolnavi? | Autor: Witchie

Link direct la acest mesaj

Ladies,

Sotul meu a trait pana nu demult pe principiul "nu e pasare ca porcul si nici paine ca friptura". Acum 3 saptamani a facut o criza de litiaza biliara, urmata la cateva zile de urticarie acuta (de la niste lapte batut). Rezultatul e ca a ajuns la regimul regimului: n-are voie prajeli, carne si zeama de carne, oua, lactate, condimente.
In aceste conditii am tras de el si a mancat cateva zile orez/mazare/fasole ba chiar i-am facut si un soi de pizza vegetariana (cu praz, ardei, masline si rosii) pe care a mancat-o de foame saracu'.
Intrucat ne mai asteapta inca 2 saptamani de regim, va rog daca stiti vreo reteta care sa aiba cat de cat gust, sa mi-o dati si mie.
Precizez ca mixurile de legume sunt scoase din discutie intrucat m-a pus sa scot morcovii din mancarea de mazare.
Va multumesc din sufletul meu de gospodina ne-experimentata.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
In love with...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Salata de cartofi (cu sare, ulei, masline, ceapa, de obicei se pune si un ou fiert tare maruntit - dar acum nu merge, mie imi place sa-i pun si salata verde taiata marunt).
Mancare de cartofi sau fasole verde cu "carne" de soia, sau fara.
Macaroane cu gem sau cu nuci macinate si zahar sau cu branza de soia cu/fara zahar.
Mancare de gutui (tot cu "carne" de soia sau fara).
Mancare de telina (la fel cu/fara carne de soia).
Supa de zarzavaturi diverse (morcovi, albitura, cartofi, mazare, fasole verde) cu fidea.

Ma mai gandesc si-mi intreb soacra diseara, socrul meu respecta cam acelasi regim (numai ca el are voie carne de pui si vita).

P.S. La retete de post nu gasesti nimic pe placul aaaaa... capcaunului si potrivit regimului?

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67430" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Anda, niste legume fripte pe gratar: ciuperci, dovlecei si cartofi copti; paste cu rosii si salata verde cu lamaie.

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

orez vrea? ii poti face pilaf cu ciuperci, cu pui, cu alte legume (sarbesc sa zicem).
peste gratar?
ciuperci la gratar, cu branza slaba, sau simple, sau tocanita cu gratar de pui alaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Salau la cuptor cu dovlecel (era si cu morcov dar il inlocuim sa corespunda la gust)

iei salaul feliat, dezghetzat si il pui intr-o folie de aluminiu pt cuptor cu putin ulei de masline, dovlecel bucatzele (sau ras daca dai si la bebe), storci juma de lamaie, pui sare si condimente (io pun busuioc si coriandr cate putin). In loc de morcov pt culoare poti sa pui ardei rosu taiat feliutze subtiri. Impachetezi totul bine sa nu se scurga zeama si il bagi la cuptor la 180 de grade timp de 15 minute.

Ciorbitza de legume fara morcov

tai o ceapa mare feliutze, pui putin unt in tigaia de teflon, o perpelesti 2 minute maxim, o iei si o pui in oala in care faci ciorbitza si adaugi apa 2 litri, cartofi, legume congelate (vezi ca sunt unele care nu au morcov) si orez. Dupa ce au fiert orezu si cartofii pui marar, sare, piper si bors. Poti sa pui si 3 linguri de iaurt daca o consumati in 2 zile. Daca nu pui in farfurie.

Musaca de cartofi cu soia

fierbi cartofii in coaja sau curati ca pt cartofi piure. Iei un vas termorezistent, tapetezi vasu cu unt, apoi il tapetezi cu pesment.

Iei un vas separat in care pui soia fiarta si amesteci cu ceapa (poti sa o perpelesti inainte 2 minute in teflon cu unt), marar, sos de rosii (cu sau fara bucatzele de rosii), sare, piper, condimente.

Razi niste cascaval si sa ai vreo 200 ml de iaurt sau smantana (vezi ca si astea ar trebui sa le pape mai fara grasime).

Pui in vasul termorezisten un stra de cartofi, un stra de amestec cu soia, un stra de cartofi si tot asa pana la sf. Ultimul strat tre sa fie de cartofi. apoi torni iaurtul, si pui cascaval ras. un pci de marar pe centru si il bagi la cuptor vreo 30 de minute la 180 de grade.

Orez cu legume si sos de soia

Fierbi orez, si legume (tot din alea congelate fara morcov). Le scurgi de apa bine, iei o tigaie de teflon si le pui pe toate impreuna cu 3 linguri de vin (daca faci pt 2 persoane), sare, coriandru, busuioc. amesteci bine pe foc mediu vreo 5 minute si la sf stropesti cu sos soia. dupa inca 1 minut pui in farfurie.

Paine la cuptor cu branza topita si salata verde cu rosii si ceapa.

Somon la tigaie sau la cuptor cu cartofi natur. nu ai nevoie sa il prajesti in ulei are grasime proprie pestele.

Salau la gratar cu legume tot la gratar.

Legume la cuptor cu cascaval

ardei umpluti cu soia si orez si iaurt sau smantana

chiftelutze de soia (le faci in ulei de masline sau unt - stau pe foc maxim 3 minute)

cous cous cu marar si rosii taiate bucatzele amestecat cu ulei de masline - poti sa dai si la bebe

supa crema de legume (in loc de morcov care da culoarea fierbi ardei rosu bine inainte)

crema de branza cu marar

crema de peste (macrou sau sardina sau ton)

ciuperci la cuptor cu cascaval sau branza rasa - rupi coditzele si numai palariile le pui pe o tava la cuptor. in palarii pui cascaval ras sau branza rasa cu unt. din coditze faci o tocanitza cu ceapa si rosii si un cartof daca e musai.

mai caut daca mai vrei. sanatate

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Witchie asta este reteta ciorbei mele preferate (imi place conopida la nebunie)

Ciorba cu conopida si varza:

Iti trebuie:

- 1 varza medie
- 1 jumatate de telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa medie
- 1 conopida
- 2, 3 cartofi
- 2 morcovi
- 3 linguri de pasta de tomate
- 1 legatura de patrunjel
- daca se poate 1 galbenus + 1 lingura smantana pt dres
- un strop de otet de mere sau suc de lamaie daca va place mai acrisoara

Tai varza si o pui la fiert impreuna cu ceapa (intreaga), morcovul, patrunjelul si telina taiate cubulete.
Cand sunt fierte adaugi cartofiorii taiati cubulete + sare, piper si vegeta sau cuburi pt supa + pasta de tomate.
Speli conopida si o desfaci in buchetele. Cand au fiert si cartofii, adauga buchetelele de conopida si nu le lasa mai mult de 10-15 min altfel se inmoaie si nu mai raman crocantele.
La sfarsit ia supa de pe foc, amesteca oul cu smantana intr-un castronel, apoi ia cateva linguri de supa si adauga in castronel, apoi toarna incet compozitia in supa, amestecand bine.
Adauga si un pic de patrunjel maruntit, pune capacul si lasa un pic sa se "linisteasca".

Pofta buna si insanatosire grabnica !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Doamnelor merci!
De la retete de post am deja pe foc o supa de rosii cu fidea si o mancarica de cartofi.

Freia, draga mea, de orez i s-a acrit... din cauza urticariei nu are voie nici un fel de lactate ori ciuperci iar de la litiaza biliara nu are voie prajeli :( cat despre soia, am sa fac o incercare. L-am pacalit o singura data cu niste pate vegetal (e ca la copii - sa nu-i spui ce mananca!) dar a zis ca i se pare ca are un gust ciudat...

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
In love with...

Mergi la inceput