Sparanghel - mod de preparare ?
![](images/user_woman.png)
Nu am gatit niciodata (cu) sparanghel...am cumparat la...borcan (partea alba), ce sa fac cu el ? Am auzit ca ar fi bun-bun dar in diverse salate, supe poate ?
Era cineva din Japonia ...daca-mi aduc bine aminte...parca Edi (?) care gatea bine sparanghelul...
Multumesc,
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
noni930 spune:
Nu stiu cum e cel de la borcan, dar sparanghelul proaspat se opareste si se serveste cu sos olandez, sau se pune in omleta (se impatureste omleta peste el) sau se taie bucati si se pune in diverse salate.
adrienne12 spune:
In primul rind cind il cumperi vezi sa fie proaspat, apoi trebuie sa tai partea lemnoasa de la fiecare batisor, dupa asta eu il pun pe grill cu diverse condimente. ALternativ il pun in cuptor in folie de aluminiu cu putin ulei de masline. Sau steamed (copt in vapori de apa) doar asa putin incit sa fie inca crunchy cind il maninci, dar pt. asta iti trebuie un dispozitiv special pt. steam, care se pune in tigaie/oala sau ce ai tu.
nshiro spune:
Eu il calesc in unt cu sare si piper sau il poti praji in baie de ulei, insa trebuie sa dai fiecare tulpina prin faina, ou si pesmet sau pui cate 3 tulpini la un loc, le infasori cu o bucata de bacon taiata subtire, de 2 mm, lunga cam de 10 cm, daca nu, cred ca ies gustoase si cu kaizer dar infasori numai doua tulpini, sau chiar una, caci kaizerul e mai scurt si le prajesti in tigaie, pana vezi ca isi schimba culoarea, intr-un verde mai aprins.
rocsana si bebe chan
denizel spune:
Monique, de cand nu te-am mai vazut!
Am luat si eu borcane cu sparanghel, dar din ala verde, nu alb.
Am facut supa crema, o bunatate. La 2 borcane cu sparanghel, am pus la fiert 2 cartofi si o ceapa mica. Cand s-au fiert, am adaugat si sparanghelul, lapte si am mixat bine. Poti sa pui si zeama de lamaie si sa razi branza pe deasupra(in farfurie).
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Monique spune:
quote:
Originally posted by denizel
, de cand nu te-am mai vazut!
Am luat si eu borcane cu sparanghel, dar din ala verde, nu alb.
Am facut supa crema, o bunatate. La 2 borcane cu sparanghel, am pus la fiert 2 cartofi si o ceapa mica. Cand s-au fiert, am adaugat si sparanghelul, lapte si am mixat bine. Poti sa pui si zeama de lamaie si sa razi branza pe deasupra(in farfurie).
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
![](icon_smile.gif)
![](pupic.gif)
Monique spune:
...multumesc frumos...tot n'am idee de gust...asa ca...o sa "atac" sparanghelu'n borcanu' lui sa-mi satisfac curiozitatea si...poate-poate o sa-l prajesc,coc, aburesc...va scriu eu ce varianta am ales :)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Sparanghelul din borcan (alb sau verde) e bun pur si simplu rece cu maioneza sau un sos similar.
Mik.
denizel spune:
Monique, supele mele sunt toate la fel. Nu au nevoie de un topic special:)
Adica, raman cartofii, ceapa si laptele la toate, se schimba numai baza: spanac, telina, ciuperci, sparanghel, conopida, broccoli etc.