La France (48)
Raspunsuri - Pagina 3
anka-maria spune:
Fetelor, cand va aud ma apuca asa o furie...
Pai daca voi nu va gasitit de lucru fiind cu toate actele in regula, ce sanse am io in Lille(ditamai procentul la somaj) sa gasesc ceva, mai ales ca student?
In fine, io am venit aici sa-mi despleticesc limba si sa vad tari straine si pot sa spun ca mi-am atins scopul. Mai departe cum o vrea Dumnezeu.
just me
Corina spune:
Hai ca m-am enervat si eu astazi!!!
Acu o luna am trimis un formular de inscriere la un curs de Assistante de vie,la Greta!!!Bon!
Primesc azi o tidula care zice ca joi 9 februarie se tine o reuniune de informare,dar daca nu am permis de conducere sau acum fac scoala de soferi,SA NU TIN CONT DE INVITATIE!!!!!!!
Pai cum adica? Nu ai permis,nu ai dreptul sa faci un curs,deci nu ai dreptul sa lucrezi!!!!Eu iau asta drept discriminare!!!
As vrea sa ma informez daca chiar au dreptul sa faca asta,daca nu as face o reclamatie !
Ziceti si voi,ati mai auzit o asemenea chestie?
Pupici
cait spune:
Nu cred totusi ca e normal asta corina pentru ca am cunoscut o tipa care este assistante de vie si ink o chestie de are grija de batrani si cei care nu se pot descurca singuri, se deplaseaza la ei, tot tacamul si nu are permis de cativa ani tot incearca.
Anka daca ai acte in regula nu este un atu prea mare mai ales cei care locuiesc in provincie departe de orasele mari.Lille nu stiam ca e procentul de somaj asa de mare dar macar esti in oras si mai aproape de Paris.Am avut un coleg de facultate care si-a facut DESS-ul la Bordeaux de acolo a plecat pentru stagiu la Paris si si-a gasit un job destul de repede pentru ca imi spunea ca la Bordo sunt salariile si mai mici si nici asa multe locuri de munca.
Si eu as fi vrut s afiu intr-un oras mai mare sau macar destul de aproape de unul.
Cam asta e treaba pe aici.
Pupici.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Maria I spune:
Buna, fetelor
Corina, nu te mai enerva ca nu merita! Te duci frumusel acolo, la intrunirea aia anuntata si te faci ca n-ai observat chestia cu permisul. Presupun ca scoala dureaza un timp si nu se stie ce se mai intampla in timpul asta. Macar vezi la fata locului despre ce e vorba. Eu zic sa nu dai telefon, sa mergi direct acolo. Zic si io... Ce face Anna?
Ma gandeam azi ca ne facem inima albastra pt toate cele, ba ca nu lucram desi am vrea sa (si io tot casnica), ba ca n-avem aia si aia, si ne-ar cam trebui samd si in timp ce cujetam io asa in mintea mea de mama focului am pus piciorul putin cam oblic pe undeva pe a treia sau a patra treapta a scarii (inclin sa cred ca mai pe-alaturi) si-am cazut fix in cap-cot! Speriai si biata pisica Asa ca mi-am revizuit nitel atitudinea si zic merci ca m-am putut aduna singura de pe carlage, fara pagube prea importante, ma cam doare capul (semn bun, inseamna ca inca mai functioneaza), mi se cam umfla cotul, cred ca mai am cateva vanatai pe ici pe colea, nu mai stau sa le numar, da' bine ca scapai doar cu atat. Adevarul e ca am tras o cazatura pe cinste, in cateva secunde mi-am vazut tot filmu'...
Chiar, cine-a mai vazut "Je vous trouve très beau"? Impresii? Va ispitesc intrucaci pe mine m-a-ntrebat aseara un Neica Nimeni daca si eu tot ca-n film Zisei ca da, dar deosebirea ar fi ca al meu barbat nu asculta Mozart in tractor, ci Genesis (la care barbatul meu mi-a distrus total credibilitatea in fata omului, ca cica noi n-avem tractor, de parca asta era important!) Mentionez ca mai sus numitu' Neica Nimeni se intereseaza periodic daca limba romana si cea ungara seamana mult intre ele, ca stie el ca Romania si Ungaria sunt tari vecine, asa ca logic ar fi sa semene si limbile Da' pe-asta cred ca v-am mai spus-o, scuze daca ma repet, asa-i cand cazi in cap...
Lulu, am apucat sa-ti spun ca beau pentru Anca? Voila Si, evident
Si adica de ce n-as bea pentru voi toate? Adica pentru noi! Ma duc sa-mi fac un ceai.
Gata, va si nu mai puneti si voi toate cele la inima
Aurelia spune:
Mai Mariuca la ce gindeai tu in momentul cela cind ai "lupat" treapta mai fata?
Te intreb sa vad daca cumva ginditul la un "certain chose" atrage dupa sine si incidentul cu pricina ,scriu o teza in momentul acesta pe tema cazutului pe scari si sint interesata asupra chestiunii!!
Fara gluma acum ,ai grija de tine mai fata ca, cazui si eu pe 1 septembrie la fel si mi-a fost rotula umflata vreo doua luni.....
Corina spune:
Fetele din regiunea pariziana,poate ma puteti ajuta!!Daca merg la ambasada cu un act pe care l-am tradus singura,mi-l legalizeaza? Sau sint obligata sa platesc ca sa mi-l traduca ei?
Stie cineva? Pe vremuri se facea chestia asta ,dar acum nu mai stiu!
Merci
kiss spune:
ce e azi? vineri 13? ca fu-i protagonista episodului 2 din filmu' de groaza "intilnire cu birocratia franceza", de data asta actiunea avind loc la prefectura...am stat 3 ore in loc de una, cu oameni ce veneau valuri-valuri, adicatalea programatii de la orele respective...si nici privirile noastre furioase, nici bombaniturile in diverse limbi, si nici chiraiturile continui ale lu' fi-mio n-au induplecat functionarele pe jumate adormite sa-si iasa din amorteala...am si io totusi o satisfactie: dupa ce languroasa aia de functionara ne-a terminat si dam sa iesim, vad jumatea aia de scaun pe care statuse puiu meu, minca-l-ar mama, uda fleashca!!! se pishase pe scaun, , cred ca de fericire ca plecam ...cam asta...cred ca-mi trebuie citeva zile sa-mi refac neuronii afectati...
Corina , n-ar fi mai bine sa suni direct la ei, sa-i intrebi? iti dau eu 2 nr. de tel, ca si io tb sa ma duc la hotii aia de-si jupoaie concetatenii, pt o procura: 0147052755 sau 0147052966............
la toate si
Corina spune:
Problema e ca tot sun si nu raspunde nimeni!!!Si pe site-ul lor scrie ca au program joia de la 14:30!!!!
nadine2004 spune:
Bonjurica!
Iese dintisor la noi. Si suntem atat de mârâite, nu putem sa dormim, ne-am laudat degeaba...! Noapte alba!
Daca as pleca cu ea sa o plimb toata ziua, ar dormi fata mea foarte bine. Numai ca sunt prea obosita sa ies!
In rest bine! S-au calmat spiritele!:)
Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
anka-maria spune:
Kiss, n-ar fi rau sa pui postul tau si la Generale sa vaza lumea cat de romaneasca e problema aia cu cozile si cu prioritatile
Ah, ce iubesc io functionaru' francez! De cate ori am de-a face cu el, e o adevarata poezie....
Azi avusai curs, alta viata domle', am comunicat si io cu studentii, au pus intrebari.
Dar mi-a luat o zi intreaga sa stabilesc niste probleme pt. TP, m-au trecut toate transpiratiile si mi-au lesinat toti neuronii. Nu e usor, dar e frumos.
just me