Stimulentul si durata de lucru?
Buna tuturor,
Am si eu o intrebare!? Daca renunt la CIC si ma intorc la munca pot beneficia de reducerea timpului de lucru cu 2 ore si in acelasi timp si de stimulent sau am numai o optiune dintre acestea?
Va multumesc!
Raspunsuri
laura radulescu spune:
Beneficiezi de reducerea timpului de lucru cu 2 ore pana implineste copilul un an si de stimulent pana implineste copilul 2 ani.
Shobo spune:
Laura, imi poti spune te rog si mie legea / articolul unde se specifica chestia cu 2 ore in minus la lucru pina face copilul 1 an? pe cea cu stimulentul o stiu.
eu ma intorc la 1 martie la birou si vreau sa stiu exact ce pot cere, bineinteles!
merci mult!
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
arianna30 spune:
Shobo cea care reglementeaza reducerea timpului de lucru cu 2 ore este OUG 96/2003. Art.17 parca.
Mie, desi baietelul meu are deja 1 anisor, mi-au acceptat cererea de a lucra doar 6 ore, de maine incep.
Incearca si tu, dar sa stii, ca nu toate firmele accepta acest lucru.
Bafta!
Alina si BB Alex (15.01.2005)
Shobo spune:
Arianna, am gasit OUG 96/2003 dar daca imi arati te rog si mie unde scrie CLAR ca numai pina la 1 an ai dreptul la -2 ore de lucru, ti-as fi super recunoscatoare. eu nu pricep din aceasta OUG care e limita de timp pt programul de 6 ore al mamicii! cum te-ai prins tu ca e DOAR 1 an???
merci mult
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
arianna30 spune:
Shobo, nu eu am scris ca reducerea timpului de lucru cu 2 ore e ste pana copilul implineste 1 an, cea care a scris e laura radulescu.Eu deja merg la serviciu 6 ore puitul meu avand 1 an si 1 luna, mie mi-au acceptat cererea.
Mergi eventual la directia muncii, poate te lamureste cineva!
papa!
marius spune:
Precizarea acordarii reducerii sau mai degraba a inlocuirii perioadei de timp lucrate cu 2 ore pana la implinirea varstei de 1 an, este specificata de legea 25/5.03.2004 punctul 5 alineatul 1 care completeaza art. 17 din OG 96/14.10.2003.
Ambele le gasiti pe pagina legislativa.
Enjoy!
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Shobo spune:
multumim, Marius, am gasit!
arianna, cind ai facut cererea ce lege/articol ai invocat? sau le-ai pus o intrebare verbala si ei ti-au aprobat la fel?![]()
si pina cind te lasa la 6 ore?
multumesc frumos!