Ostropel?
![](images/user_woman.png)
Cum se face ostropelul, ca mi-e tare pofta,dar nu stiu cum sa-l fac!
Am facut retete de la voi si au fost super, asa ca o astept si pe-asta!
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Hristina, eu fac din ciocanele de pui fripte pe gratar. Apoi fac o supa cu delikat si putin bulion. Intr-un castron tai ceapa verde rondele subtiri, usturoi verde(sau uscat, de care ai), marar si patrunjel mult, apoi pun puiul si supa sa le acopere. Lasi la rece putin si servesti.
Iese super buna si cu peste fript pe gratar(asta cred ca e saramura).
Mai fac si ostropel cu pui, ceapa calita, ardei gras si suc de rosii si verdeata, apoi bagate putin la cuptor sa scada.
Mmm, ce pofta mi-ai facut!
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Ostropelul: 1-2 piept de pui (sau 2-3 copane de pui), sare, piper, un praf de cimbru, 1/2 cutie cu rosii in bulion, sau 3-4 linguri cu bulion de rosii, 3-4 catei de usturoi taiati felii; optional - 1-2 lgt. Vegeta, 1-2 lg. vin (alb sau rosu)
Se pune intr-un vas de Jena carnea de pui(piept sau copanele) se condimenteaza se toarna apa (cat sa cuprinda toata carnea), se toarna rosiile (pasate cu furculita - bine)sau bulionul, usturoi,morcov,ardei gras, sare si se pune un capac sau folie de aluminiu.
Se lasa la cuptor timp de cel putin 1 ora apoi se pune vinul (optional) si se mai da la cuptor (fara capac) pret de inca 15-20 min.
Se pune ostropelul in farfurie asezonat cu piureu de cartofi si se poate servi cu salata verde sau gogosari.
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
teodora35 spune:
eu cam asa fac ostropelul
Ingrediente:
1/2 pui, o lingura untdelemn, 2-3 buc. rosii, o lingurita bulion, 1 buc. ceapa, o lingurita faina,cimbru,asa cam cit un firicel de sare, patrunjel, doua capatina usturoi
Mod de preparare ceapa se caleste apoi se adauga bucatile de pui se adauga putina apa ca sa fiarba. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii sau bulionul, faina desfacuta in putina apa, verdeata si usturoiul,cimbrul si se da la cuptor.
nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
koalitza spune:
Ostropel super simplu de facut:
Ingrediente:1 borcan de sos Knor cu verdeturi, 1/2 kg carne pui, sare, piper, patrunjel, usturoi.
Se taie carnea in bucatele, nici prea mici/nici prea mari, se pune la rumenit, in ulei, intr-o tigaie adanca(de preferat de teflon) si se lasa pana e aproape prajita; apoi se adauga sosul Knor indoit cu o ceasca de apa, sare si piper dupa gust si se lasa la fiert pana scade. Se presara cu patrunjel si 2,3 catei de usturoi taiati cubulete si...Pofta buna!