FSH mare

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Fetelor, de aproape un an am descoperit acest forum si am citit diverse mesaje, dar este pentru prima oara cand scriu asa incat aveti rabdare cu mine.

Povestea mea incepe in adolescenta, cand la 16 ani pentru prima oara mi-a venit CM intr-o luna de ianuarie. Timp de un an de zile apoi nu am mai avut nici un semn. Mama mea s-a ingrijorat si m-a dus la medicul ei ginecolog care nu era nimeni altul decat celebrul prof. dr. Ancar. El mi-a prescris un tratament cu anticonceptionale - Diane 35 (care ulterior am aflat ca nu era recomandat ca pana in 18 ani sa-l fi urmat). Cata vreme am luam pastile era totul ok - aveam CM regulat. CUm ma opream nu mai aveam - am incercat ceaiuri de plante si totusi nu se intampla nimic decat o data la 3-4 luni. Eram copil si am neglijat acest aspect mai ales ca in decursul a 2 ani de zile m-am ingrasat f. mult - 15 kg. Din cauza asta am ajuns la un medic endocrinolog - am facut ceva dozari hormonale si mi-a iesit un exces de cortizol, hormonul secretat de glandele suprarenale. Nici o problema - am tinut o dieta stricta am luat si ceva medicamente. TOtul s-a reglat si greutatea si dereglarea hormonala. Intre timp ajunsesem studenta - la 21 de ani am inceput sg. sa iau anticonceptionale Microgynon - mi-era frica sa nu raman gravida (ca sa vezi ironia sortii). Cata vreme luam pastile totul era ok cand ma opream aveam CM o data la 4-5 luni. Am dus-o asa pana pe la vreo 24 de ani cand am avut o mica rana pe col si astfel am ajuns la ginecolog pentru cauterizare. Cu ocazia asta am intrebat-o pe doctorita daca voi avea problema in viitor in a concepe un copil - iar ea m-a linistit - nici o problema marita-te intai si dupa aia vino la mine, pana atunci ia pastile. SI-asa am facut aproape 5 ani de zile.

Acum 2 ani m-am maritat, anul trecut mi-am propus sa aflu exact ce probleme am, sunt grave sau nu ca sa stiu - nue ram foarte hotarata daca vreau copii acum dar vroiam sa stiu ce problema am ca sa o tratez din timp. Am ajuns la un cabinet privat foarte frumos si scup unde doctorul mi-a spus ca nu intelege de ce am venit la el caci doar n-am incercat inca sa fac copii dar ca totusi din povestile mele se pare ca avem de-a face cu o sterilitate feminina si m-a trimis acasa sa ma opresc din luat pastile si sa-mi iau temperatura bazala timp de 2 luni si abia pe urma sa vin la el. Nu tu analize, nu te consultatie macar sa vada ce si cum in schimb a folosit acest termen care a sunat atat de dur pentru mine STERILITATE!!!Am ajuns la masina si instataneu m-a pufnit plansul. Am ajuns acasa unde mi-am innebunit sotul - care saracu' nu intelegea ce s-a intamplat - in primul rand abia in momentul acela s-a conturat puternica mea dorinta de a avea copii si cat mai repede - lucru care nu il deranja ba dimpotriva, dar nu intelegea de ce m-am suparat atat pe doctorul acela dat fiind ca nu mi-a spus nimic clar. Astfel am hotarat impreuna sa cautam pe altcineva specializat in probleme de genul asta si cu mai mult tact. Astfel la o luna distanta am ajuns la dr. Denisa Protopopescu. Dansa m-a asculatat, mi-a facut o ecografie intravaginala si mi-a explicat ca ovarele mele au aspect micropolichistic si ca probabil nu ovuleaza sau ovuleaza f. rar din cauza unei llipse probabile de progesteron si m-a trimis la analize. M-am intors la ea cu analizele si cu radiografia capului ca sa vada ca nu avem de-a face cu ceva modificari neurochrurgicale. In plus ne-am testat si eu si sotul meu de diverse boli - gen toxoplasma, listeria - sanatosi, apo mi-am facut dozarile hormonale si sotul spermograma. El ok eu nu. Exces de prolactina, deficit de progesteron, in mare. Doctorita mi-a dat un tratament cu bromocriptin care sa reduca prolactina. Pe timpul tratamentului de 80 zile am avut CM nu stiu daca si ovulatie insa, de 2 ori. Nu perfect dar oricum mult mai bine. Insa analizele dupa tratament nu prea imi place cum arata. Prolactina acum e prea mica, si in plus vad FSH marit - 10,26, LH si el 15,16 in schimb estradiolul si progesteronul tot prea mici, aproape de limita inferioara si totusi mici - estradiol 41,81 iar progesteronul 0.98. Acum urmeaza sa merg la doctorita la control peste 10 zile. Insa intre timp in aproape un an de zile stresul a crescut - intre timp 2 prietene de-ale mele au nascut, alta e gravida, sotia sefului meu sta sa nasca. In jurul meu vad numai copii. Acum 2 zile varul sotului meu ne povestea de o cunostinta comuna a carei sotie a facut 2 FIV fara reusita - mi-a venit sa plang. Eu tocmai ma gandeam ca daca pnici anul asta nu reusesc cu medicamentatie sa recurg la FIV dar credeam ca sansele de succes sunt mult mai mari. Intre timp am auzit de bioenergie ba chiar am discutat cu un bioenergeticean si ma gadneam sa fac 2 luni tratament si cu el ca nu strica, dar asta ar insemna sa ma opresc pe perioada asta din tratamentul clasic cu medicamente. Voi ce parere aveti. Asta e povestea mea.

Cu simpatie si solidaritate.
Miramar 29,5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

fetelor ,

Miramarimi pare sincer rau ca si tu te confrunti cu astfel de probleme.Nu stiu exact cum s-ar putea rezolva.Si eu am aceeasi problema de mult timp insa FSH meu este muuuult mai mare.Din pacate am avut ghinionul sa ma trateze si pe mine un medic care nu stia altceva decat sa prescrie anticonceptionale.....Tu incearca sa nu te deprimi pentru ca daca o persoana nu reuseste nu inseamna ca va fi la fel pentru toata lumea.Cu siguranta doctorita te va sfatui pentru ca am inteles ca este un medic bun si daca Domnul vrea o sa ai si tu mult dorit.Poate nici nu va fi nevoie de FIV.
Te si iti doresc mult succes.

Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Multumesc de incurajari Dasha. Intre timp mi-au venit rezultatele analizelor la incheierea tratamentului cu Bromocriptina - si iar stau rau. Acum FSH-ul e ok, dar prolactina este din nou aproape dubla, ca si tiroxina T4 de altfel. Stie cineva ce inseamna chestia asta - de tiroxina asta nu stiu nimic? Va intrebam ieri stie cineva cum e cu bioenergia asta? Aveti incredere? Am o colega la birou care are 47 de ani si la 44 a facut un copil, dupa ce in prealabil fusese diagnosticata cu cancer ovarian. A facut tratament cu un bioenegeticean si uite rezultatele. NU stiu ce sa spun, eu niciodata nu am crezut in chestii din astea, si totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianadi spune:

Dasha - pentru ca m-ai intrebat, in ziua 4 FSH 11,6, Estradiol 117,1, Prolactina 7,8, TSH 0,7 (de anul trecut)

Daiana

"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by Miramar

Multumesc de incurajari Dasha. Intre timp mi-au venit rezultatele analizelor la incheierea tratamentului cu Bromocriptina - si iar stau rau. Acum FSH-ul e ok, dar prolactina este din nou aproape dubla, ca si tiroxina T4 de altfel. Stie cineva ce inseamna chestia asta - de tiroxina asta nu stiu nimic? Va intrebam ieri stie cineva cum e cu bioenergia asta? Aveti incredere? Am o colega la birou care are 47 de ani si la 44 a facut un copil, dupa ce in prealabil fusese diagnosticata cu cancer ovarian. A facut tratament cu un bioenegeticean si uite rezultatele. NU stiu ce sa spun, eu niciodata nu am crezut in chestii din astea, si totusi...

T4 este un hormon produs de tiroida. Daca vloarea aceea zici ca nu e buna trebuie sa mergi la un endocrinolog. Disfunctiile tiroidiene sunt , din pacate, cauza de infertilitate. Si eu am facut analiza asta dar doar vineri voi avea rezultatul.

Mergi la inceput

Buna fetelor ,

Cautand diverse chestii cu privire la problemele noastre am gasit o lucrare care , parerea mea,merita citita tocmai pentru a ne mai "lumina" putin .Sper sa va fie de ajutor .Sorry ca este in italiana.Va pupic pe toate.
Aici gasiti articolul www.slog.org/pdf/Raccomandazioni%20Amenorrea.pdf

Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns curcubeu spune:

Buna fetelor,
deabea am sosit din vacanta am venit cu valiza plina de ceaiuri si tincturi.A incercat cineva Branca Ursului pentru menopauza precoce?? pe cutie spune ca ar face minuni?!
Va pup

Mergi la inceput

Welcome back ,Rainbow!
Cum a fost in vacanta? Te-ai odihnit? Eu te asteptam ca era cam liniste la acest capitol fara tine
Din pacate eu nu am reusit sa ajung la nici o concluzie .Maine ..la alt medic .Sa stii ca ma gandeam si eu sa iau BU dar nu stiu cum sa fac deoarece eu fac deja un tratament de substitutie hormonala casa am CM regulat.Crezi ca as putea avea probleme daca le iau pe amandoua?Tu ce noutati mai ai?
Te pup

Never say never!

Mergi la inceput