FSH mare

FSH mare | Autor: Dasha

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Dupa cum v-am spus de vreo cativa ani am probleme cu CM si am urmat un tratament hormonal cu Femoston.Totul e OK cat iau pastile dar acum ca as vrea un copilas am oprit pastilele si valorile FSH sunt mari. Parerile medicilor au fost impartite, iar eu ma gandesc la ce e mai rau.Imi puteti spune la ce as putea sa ma astept.

Never say never!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns curcubeu spune:

Buna Dasha,

Eu am aflat ca am FSH foarte mare acum vreo 2 ani cind am inceput sa incerc sa ramin insarcinata,CM devenise neregulat venea prea des iar acum vine foarte greu .Tu ce valori de FSH ai? Eu am ramas insarcinata anul trecut dar am pierdut sarcinaIti dai seama cit am suferit maiales ca am 37 de ani.Doctorii de aiic nu imi dau sperante mare dar nimci nu este imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Rainbow, eu am aceasta problema de mult timpsi daca iau pastile este totul OK.Valorile sunt foarte mari (ajung chiar si 80).Din pacate eu nu am stiut sa intreb la momentul potrivit ce implica asta pentru ca eram foarte, foarte tanara(aveam in jur de 20 de ani) iar endocronologul mi-a prescris hormoni si atat.Acum insa sunt foarte necajita caci am fost la multi medici si mi-au pus diagnostice diverse(chiar menopauza precoce- si am doar 27 ani) Ultimul medic , un endocrinolog italian , m-a pus sa fac o gramada de teste inainte de a se pronunta.In februarie sper sa stiu exact despre ce este vorba ....si magandesc chiar si la donatii de ovocite.Nu stiu daca va fi cazul.Sper sa nu.Nu stiu ce sa fac caci imi doresc foarte , foarte , mult un .

Never say never!

Mergi la inceput

Te inteleg si eu sint la fel de suparata si medicii aiic nu vor sa ma ajute aproape cu nimic in sensul ca zic ca sa folosesc ovule donate(cea ce nu vreau maiales dupa ce am vazut ca am si ramas fara sa iau nici un medicament).Nici mult timp numai vreau sa astept am deja 37 de ani.In locul tau as mai astepta ,cu ovule donate poti sa faci oricind si dupa 40 de ani,adica eu zic sa mai astepti pina pe la 30 ca mai e timp si poate reusesti.Eu cred ca renunt sa mai vad vre-un medic ca ma chinui degeaba dar o sa incerc cu acupuntura si ceaiuri.Chestii naturiste.Sint convisa totusi ca in Romania s-ar pute aincerca mai multe cu un medic bun.Ceea ce este cel mai rau este stresul in care stai asteptind si incercind maiales cu situatia noastra cu un CM ca vai de el .Curind o sa il vad pe doctorul meu de aici si o sa se pronunte din nou ,pina acum ma plimbat FSH a fost intre 14-64 in ultimul an ,dar am avut si 74 cel mai mult si cel mai mic a fost inainte sa ramin(anul trecut) 4.5 dar E2 era 230(cind este pre amare E2 se zice ca mascheaza FSH mare care il ai de fapt sau ai un chist).Nu stiu ce sa mai cred sau ce sa mai fac dar aici in USA sint cam neputinciasa si in Romania nu pot sta mult ca sa ma trateza.Mie mi-au facut mute teste aici si degeaba cica totul e OK inafara de FSH mare care cum spui inseamna menopauza prematura.dar sa stii ca sint femei care au ramas si au avut bebe cu situatia noastra ,desi putine nu trebuie sa pierdem speranta complect.Poate tinem legatura prin PM.

Mergi la inceput

Rainbow, am incercat sa iti scriu pe PM dar nu am reusit.Este vreo problema?Sa stii ca te inteleg dar nu iti pierde speranta.Eu nu stiu inca daca o am nevoie de ovocite donate pentru ca mai am de facut niste teste in februarie. Oricum tinem legatura

Never say never!

Mergi la inceput

Nu cred ca este nici o problema cu PM ,tu ai primit de la mine ? Mai incearca inca odata poate merge .Eu inc anu sint hotarita sa folosesc ovule donat e,inca mai astept vreo 3 ani si mai incerc cu plante si dieta.In rest la mine totul este ok ,am avut un chist mic la un ovar dar l-am scos(prin laparoscopie) dupa care am ramas imediat.dar dupa ce am pierdut sarcina CM vine tot mai rar ,asta este problema mea.Am o programare peste vreo 3 saptamini cu doctorul in ultimele luni vad ca FSH mi-a crescut si nu este bine deloc acum am ajuns iara la 50
Nu imi pierd speranta doar ca treaba este foarte relativa si nu prea exista tratamente cind ai FSH mare.Dac mai aflii ceva te rog anunta-ma
pe curind

Mergi la inceput

Am uitat sa-ti spun ca mi-au dat ultimele 2 luni sa iau 5 zile Proveraca sa imi vina ciclul mai repede si sa incep stimulare ,dar pe linga ca mi-a facut cam rau vad ca FSh mi-a crescut si ei nu v-or sa inceapa nimic deocamdat ,deci am ajuns de unde am plecat.Tu ce medicamente iei ca sa-ti vina ciclul?? si E2 cum este mare sau mic?Ai CM regulat?

Mergi la inceput

Dasha,

Aici este un forum din care inveti tot ce trebuie sa stii despre FSH marit si ce sanse sint pentru cele care se confrunta cu asa ceva:

http://www.network54.com/Forum/209394/

bafta multa

Mergi la inceput

Rainbow,Multumesc pentru link.Mai vorbim pe PM.Ti-am scris deja.Capul sus si bafta multa

Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silveana spune:

Buna, fetelor
Sunt in aceasi situatie ca si voi adica cu FSH-ul marit ca sa nu-i zic altfel, menopauza precoce.Si pentru mine a fost o lovitura cand in urma unor analize doctorul mi-a spus direct in fata ca nu are ce sa-mi faca si ca am intrat deja la menopauza.Pe vremea aceia aveam 27 de ani si nici un copil, va dati seama ce lovitura!
Cea care m-a nenorocit este doctora mea endocrinolog, poate ca pana la urma n-are nici o vina dar prea s-au legat toate si nu pot decat sa ma gandesc ca principalul vinovat ea este.
La 25 de ani m-am imbolnavit de glanda tiroida(Grawes basedow),un an am urmat tratament sa ma pun pe picioare si pana la urma tot la operatie am ajuns.Printre medicamentele cu care m-a tratat a fost si Prednison care este foarte periculos si poate duce la sterilitate, abia mai tarziu am facut legatura.Dupa ce am terminat si cu operatia am zis ca am scapat si ca pot sa-mi vad linistita de viata mea si sa fac un copil.Nu a fost sa fie asa cum mi-am dorit ca au inceput alte probleme si anume cu ciclul menstrual care intarzia sa mai vina iar eu nu avusesem probleme niciodata, imi venea foarte regulat,normal la 28 de zile.Pe langa faptul ca-mi intarzia am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau si sa am tot felul de stari, mai rele ca inainte de a ma opera.Binenteles ca m-am dus la doctora care mi-a zis ca s-ar putea sa am niste chisturi si ca din cauza asta nu-mi mai vine, sa fac o ecografie.Cu ecografia facuta mi-a dat timp de 3 luni sa iau anticonceptionale dupa care am inceput sa ma simt bine si ciclul sa fie normal.Am intrerupt anticonceptionalele si problemele au inceput sa apara din nou si asa a ajuns sa-mi faca FSH-ul la care sa exclame si sa-mi zica:Nu ma asteptam dar ai intrat la menopauza !
Nu vreau sa va dezamagesc dar cand FSH-ul este mare nu mai este cale de intoarcere, e ca si cum ti-ar iesi glicemia mare.
Acum am 34 de ani si am incercat diverse tratamente,nu puteam sa stau asa fara sa-mi vina chiar si o picatura de sange.Aveam bufeuri, insomnii, dureri de cap si foarte multi nervi si chiar nu se putea altfel.Cat despre copii singura mea sansa este cu ovule donate.Cu ajutorul lui Dumnezeu sper ca anul acesta sa mi se indeplineasca cea mai mare dorinta a mea: un copil.
Va urez mult succes si daca stiti vre-un tratament pentru ca Fsh-ul sa scada si sa pot sa ovulez macar 1,2 ovocite,va raman profund recunoscatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Imi pare rau sa citesc ca la asemenea varste se poate vorbi de menopauza ... am aproape 35 ani si nu pot sa ma gandesc la asta... Voiam sa va intreb, este adevarat ca este ereditara menopauza precoce? Mamele voastre la ce varsta au intrat la menopauza?

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput