Recuperare taxa facultate privata
Am o colega, care anul trecut s-a inscris la o a doua facultate ( ambele fiind in cadrul unor universitati particulare ), sa vada cum "merge treaba". I-a placut mai mult acolo, dar nestiind acest lucru, a platit jumatate din taxa si la prima ( cam 7 mil ), ca sa nu piarda locul. Numai ca la prima nu s-a prezentat la nici un curs, seminar sau examen si ar vrea acum sa isi retraga dosarul si sa isi recupereze banii ( desi, la avizier scrie clar ca odata dati, nu se returneaza, iar la secretariat nici nu o baga in seama ).
Pentru retragerea dosarului ar trebui sa plateasca 5-700.000 ( nu ma intrebati de ce, ca nu explica nimeni ).
Ce as vrea sa stiu: daca depune cerere la secretariat sau vorbeste direct cu decanul, poate legal sa isi recupereze banii ? Daca de la universitate refuza, poate apela la OPC, cu sanse de rezolvare ? Are dreptul sa i se dea banii inapoi, daca singura data cand a calcat prin facultate, a fost doar pt a-si plati taxa ? Cum sa procedeze ?
Multumesc pt ajutor !
Raza de soare
Il iubesc pe cel mai bun ! ...
Raspunsuri
a.cicel spune:
Banii nu cred ca va reusi sa ii recupereze. De fapt sunt aproape sigura. Si la noi la facultate s-au facut inscrieri pt o anumita specializare, studentii au achitat prima rata si cand a fost deschiderea anului universitar au constatat ca dinlipsa de studenti acea specializare nu va functiona. Li sa- propus sa se transfere la alte specializari, ca banii oricum nu ii vor primi inapoi. Dar de ce sa ceara bani pt retragerea dosarului? Eu chiar nu inteleg chestia asta. Mi se pare aberanta.
11+
Mai am 29 de zile pana la nunta
POZE
Raza de soare spune:
Ma ajutati, va rog, la problema de mai sus ? Stie cineva ? 
Raza de soare
ellarot spune:
RAza de soare din experienta proprie iti spun ca nu mai recupereaza banii![]()
Eu am dat ex la 2 facultati si la una am platit prima transa de 6,5 mil lei (se intampla in 2002) pt ca reusisem la locuri cu taxa si la 1/2 ora dupa ce am facut plata la prima , am aflat ca intrasem la fara taxa la cealalta. Am fost sa-mi recuperez banii imediat, da' nu s-a mai putut
am avut un dosar de cereri catre decan, sef catedra(la specialitatea respectiva), dir. ec. al facultatii, etc..., m-au plimbat de la un birou la altul si tot nimic. Ba mai mult, specialitatea la care platisem ,trecuse in subordinea facultatii la care eram studenta fara taxe si nici asa nu am mai putut retrage banii.
Mi s-a spus de catre decanul facultatii unde platisem taxa:" Daca vi-am da banii inapoi am crea un precedent, iar paduri fara uscaturi nu o sa gasiti!"

In concluzie o data dati banii, nu-i mai vede chiar daca nu a mai trecut pe la facultate.
poze
eve44 spune:
Zilele acestea am vazut un model de contract al unei facultati si scria clar ca nu se restituie nici macar o parte din suma achitata.
Nu stiu ce sa zic ,vezi ce scrie in contract ,poate la alte facultati o fi altfel.
Succes!
Eve
Raza de soare spune:
Multumesc pt raspunsuri ! In ctr nu scrie, dar... Probabil ca tb sa se resemneze. Eu venisem cu ideea de a-i reclama la OPC, poate are vreo sansa, dar daca-i cu "precedente", e clar...
Raza de soare