Cartofii dulci- cum se prepara?
Raspunsuri - Pagina 2
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
se gasesc sub un alt nume decat "cartofi dulci" ? pt ca am tot cautat si nu-i zaresc dom`le in Selgros. Trebuie sa fie la sectorul de legume-fructe, nu ? trebuie ca data viitoare sa intreb un angajat de pe sectorul acela, sa mi-i arate si mie, daca sunt
mai acum 6 luni aveau. intreaba si tu un angajat daca ii vand
Natasa spune:
Se gasesc la toate supermaketurile, dar mie nu-mi place gustul. N-am incercat sa-i dau baietelului meu, dar o voi face, poate la el au succes!
shian spune:
Noua ne plac tare mult cartofii dulci!
Cel mai mult imi plac cei facuti la cuptor!Eu ii fac asa:iau un cartof,il spal bine,dupa care il invelesc in folie de aluminiu.Il pun in cuptor si il las cam 20 min(durata variaza in functie de marimea cartofului,asa ca il intep cu o scobitoare din cand in cand,iar cand s-a inmuiat e gata.Se pot face si pe jar ,insa am auzit(n-am mancat facuti asa)ca cei facuti pe pietre fierbinti sunt o minunatie!
Un alt mod de a-i prepara...pane,sau fierti cu putin zahar(in acest caz ii curat de coaja).A ,dupa ce le curatati coaja,puneti cartofii repede in apa rece,caci altfel se innegresc!
Anca&
Shion(21.05.2004)
Poze cu noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
MULTUMESC tare mult de idei, am fost chiar azi in Selgros si am gasit, erau cate doi in caserole infoliati ca si carnea, sunt maaaari, cred ca dintr-unul mananca si 3 persoane, depinde cat sunt de buni acum.
Va spun cand ii gatesc ce mi-a reusit. Oare o musaca cu carnita de vita merge sa fac cu ei, ce spuneti ? sau se preteaza mai mult sa fie doar fierti/copti cu putina sare si verdeata? Cu pane-ul trebuie sa mai astept ca puiul nu agreeaza inca paneul, am incercat cu dovlecel pane si nu i-a placut deloc desi tocanita de dovlecel o mananca. Carne pane nu i-am dat pt canu are cu ce s-o roada. Pot incerca sa-i dac cateva feliute de cartof dulce pane insa, sa vedem, ii mananc eu daca nu-i vrea, oricum eu sunt "tomberonul" lui, ceea ce nu are trecere la el are la mine :))
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
MULTUMESC tare mult de idei, am fost chiar azi in Selgros si am gasit, erau cate doi in caserole infoliati ca si carnea, sunt maaaari, cred ca dintr-unul mananca si 3 persoane, depinde cat sunt de buni acum.
Va spun cand ii gatesc ce mi-a reusit. Oare o musaca cu carnita de vita merge sa fac cu ei, ce spuneti ? sau se preteaza mai mult sa fie doar fierti/copti cu putina sare si verdeata? Cu pane-ul trebuie sa mai astept ca puiul nu agreeaza inca paneul, am incercat cu dovlecel pane si nu i-a placut deloc desi tocanita de dovlecel o mananca. Carne pane nu i-am dat pt canu are cu ce s-o roada. Pot incerca sa-i dac cateva feliute de cartof dulce pane insa, sa vedem, ii mananc eu daca nu-i vrea, oricum eu sunt "tomberonul" lui, ceea ce nu are trecere la el are la mine :))