Baclava

Baclava | Autor: baby-boom

Link direct la acest mesaj

Imi spuneti va rog mult cum fac baclava acasa?

....imi place la nebunie, si nu mai gasesc sa cumpar...nu am vazut decat la billa, dar de ceva timp nu mai este, si deja nu mai pot de pofta!

Mersi mult fetelor!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Baclavaua e foarte usor de facut.
Aici se gasesc foi speciale, trebuie sa fie si la voi - filo, coca e subtire ca o hartie.
Se ung foile cu ulei, si se pune compazitia cu nuca la mijoc.
Nuca macinata se amesteca cu zahar si scortisoara, eu pun si cuisoare. Se taie inainte de a se da la cuptor. Se tine cam 20- 30 de minute pana cand se rumeneste coca, apoi se toarna siropul.
Siropul e facut din apa, zahar si miere. O lasi la cuptor inca vreo 5 minute.
Nu am cantitati, ca eu o fac dupa ochi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

SAnca, mersi frumos...

E vorba cumva de foile acelea multe, multe, ca pentru haioshe???

..daca da, ung fiecare foaie cu ulei?
....si nuca se pune doar in mijloc?...la aia care o cumparam era parca pe fiecare foaie...

Si ultima intrebare: siropul se toarna deasupra, nu?...de fapt cum altfel?

Mersi de deranj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Baby,eu fac baclavaua cu foi subtiri pentru placinta. Iau o foaie, o ung cu ulei, pun in mijloc nuca, la fel amestecata cu zahar vanilat din acela pudra, si apoi o rulez ca pe clatita. O tai bucatele, asa sub forma de dreptunghi. Ung tava cu ulei, asez bucatelele in ea si o bag la cuptor. Se fac mai multe rulouri, 3-4, cam cate incap intr-o tava. Dupa ce s-au copt le pun pe farfurie si le cufund in siropul pe care il fac la fel ca Sanca.

Pofta buna!

Ioana

Mergi la inceput