al 13-lea salariu

al 13-lea salariu | Autor: kit

Link direct la acest mesaj

Va rog mult, am nevoie de cateva lamuriri!
Lucrez in invatamant, din sept. 2005 la o noua scoala. Pe data de 10 oct. 2005 am intrat in concediu medical pt. iminenta de avort in sarcina. Am tot prelungit acest concediu cu internari etc. pana pe 9 ian. 2006. A fost concediu medical cu plata 100% si nu de risc maternal. Pe 9 ian. 2006 am intrat in concediu prenatal.
Cand a trebuit sa iau al 13-lea salariu mi s-a spus ca sunt doar 500 mii pt ca am lucrat doar o luna si ca lunile de concediu medical nu se iau in calcul. Mie personal mi se pare cam ciudat... E ca si cum as fi avut contractul de munca suspendat. Are dreptate secretara? Cica intotdeauna a fost asa. In ce lege scrie acest lucru daca intr-adevar asa e?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Are dreptate seretara..eu am lucrat doar ianuarie 2006 si pana in august am fost numai in concediu medical si concediu de odihna si iau 600mii la al 13lea.
In calculul acestui salariu se iau numai lunile efectiv lucrate..eu una asa imi aduc aminte pe vremea cand faceam salarii.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kit spune:

Nu te supara ca insist, dar care e legea in care scrie treaba asta?
Daca cineva fura de la toata lumea, asta inseamna ca asa trebuie sa fie si ca e normal? Ma gandesc ca nu cumva acest calcul sa fie "o practica" si nu o lege. De exemplu f multe persoane se plang de retineri din prenatal sau CIC. Si totusi legal nu se percep impozite in aceste situatii...
De asta te rog inca o data, da-mi legea si articolul in care scrie clar aceasta reglementare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Nu mai stiu legea dar iti spun ca asa este pentru ca noi, de fapt unde am lucart eu inainte, am avut control de la Curtea de Conturi si al 13 lea era bine calculat(cel putin din 1999-2005) cat am stat eu acolo.
Poate il legea 19/2000 modificata e posibil sa gasesti daca nu, parca la fiecare sfarsit de an apare pe langa buget si anumite legi pentru calcul.
Nu e nici o practica sa se retina la toata lumea si iti spuna sta sigur pentru ca acum mama mi-l calculeaza si nu ar avea nici un interes.
Si acum logic daca stai sa te gandesti iei al 13lea pentru pentru o perioada in care ailucrat efectiv ca daca unul sta tot anul in CM ii mai dai si supliment.
Imi pare rau sa nu te pot ajuta cu legea exact dar sigur iti spun ca ti-au calculat corect.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Cauta in legea invatamantului..sunt sigura ca la metodologia de acordare a celui de al 13 lea salariu iti spune cum se acorda si pe ce perioade.site-ul ministerului de resort are linkuri spre textele de lege care te intereseaza.Plus ca pe perioada concediilor se cam suspenda o serie de drepturi salariale...

Joker...mama de ied zapacit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

E valabil pt toti bugetarii. pt al 13-lea salar se ia in calcul doar perioada lucrata. Nu stiu exact care e baza legala, dar stiu ca asa e, avand prieteni care lucreaza in armata, politie, invatamant. Peste tot e la fel.

10+
Mai am 30 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kit spune:

Multumesc tuturor!
Am gasit si legea; am dat cautare pe google: baza de calcul al 13-lea salariu si am gasit ce trebuia...din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Cu placere..nu te necaji prea tare.Intre logica si dreptate e o diferenta mare.Cel putin in cazul romanilor

Joker...mama de ied zapacit

Mergi la inceput