Termenul de stagiu de cotizare in cazul CIC
Buna ziua,
E posibil sa se mai fi dezbatut problema, dar sa ma scuzati daca nu am gasit topicul.
iata problema/dilema: angajatorul, desi a retinut contributiile la asigurari cf legii, nu le-a virat. Declaratiile legale au fost depuse. Ni se spune de la Amzei ca atata vreme cat aceste declaratii s-au depus - deci datoria angajatorului catre stat s-a recunoscut - pot beneficia de Cic. De la primarie insa, ca aceste contributii trebuiau si platite.
Gasesc in normele de aplicare lg.19 - ordin 340/2001, ca in cazul pensiei se considera stagiu de cotizare si daca angajatorul nu a platit darile citez:
" Stagiul de cotizare se constituie din însumarea perioadelor în care s-a plătit contribuția la bugetul asigurărilor sociale de stat. Asiguratul beneficiază de toate drepturile de asigurări sociale prevăzute de lege și în cazul în care i s-a reținut contribuția individuală de asigurări sociale, iar angajatorul nu și-a achitat, potrivit legii, contribuția datorată în calitatea sa de contribuabil pe o perioadă mai mică sau egală cu 6 luni considerate după data de 1 aprilie 2001 până la data solicitării dreptului. "
Se aplica oare si in cazul Cic, sau primaria are dreptate?
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze
Raspunsuri
codruta_grg spune:
Raluca aceeasi problema o am si eu. Am stagiul de cotizare, dar angajatorul nu a platit. Crezi ca nu ne dau de la primarie indemnizatia? Ti-au zis ei asa ceva?
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
RalucaCostiurin spune:
Codruta, la serviciul juridic al primariei am intrebat... nu de alta, dar angajatorul s-a impiedicat de acel "stagiu de cotizare" la completarea adeverintei cf anexa 1. Daca tie ti-au completat anexa, cred ca e problema lor - dar nu stiu precis, sper sa fie draguti juristii forumului si sa ne lamureasca si pe noi!
Poze
codruta_grg spune:
Raluca, angajatorul din prezent sunt eu.v Deci eu am completat anexele de cerere a banilor. Stagiul l-am luat de la angajatorul pe perioada aug 2004-iunie 2005. Ca din 27 iunie m-am mutat la mine pe firma sa i-au de aici banii.
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
laura radulescu spune:
Poti beneficia de cic. Plata indemnizatiei nu este conditionata de plata taxelor de catre angajator.
Care este problema cu stagiul de cotizare din anexa? De ce zici ca s-au impiedicat la completare? Se completeaza asa : de la - data angajarii in firma, pana la - data intrarii in cic.
RalucaCostiurin spune:
Angajatorul sustine ca nu poate completa ca fiind stagiu de cotizare, intrucat in acceptiunea uzuala termenul presupune si plata in sine. Cum el n-a platit, crede ca asa ceva ar fi fals in acte publice. De aceea as fi vrut sa aflu un temei legal cum ca in l 19 , sagiul de cotizare e neconditionat de datoria angajatorului la stat - asa cum citatul de mai sus stipuleaza pt pensie. 
Poze
laura radulescu spune:
Raluca, cum ti-am mai spus, nu scrie nicaieri ca plata cic este conditionata de plata taxelor.
Arata-i OU148/03.11.2005, art.1 punctul 1 si 2 unde explica ce inseamna stagiu de cotizare si unde nu se pomeneste nimic de plati.