Stie cineva cum se prepara supa de morcovi cu portocale? Baiatului meu îi plac mult morcovii, dar eu în afara de piure nu prea stiu ce sa-i gatesc.
Multumesc mult.
Mancare de morcovi!
Sau ia "pui de morcovi", ii fiebi si-ii dai cu putin unt ca garnitura...
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei
Enn eu am gasit reteta cu denumirea "Velutata di carote e arance " adica un fel de supa crema ( se serveste la felul 1 ).
uite reteta :
Vellutata di carote e arancia
900 g morcovi curatati si taiati rondele ;2 cepe taiate;1 cartogf taiat cuburi;2 linguri de ulei; 1.5 l. supa de legume; sare si piper dupa gust; 2 lingurite de zahar; 200 ml suc de portocale; 300 ml smintina ( adica lapte gras) ; erba cipollina (lat. Allium schoenoprasum cred ca se cheama :Schnittlauch in germana)
Caliti la foc mic in ulei ceapa si morcovii si cartofii. Dupa citeva minute adaugati supa calda, sare, piper si zaharul.
Acoperiti si lasati sa fiarba 45 minute. Luati de pe foc si cit e inca caldut ( nu fierbinte ) , amestecati in blender sau cu mixerul vertical ( minipiner) adaugind sucul de portocale si smintina ( care aici nu e ca smintina din Romania e mai mult un lapte gras si destul de dulceaga). Incalziti din nou si servoiti decorata cu "erba cipollina".
Se poate servi si rece.
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."