Prietenii Omului (18)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Anca, tare bune sugestiile tale, multumesc mult
imi pare rau ca ti-a ros Oreo pantofii.:-(( totusi, cred ca e un caine destept daca a reusit el sa deschida usa la dulap...al meu mi-a ros pantofii numai cand i-am uitat pe hol, ca altfel, nu deschide bietul nimic, ca nu stie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Neata,
Sanca, parca tu ma intrebai, il periem zilnic. Dar nu o ora ci mai putin. Ideea e ca el are parul asa lucios si ...parca e sintetic. E moale si se piaptana usor. Mai putin cand venim de afara si e ud.
Conchita si noi ne puneam aceeasi intrebare. Mai ales ca cel putin pana acum, Alex e mamo-dependent. Si nu prea sta cu altcineva, chiar daca e foarte sociabil. Insa trebuie sa se obisnuiasca. Si am gasit cateva "pensiuni pt catei"...costa intre 10-20E/zi si asta e. Nu avem ce-i face.
Va pup si ne mai auzim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Mey Conchita,

nu ai inteles bine, nu Oreo mi-a ros pantofii ci PISICA. Pe Oreo l-am dresat sa nu ne mai manance sosetele si nici boala la pantofi nu are, dar lui Mishu - motanul ii place firma Nike.

Pisicile mele nu sant lasate in dulap. Cand Onyx (motanul meu cel mare si negru care a murit acu 2 ani), era in viata, dulapul era locul lui favorit. Se baga pe un raft de sus, dupa pulovere, si acolo isi facea veacul. In amintirea lui, nu pot lasa nici o alta pisica in dulap. ..

Conchi, unde pleci in vacanta?? Treci si prin San Diego?

un week end bun la toti
Anca

Mergi la inceput

SunSmile, in pensiunile astea pentru catei ii tine in custi, oare?

Anca, uf, intelesei ca Oreo fuse cu napasta. in San Diego ajungem de sarbatori, deci apucam sa ne vedem si noi pana la urma, ca de cand zicem :-) acum mergem la schi in West Virginia. am avea vecinii sa vina de doua ori pe zi sa-l scoata afara, dar vecinii astia ai mei sunt cam...simpatici, ca sa zic asa. n-am reusit sa-i conving nici dupa un an de zile ca nu il pot lasa pe Kengi de capul lui, ca fuge. Debbie, vecina, cica daaaaa, are ea grija de Kengi, adica o sa-l tina pe langa casa ei, puah! pai ei nu au gard si Kengi o sa dispara la sigur. m-am atasat foarte tare de catel, nu stiu ce m-as face daca l-as pierde...si e cum zice SunSmile de Alex, tot mamo-dependent :-)), nu asculta de niminea, doar de mine. sa vad in uichendul asta, poate reusesc sa vorbesc cu alti vecini, ca la pensiune, daca ii tine in custi, nu l-as duce totusi. si daca nu gasesc, luni sun la veterinar cum ai zis tu, sa vedem. l-am lua cu noi, dar treaba ei ca mergem cu gasca de prieteni si ei au zis ca nu-si aduc cateii, asa ca nici noi nu putem.

sa aveti un uichend frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Va multumesc mult pt instructiunile de taiat unghiile. La vet se va intampla asta (e chiar la coltul intersectiei, asa ca un walk nu ne strica). Nu ma simt in stare. Asa am vazut si eu Sanca, i-a taiat si sotul odata o unghie prea tare si a sangerat. Google repede, si cand am vazut ca in taieturi mari poa sa moara, am simtit ca lesin (bine si vazul sangelui a contribuit bine).

Wow, SunSmile ce dulce e Alex, sa va bucurati unii de altii!

Sanca, atunci cand analizam ce rasa sa luam, eu eram decisa pe Coton de Tulear, imi plac la nebunie. Cum a ajuns cu un retriever, e deja alta poveste . Dar stiam deja pe cand trebuie sa aiba pui un breeder din Quebec, aveam si pe desktop unul...

Conchita, si noi obisnuiam sa-l lasam la vet cand plecam (are si boarding), dar nu i-a placut sigur, adica mai mult: cred ca a fost terorizat acolo. N-am calcat pe la vet vreo 8 luni dupa o plasare de 3 zile. Ei, si l-am dus la vaccin si nu stiam ce are catelul: schelalaia si se agita si nu vroia sa intre nicicum in cabinet. Si vreau sa spun ca e un catel echilibrat de felul lui. Dintr-o data am avut un flash si mi-am amintit ca il lasasem acolo cu 3 anotimpuri inainte si el, sarmanul, credea ca asta se intampla iarasi. Pe mine m-a convins sa incerc alte alternative...

Fiind ditamai, cainele, chiar daca e cuminte si calm, nu am la cine sa-l duc dintre prieteni. Si oricum nu agreeeaza cateii in casa unul sau celalalt din familie. Asa ca de doi ani baiatul nostru sta "home-alone". Iarna trecuta a stat o luna cat am fost in Ro, iarna asta o saptamana. Am gasit un coleg al fiului meu care (platit) vine de doua ori pe zi: il plimba, are grija sa-si faca treburile cat e afara, il perie, ii pune mancare si apa. In rest cand se poate, ne chinuim prin pet-friendly hotels si campinguri si-l ducem cu noi. Eu cred ca e mult mai bine pentru el. Dar depinde de temperamentul lui, sigur.

Un weekend placut!

Mergi la inceput

Neata,
Conchita da. Cred ca ii tin in custi. Adica eu m-am interesat chiar ieri. Si am vazut conditiile. Sunt bune, insa spatiul este prea ingust. Mai au si apartamente, dar acolo ar trebui sa-l imparta cu alt catel. Si deocamdata Alex e mic si ii este frica de alte animale. Oricum mi se rupe sufletul sa stiu ca in mai trebuie sa-i gasesc ceva. Ne gandisem la parinti. Socrii insa au un pisoi, care iese foarte mult pe afara si e plin de purici. Si e si "destul" de protectiv cu spatiul lui. Ai mei au ditamai casa, au si o catelusa care are palatul ei afara, insa....e o problema. Alex e destul de dezordonat...roade jucarii, le lasa peste tot, mananca in anumite locuri si nu cred ca ai mei ar fi in stare sa tina pasul cu el.
Problema noastra cea mai mare e insa ca el nu mananca decat boabe si in rest mancare de la noi. Carnita lui nu-i place. Si nu pot obliga pe cineva sa-i gateasca.
E complicat dar trebuie sa gasim o solutie.
Scuze pt mesajul lung. Astazi la 12 avem programare la tuns si toaletat. O sa-i facem poze sa vi-l arat!
Va pup si weekend placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Conchita eu ma abtin de la sfaturi pt. ca stiu despre Kenji ca a avut probleme inainte sa-l adoptati voi. ma gandesc sa nu interpreteze asta ca pe o pedeapsa.
cand am avut-o pe prima catelusa, am lasta-o si eu 3 saptamani "home alone", venea cineva sa o scoata afara sa faca nevoile si sa-i dea de mancare. insa cred ca a suferit enorm, pt. ca respectiva pana la urma o lua seara la ea, macar atunci sa nu stea singurica. a fost o c atelusa ffff cuminte, spre deosebire de bestionul prezent, care este mamo si tato dependent, scandalagioaca, muscacioasa si tot ce vrei, iar noi nu ne induram, si o caram peste tot, dar absolut peste tot cu noi.pana nu a venit iarna, sotul o ducea cu el la servici.
as fi dus-o si eu cu mine la scoala, dar sunt prea multi islamisit pe-acolo
poate ca totusi e mai bine sa stea alaturi de alti catei.
Vio

Tina catelus de catifea

Mergi la inceput

Viorela , nicidecum nu l-as duce sa-l las in cusca, am si spus. pai la cat am tras cu el, ai dreptate ca ar interpreta asta drept o pedeapsa si ar crede ca l-am abandonat. ideea e sa gasesc pe cineva care sa vina sa-l scoata afara in curte si sa-l bage in casa seara, sa-i schimbe apa si mancarea si sa-i lase aprinsa veioza in camera ca nu-i place pe intuneric. daca e in curte, e safe, ca ii place, are si casuta lui acolo, are si umbra, si tufisuri :-)). problema e ca nu prea am incredere in vecina mea la afacerea asta, ca ea nu crede ca Kengi n-ar fugi daca l-as lasa afara din curte si ma tot bate la cap ca o sa-l ia la ea si ca sa vad eu ca o sa stea pe langa casa, n-o sa fuga! nush ce fac, mai avem cateva zile pana plecam...de luat cu noi nu e posibil. l-am luat data trecuta, dar acum chiar nu avem cum, ca unde mergem nu e hotel care permite animalele...

Mergi la inceput

Uitati-ne si pe noi tunsi..ni se vad ochii...si mai apoi un mini porkus jegos in park:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/steli100/detail?.dir=/ae53&.dnm=7c88re2.jpg&.src=ph

Va pupam pe toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

SunSmile frumos catelul tau. Imi place poza cand se joaca cu lesa.
Colega mea care are Coton de Touler, nu e asa de simpatic ca al tau. Ii curge un ochi tot timpul si nu are fata asa frumoasa. A fost dupa el pana in Montreal si l-a luat de la breader. A incercat fel de fel de doctorii pentru ochi dar nu i-a rezolvat problema.
Conchita, e extrem de greu sa gasesti pe cineva de incredere. Bafta, si sa ne scrii cum ai rezolvat.
Baietii mei ies cu bicicletele prin cartier. Eu profit de ocazie si-l scot si pe Oreo in lesa. Avem o zona de iarba verde, un mini parc. Acolo il las liber, si alearga dupa biciclete, ca si cainii din RO care latra la rotile masinilor. Alearga ca un bezmetic, de imi e frica ca face basici pe labe. . . . Daca nu ar face atata scandal cand alearga dupa baieti, l-as lasa sa-si consume energia pana cand ar pica extenuat.
mQQm - colega mea care are Coton i-a cam scos peri albi un an de zile. Numai pe la cursuri de dresaj a stat, si non stop s-a ocupat de caine. Sant foarte incapatanati si au o energie . . . Cainele are cam un an jumate, si deabea acuma a inceput sa dea semne de caine cuminte si ascultator.

Mergi la inceput