completare formular la Primarie
buna seara,
sunt plecata din tara ceva timp si abia saptamana trecuta am aflat ca trebuie sa completez la Primarie (incepand cu data de 4 ianuarie 2006)un formular tipizat pentru a intra in posesia indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului,dar nu se specifica pana la ce data se poate completa acest formular. Trebuie obligatoriu sa-l completez personal? Daca nu reusesc sa ma intorc in tara pana la acea data ce se intampla? pierd indemnizatia?
si alta intrebare: am nascut in mai 2005 si am inceput sa primesc indemnizatia pt copil din august 2005 in continuare voi primi tot acesta suma (783 RON) sau 800 Ron?
Va multumesc anticipat pt raspuns ![]()
Cristina
Raspunsuri
laura radulescu spune:
De anul asta primesti 800 ron. De anul viitor primesti 600 ron si copilul 200 ron, in afara de alocatia de 24 lei.
Firma la care ai lucrat trebuia sa-ti depuna un dosar. Termenul este sfarsitul lunii ianuarie. Daca depune mai tarziu, pierzi o parte din bani.
Poate merge si altcineva la primarie, dar la unele sectoare cer actele in original.
Christel spune:
In lege se specifica ca termen de depunere 90 de zile lucratoare(incepand cu 1 ianuarie 2006),deci actele le poti depune pana la sfarsitul lunii aprilie.
Laura, pana la sfarsitul lui ianuarie este termenul pentru cei ce vor sa ia banii in februarie, dar dosare se vor primi si in februarie, martie si aprilie, fara a pierde din bani( numai ca fireste vor fi luati cu intarzierea de rigoare).
Christel spune:
ART. 24
(1) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005, se afla in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, situatie in care conditia prevazuta la art. 1 alin. (1) se considera a fi indeplinita.
(2) Cererile privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nesolutionate pana la data de 31 decembrie 2005 inclusiv, se solutioneaza avandu-se in vedere conditiile de stagiu de cotizare prevazute de aceasta lege.
(3) In situatia persoanelor prevazute la alin. (1) si (2) drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se cuvin si se acorda de la data de 1 ianuarie 2006, daca cererea a fost depusa in termen de 90 de zile lucratoare de la acea data, respectiv de la data cererii, daca cererea a fost depusa dupa acest termen.
Christel spune:
Se pare ca a mai aparut o modificare in lege prin: HG nr. 53/2006 pentru modificare si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin HG 1825/2005.
La punctul 9 se spune asa:
La anexa nr. 1"Cerere si declaratie pe propria raspundere pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului/stimulentului si alocatiei de stat pentru copii", dupa litera E de la punctul II se introduce o noua litera, litera F, cu urmatorul cuprins:
" F. Declar ca ma oblig ca, in termenul prevazut de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, sa comunic in scris primariei orice modificare a situatiei mele cu privire la cresterea si ingrijirea copilului sau la realizarea de venituri profesionale, care poate conduce la incetarea sau suspendarea drepturilor."
A mai depus cineva acum recent cerere la primarie? Aceasta declaratie de mai sus o scriem noi(de mana) sau au aparut formulare noi si cu acest text(in anexa1)?
Christel spune:
Mie mi-a depus firma astazi dosarul in Amzei si de acolo i-au zis ca nu mai trebuie sa depun si eu la primarie. Stiti ceva? Sau erau ele neinformate? A mai aparut vreo modificare?
pd spune:
quote:
Originally posted by Christel
A mai depus cineva acum recent cerere la primarie? Aceasta declaratie de mai sus o scriem noi(de mana) sau au aparut formulare noi si cu acest text(in anexa1)?
Am depus eu azi la Amzei aceasta declaratie. Exista un formular nou pe care l-am luat de la ei de la xerox. Se numeste "Declaratie pe propria raspundere cu privire la respectarea unor obligatii cuprinse in OUG nr. 148/2005". Cei de acolo ii spun pagina 7, exista afise acolo prin care informeaza despre asta.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
Poze noi si Poze Craciun
Vacanta Antalya