paternitate

paternitate | Autor: pisicuta si matei

Link direct la acest mesaj

Cand am nascut nu eram casatorita.La spital mi-au spus ca dupa casatorie va trebui sa mergem la tribunal pentru ca tatal sa ai drepturi legale asupra copilului.Copilul poarta insa numele tatalui la solicitarea mea.Intre timp ne-am casatorit.Ulterior eu am citit un carticol in care se spunea ca pana la un an trebuiesc intreprinse formaliltatile de stabilire a paternitatii,in caz contrar acest lucru nu se va ma putea intreprinde decat la o varsta mai mare a copilului.Intrebarea mea este:ne incadram in acest caz sau daca poarta copilul numele tatalui si acum suntem casatoriti tatal are aceleasi drepturi asupra lui ca si mine?
multumesc anticipat!

http://photos.yahoo.com/selfguide1

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Cum adica "poarta numele tatalui la solicitarea mea?" Este sau nu recunoscut copilul? Ce scrie in certificatul de nastere? Fii un pic mai clara, ca sa-ti dam un raspuns corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Sa inteleg ca in certificatul de nastere al copilului in dreptul tatalui este scris ceva si mai exact numele tatlui biologic si anume actualul tau sot.Atata timp cat copilul este recunoscut de catre tata de ce-ti mai tb recunoasterea paternitatii?A dat sotul tau in scris ca nu recunoaste copilul atunci cand s-a nascut si a fost recut in certificatl de nastere?Sau cum?Fiinca daca el l-a recunoscut,chiar daca nu erati casatoriti la momentul nasterii copilului, atunci nu mai aveti de ce sa mergeti in instanta pt stabilirea paternitatii.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tumpi

Sa inteleg ca in certificatul de nastere al copilului in dreptul tatalui este scris ceva si mai exact numele tatlui biologic si anume actualul tau sot.Atata timp cat copilul este recunoscut de catre tata de ce-ti mai tb recunoasterea paternitatii?A dat sotul tau in scris ca nu recunoaste copilul atunci cand s-a nascut si a fost recut in certificatl de nastere?Sau cum?Fiinca daca el l-a recunoscut,chiar daca nu erati casatoriti la momentul nasterii copilului, atunci nu mai aveti de ce sa mergeti in instanta pt stabilirea paternitatii.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Nu exista declaratie de NErecunoastere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

da inn certificat este trecut numele tatalui,adica actualul meu sot!
deci sa inteleg ca asta inseamna ca el are aceleasi drepturi asupra copilului ca si mine desi nu eram casatoriti cand s-a nascut matei,da?!
ca oricum mie mi s-a parut un lac judiciar candn am auzit ca desi tatal il recunoaste nu are drepturi asupra lui pentru ca nu sutem casatoriti!
multam!

Mergi la inceput

Deci sa va traiasca puiul, sa va bucurati de el!
Da, sunteti parinti cu acte in regula. Problema insa nu este de drepturi asupra copilului, ci de obligatii!
Filiatia nu are nici o lgatuta cu legatura dintre parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

mutumim lona.
sigur ca nu uitam nici o clipa de obligatiile noastre fata de el s oricum si daca am vrea sa uitam nu ne lasa matei nici o clipa

Mergi la inceput