Bebelusi de mai-iunie 2005 (52)
Raspunsuri - Pagina 4
patriciaRO spune:
DRAGOS OCTAVIAN (simona_filipas)... Sa cresti mare puiule!
Noi acum dormim busteni, dupa ce ne-am agitat vre-o ora...
Mai eu sunt super impresionata de ce chestii face fi-miu si la cat de repede invata anumite chestii.... Faza cu de-a busilea, m-a lasat paf. Acum doua zile ii aratam cumva cum se face, adica mergeam pe langa el si se rotea pe langa mine si acum mai ca facem intreceri... E ceva de speriat! Plus ca atunci cand ne uitam la vre-un film vine langa canapea si deodata ne trezim cu el in picioare... Asa, ceva...
Eu de cateva zile am inceput sa-i dau mancare gatita... Cateva linguri sa se obisnuiasca cu gustul. Chit ca fac o ciorba sau felul doi, ii dau si lui, pentru ca se uita balind la noi si vad ca ii place... Atata cat poate el duce... Dar, tot n-avem dinti. Firar sa fie! Si nici urma de ei... Nu s-a mai pomenit... Fetele intrebati si voi la doctor daca este normal. Poate trebuie sa-i dau calciu sau altceva, nu stiu!
Beatrice, mami de
Alex pifos
Cloreta spune:
Buna ziua mamici si pitici,
Azi TEODORA A FACUT KKUTZ LA OLITA
Nu e meritul meu pusulpe olita ci al mamei mele.
Sa va spun ce program de mare doamna am eu: ma trezesc la ora 9 in fiecare zi
Pitica se trezeste la sase jumate in general, papa un bibi, face kk si se culca la loc, se trezeste in jur de ora 10. Deci prima parte a programului e cu mama. Ne jucam, papam in jur de 11, mai facem un schimb de pampers si in jur de 12 nani pana aproape de ora 15. si mai are seara o portie de somn pe la sapte, in jur de 40 de minute. E cool fi-mea.
Dimineata dupa bibi a vazut mama ca incepe sa se screama de zor si a pus-o rapid pe olita. A facut pipi si kk si se uita mirata imprejur ca i-am luat olita muzicala si nu stia de unde canta:))
Mikka, felicitari pentru kg! Dar ce inaltime ai? Eu nu prea mai cobor sub 62-63 dar nici nu am facut nimic recunosc.
Nu eu am zis de materialul ala, ci Florentina dar cred ca asa e, vorbeste despre izopren, ala se pune pe jos in cort.
Newmami, bine ai revenit si succes la job.
Beatrice, e mortal Alex, imi vine sa-l mananc.
Florentina, stiam si eu de aspiratorul ala, am vazut pe site aici undeva o discutie pe tema asta, mamicile il lauda ca la balamuc dar eu nu as putea folosi asa ceva. Iar despre ce spun doctorii referitor la pompita, eu una o folosesc cu succes si nu stiu ce m-as fi facut fara ea cand era bb mai mic. Ea face mai mult intr-o nara mucisor si nu pot sa las copilul sa nu poata respira. Eu ii curat nasucul dimineata si daca e nevoie, cateodata si seara. Nu a fost niciodata mucioasa, nici cand a avut viroza aia urata.
Fetelor vreau sa ma duc sa scot niste poze de pe digital ca bunicile nu au pozesa se laude cu nepoata si sa le fac hatarul Cred ca ma costa vreun milion si ceva. Cand ma gandesc ca trebuie sa ies in frigul asta, brrrrrr!
Pozele mele
loreen spune:
Cloreta felicitari pentru olita si sa devina obicei...
Io-s resemnata ca in baza scremutului lui Delia o sa stam cu pampersi pana la 20 de ani...
Beatrice nu-i nici un bai cu Alex ca nu are dinti,nu trebuie sa-i dai nimic...pur si simplu nu-i timpul...finutului meu i-au iesit primii dinti la 11 luni jumate si acum are 8 dinti si are un an si patru luni...
Alex & Delia
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
babygirl spune:
De ce circula singele in corp?
Sangele umbla prin corp, ca sa ii prinda pe microbi si
sa ii inece.(6 ani).
La ce folosesc sprancenele?
Sprancenele folosesc ca sa tina fruntea sus, sa nu-i
vina fruntea pe ochi. (6 ani)
De ce ne spalam cu sapun?
Noi ne spalam, ca sa dam sapun in ochi la microbi. (5 ani)
Ce sunt amprentele?
Amprentele e cand punem mana pe o clanta si raman
degetele acolo si le gaseste politia. (8 ani)
Ce este sufletul?
Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si
ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani)
Sufletul are o forma de inima. (8 ani)
Ce este tristetea?
Tristete inseamna cand un om vine la altul si bea
mult. (7 ani)
De ce sa pun potcoave la cai?
La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate,
atunci cand pune frana calul se intepeneste in
potcoave. (9 ani)
Ce inseamna cuvantul "modern"?
Modern e cand vezi ceva frumos si e scump si n-ai
bani. (7 ani)
Cum se face parfumul?
Parfumul se face din apa, dop si din parfum. (5 ani)
Cum se inteleg pasarile sau animalele intre ele, daca
noi, oamenii, vorbim si de multe ori nu ne intelegem?
Pasarile sau animalele vin unele langa altele si
vorbesc in soapta si noua ne spun numai "miau". (10 ani)
Ce este timpul?
Timpul este o vreme care trece tot timpul. (5 ani)
Ce sunt buruienile?
Buruienile sunt niste plante folositoare doar lor. (12 ani)
Ce este acela un secret?
Secretul este atunci cand nu trebuie sa stie militia. (6 ani)
Ce este zambetul?
A zambi inseamna sa razi parca in gandul tau. (8 ani)
A zambi este cand niste oameni rad cu gura inchisa, ca
sa nu deranjeze oamenii de la bloc. (7 ani)
La ce foloseste steagul?
Steagul foloseste, ca atunci cand veneau turcii peste
noi, ei nu stiau pe ce tara veneau si atunci noi le
aratam steagul si dupa aia ei stiau.
Ce este acela un minister?
Minister inseamna, ca sa te duci acolo sa te razbuni. (9 ani)
Minister este o incapere mare unde se aduna toti
ministrii ca sa faca sedinte pentru a imbunatati
cartierul lor. (9 ani)
Ce este igiena?
Igiena este cand vin neamurile si vad ce curat e in
casa. (7 ani)
Din ce se face sapunul?
Sapunul se face din mai multi clabuci, la un loc. (6 ani)
De ce isi fac oamenii cadouri?
Oamenii isi fac cadouri, ca sa nu fie nesimtiti. (7 ani)
De ce da dirijorul din maini, cu un bat, cand
dirijeaza?
Dirijorul da din maini, ca sa arate ducerea sunetului.
(11 ani)
Dirijorul are un bat in mana, ca e urat sa arate cu
degetul, la ala care canta cu contrabasul ca sa vada
cum merge simfonia. (10 ani)
De ce gaina nu zboara pe sus, ca celelalte pasari?
Gaina nu zboara pe sus ca celelalte pasari, pentru
ca-i e frica sa nu scape oul, cand ii vine sa-l faca. (10 ani)
Cum creste Ema: 0-4 luni luni 5-7 luni
Androix spune:
Fetelor, multumesc de raspunsuri. Gata! SUnt pusa pe fapte mari si din pacate ma asteapta vremuri grele cu sotul meu artistul, care insista sa chemam pe cineva (pe cine???) si cand ii zic bine sa chemam imi zice sa caut eu 

Asa ca vrea nu vrea io la vara imi pun calorifer pe balcon, polistiren extrudat pe balcon si in dormitor pe unde nu am si sa vedem apoi cum o sa mai fie. Mai am si la baie o chestie de reparat la care chiar nu ma pot baga singura, poate stiti un faiantar bun care sa nu strambe din nas ca-l chem pentru 3 placi...
Ioana, alpinist daca vrei urmeaza sa fac eu rost de un numar de telefon al unuia de la cineva de aici de pe dc, am trimis ieri pm sa vad cand imi raspunde. Si rosturile exterioare trebuie sa le fac. Imi vine sa urlu cand ma gandesc ca dupa toate astea urmeaza zugravitul si daca fac o medie imi iese ca am zugravit in medie la un an jumate de cand m-am mutat aici, sau chiar mai des 
Gata cu amenajarile ca iar ma apuca depresia. Sa va zic de domnisoru' Filip. Ieri a fost mai rau ca niciodata, el care in mod obisnuit este un copil foarte cuminte si nu ma prea pot plange. Ei bine, ieri parca a vrut sa recupereze. A plans, a urlat, s-a dus la prinze, si-a dat cu o sticla in cap intr-o fractiune de secunda si totul a culminat cu un salt artistic in cap din patutul dumisale. Noroc ca il vazusem ca nu prea vrea sa doarma si da sa se ridice si cand am plecat i-am pus pe jos pernele noastre care sunt maaaaari, cel putin a lu' mihai (de cate ori schimb asternuturile il injur cum poate dormi pe imensitatea aia pe care eu abia reusesc s-o var in fata de perna si uite ce bine i-a prins lui Filip) N-a trecut mult timp si a trebuit sa ma prezint sa-l culeg de pe jos si nu ma indoiesc o clipa ca a cazut direct in cap. Nu s-a lovit cred ca s-a speriat doar. Oricum dupa acest episod azi dimineata cu noapte in cap, pe la 8 barbate-miu i-a coborat nivelul la patut ca nu se mai putea, stateam mereu cu frica sa nu cada.
Am si uitat sa va zic: alataieri am lecturat etichete de iaurt in carrefour si am ajuns la concluzia ca singurul iaurt fara lapte praf sau fara gelatina(!!!
) se cheama "iaurt adevarat" si e facut de la dorna. Este ce-i drept si cel mai scump, aproape 14.000 200g, de fapt daca ma gandesc celelalte dunt la gramaj mai mic, ca uite asta am uitat sa verific. Ma rog
Oricum dupa asa studiu laborios am constatat ca printului nici nu-i place iaurtul!
Trag speranta sa nu-i placa de fapt consistenta, fiind prea moale pentru el care nu mai mananca pasatura de vreo 2 luni si ceva. Ca vad ca daca ii pun in el biscuiti il ia.
In rest, de cand s-a prins cum sa se ridice in pozitie verticala numai asta vrea si sa ma fereasca Dumnezeu sa ma nimeresc culcata pe langa el ca da sa se sprijine pe mine si asa ma loveste si ma impunge incat ieri mi-au dat lacrimile de durere cand si-a desfacut degetele si si-a lipit palma de sanul meu apoi a strans cat a putut el de tare. Nu va zic ce urlet am scos si el nici vorba sa-mi dea drumul, se incelstase acolo frate si eu ma chirceam de durere. Bag seama ca nu mi-a fost de ajuns cat am suferit la inceputul alaptarii 
Revin dupa ce va citesc ca ati scris ceva.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
mikka spune:
Cloreta, am 1.64m, si inainte de a ramane gravida aveam 51 kg, si acolo vreau sa ajung. Sorry pt confuzia cde nume.
Beatrice, are viteza baiatul, nu gluma...
&Ioana
monu spune:
stiti ce face bb al meu? doarme in sufragerie, pe jos! s-a jucat pana ce a adormit. nici nu am avut curaj sa o duc in patut ca parca e un iepuras. simte si aude tot ce misca si se trezeste.
aaa, cu scuzele de rigoare spunem si noi un 

pt Alex, Stefan si Dragos, sa creasca mari si voinici. mama ce de baieti!!!! sa aiba fata de unde alege![]()
offf, cablul meu de net (agatat pe afara) cred ca a inghetat ca merge tare greu saracu'
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana
lucas spune:
Salutare si de la noi si saru'mina muuult de urari. scuze ca nu am intrat in w/e dar nu a mers netu'!!!! SAnatate multa la bebei sa creasca mari si in primul rind sanatosi, ca de restul....cum le-o fi norocul!
simbata am fost la Unirea si am intrat la Mc donalds, cu piureul in traista si supitza.era ora prinzului si am zis hai sa incercam poate o mina.!!!! e bineeeeeeee, a mincat copilu TOTTTT!!! eram siderati, si supitza si piureul si mai vroia!! deci am dat pe spate.so, ii place sa i-a masa in oras! dupa UNIREA am fost la CORA sa cautam saltelutza, si am jurat ca eu in magazinul ala nu mai intru veci. in primul rind super aglomerat, noi eram si cu carutzul, si lumea parca innebunise, cea mai tare faza a fost la raionul de bebei, cautam lenjerie pentru pat. si ne uitam la modele, si vine una insarcinata, se baga in carutzul copilului si cauta pilota, eu trag carutzul de linga ea sa ii fac loc, cauta ce cauta, cu sotzul si arunca pilotele care nu ii placeau inapoi in raft, evident alea au cazut in capul copilului care a inceput sa urle, eu din zbor am prins vre-o 2 dar restul.. nu am reusit. in momentul ala am paralizat, am ridicat copilu sa-l linistesc si tot ea cu gura mare, de ce tin copilu acolo, ce ea trebuie sa aiba grija de copilu meu??? bey, am innebunit, i-am spus ca in curind o sa vada cum e cu un copil, si cam cum se va simti, si ea imi raspunde: e, astai buna, tineti copilu acasa nu in magazin, drept pentru care am intors carutzul si am plecat spunindu-i peste umar: chiar daca ai venit la oras sa faci cumparaturi, asta nu inseamna ca dintr-o data devii si civilizat si cu bun simt!!!! fierbeam de nervi si eram si cu copilu in brate ca altfel cred ca uitam ca e insarcinata. nu imi venea sa cred! si eu care ii faceam loc, ca de e insarcinata, sa nu o deranjez cumva!!!
in fine!
azi noapte a miirit iar toata noaptea, dar din ora in ora sunt chiauna, nu avea febra, nimic, pe la 5 am cedat, i-am facut 150 de lapte l-am adus in pat cu noi si a dormit tun pina la 8.30. sunt innebunita, oare vrea sa doarma cu noi??? nu mai vrea la el in patutz?? mi-e rau!! nu pot sa cred! si cit m-am tinut sa nu se intimple asta!
ma grabesc acu, dar revin
Androix spune:
ChirsDun,
asta e o mare problema. Ca noi am cumparat termopanele de la o firma si de montat mi le-a montat cumnatu' ca sa ne scuteasca de 200 de euroi. El sustine ca geamurile sunt bune si sunt si montate cum trebuie. Apa siroieste pe geam. Ma rog, exagerez ca nu siroieste pe tot geamul decat rar (de ex. azinoapte cand gurile de scurgere au inghetat si n-a avut apa pe unde se scurge), dar in mod obisnuit e apa pe geam in partea de jos cam 20-30 de cm. Si se mai aduna si pe glaf. Cumnata-miu zice ca trebuie sa izolez cum trebuie. Dar tot blocul???
Cu cine ma? Cu kitrosii astia care se codesc sa puna repartitoare pe calorifere??? Cu hadicapatii astia din cauza carora se repara terasa pe bucati si e ca si cand e nereparata??? N-am cu cine aici in bloc, daca stateam mai jos imi puneam centrala si ma p...m pe ei, scuzati limbajul ca sunt neagra de suparare, dar asa la etajul 10 tre sa fiu milionara in lei noi ca sa imi permit sa platesc teava de gaz, si apoi ei sunt kitrosi dar mai sunt si hoti pe deasupra astfel ca ar fi in stare sa se conecteze la teava mea si mie sa-mi dea banii inapoi din parti... Nuuu, nici nu imi fac vreo iluzie, voi scapa de acest stres peste vreo 10 ani cand mi-oi ridica casa la curte...
Loreen, ce e aia rupere termica?
Intreb pentru ca am mai auzit si nu stiu ce inseamna...
Despre intorsul la munca, ca sa va zic, eu eram deprimata nu ca vreau neaparat inapoi la munca, ci ca jobul la care as putea sa ma intorc este infect si de fapt nici nu cred ca mai exista, pentru ca nu mai exista nici seful meu, singurul motiv pentru care m-as fi intors acolo. De fapt depresia venea din cauza ca trebuie sa caut si nu cred ca mai sunt la fel de competitiva peste inca un an la fel cum eram acum 3 ani cand mi-am gasit acest job.
Acum, daca conditiile la voi sunt in asa fel incat nu prea ai alte alternative, eu zic sa nu te temi de sef ca-ti va face sicane si sa stai acasa 2 ani ca tot aia este, tot acolo te intorci ca n-are ce-ti face. Dar pe de alta parte eu cred ca lupta care zici ca se da in tine nu-si va afla un sfarsit nici cand Delia va avea 2 ani. Acum macar ai o alternativa: fie te duci la munca si iti dai seama ca nu merge si te intorci in cic, fie te duci si depasesti situatia, iti revii si viata merge inainte. Ideea este sa nu-ti fie teama ca poti sa suferi acum pentru ca daca vei suferi acum sigur o sa suferi si peste un an.
Ma apropii cu cititul de final si deja am uitat ce vroiam sa rapsund celor de pe prima pagina
Asta inseamna ca va trebui s-o iau iar de la inceput 
Ioana, multumesc mult, sa nu razi dar am copiat procesul si mi l-am salvat in pisiu
Sunt pusa pe treaba serioasa ![]()
Cloreta, si eu zic sa nu te impacientezi. Mai ai putina rabdare cu premergatorul ca nici Filip n-a mers din prima cu el. A durat vreo saptamana pana s-a prins ce si cum si acum are o vitezaaaaa.
Florentina, multumesc mult de tot. Ati facut si tavanul, sau nu stati la ultimul etaj? Clar, eu tre sa fac si tavanul ca sunt ultima.
Stefania, sanatate multa mucioasei mici. N-o mai pompa atata ca eu cred ca este ceva samanta de adevar in povestea ca pompatul stimuleaza secretia.
Cam la fel ca la alaptat: daca pompezi creste productia.
New Mami, succes la serviciu. Bine ca este mama cu tine sa va ajute si treci peste intoarcerea la munca mai usor.
Mikka, deci i-ai chemat p-aia de la emisiune? Esti tare ce sa mai! Dar ma gandeam eu ca nu fac ei asa degeaba ci pe bani seriosi, ai dreq si mai trag si o groaza de bani si de la sponsorii pe care ii promoveaza in toata emisiunea.
Elisor, ce misto de voi ca mergeti la derdelus. Hotarat lucru tre sa caut sacul ala neaparat ca de cand cu gerul asta abia am scos nasul doar asa pana la cumparaturi si atat, si cred ca si Filip s-a mucegait putin de la atata stat in casa.
Lucas, din mana mea nu cred ca scapa nescarmanata proasta aia. Ce i-ai spus e perfect adevarat dar din nefericire tot din acest motiv nu cred ca a avut vreun efect asupra ei, asa ca tot o paruiala cred ca ar fi fost buna.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
tzumpiloi spune:
Buna ziua si de la noi
Monu, si bebelina mea a adormit pe jos in sufragerie...Noi nu aveam covoare in casa dar ieri am luat unul de copii , dragutz foc si cu ursuletzi si am pus-o pe jos sa se desfasoare. Merge f bine in patru labutze , s-a ridicat si a mers tinandu-se de canapea...ei si dupa multe ture si altele a obosit si s-a asezat fata langa ursuletzul de pe covor si a adormit. Nici eu nu am trezit-o dar am acoperit-o cu o paturica!
Beatrice, nici a mea nu are dintzi si e mai maricica decat Alexutu' tau. Eu zic ca n-are rost sa-ti faci griji ca ies ei la un moment dat, mai ales ca cumintzel . Eu m-am saturat sa-i astept !
Si noi ne straduim sa prindem un kk la olitza dar il gasim mai degraba in scutec si dupa miros.
Mey , ce frig e afara ! Cred ca azi este a doua sau a treia oara cand nu o scot din casa de cand am inceput sa iesim ( de la 2 saptamani). Chiar daca ploua toata ziua , tot o scoteam 15-20 min in marsupiu si cu umbrela...si ma ingrozesc ca si urmatoarele zile va fi la fel!
Beatrice, vreau si eu reteta de la coltunashii cu visine te rog! Arata dementzial! Stiu ca bunica mea facea coltzunashi cu visine ....si ce buni erau!
Lucas, intr-adevar in Cora este de obicei nebunie ( vorbesc de cel din Pantelimon care e aproape de noi), cel putin in weekend iar eu ma duc fie miercuri seara ori in timpul saptamanii dimineatza si este f rezonabil! Oricum, chiar daca e aglomerat eu tot nu-i inteleg pe oameni de ce se imbulzesc asa, trec pe langa tine fara sa-i intereseze daca te lovesc sau nu cu caruciorul sau altele. Dar ce sa-i faci, asta-i lumea in care si cu care traim!
Vorbeai de Matei ca vrea in patul mare, cu voi...Eu am renuntat sa ma mailupt cu a mea...culmea e ca adoarme in patutzul ei seara cand este varza de oboseala dar se trezeste pe la 1-2 in fiecare noapte si nu tace decat daca o iau in patul mare. Si eu eram total impotriva acestui lucru dar nu am puterea sa o las sa urlke noaptea si nici rabdarea sa o suport . Asa ca o iau cu mine si ii place asa mult ...se lipeste de mine si adoarme imediat la loc. Sper ca se va dezobisnui si nu se va intampla asta pana tarziu...dar cum deocamdata punem totul pe seama dintzilor ( ca se inainte sa se trezeasca geme si plange in somn)o mai lungim asa. Eu nu inteleg de ce se trezeste totusi...ca sunt nopti in care doarme toata noaptea in patutzul ei!
Hai ca v-am zapacit azi!
O zi buna in continuare