Se pot coace vinetele pt. salata la cuptor?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Eu de citiva ani coc vinetele numai la cuptor. Nu le-am intepat, mi-au explodat rareori, n-am fum in bucatarie, spal numai tava, imi convine de minune metoda asta.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/osna/osna.jpg)
osna spune:
si eu le coc aici in cuptor sa nu murdaresc plita proprietaruluidar parca imi plac mai mult cele coapte pe tabla.
am incercat acum 2-3 saptamani sa le fac pe grilul electric.a durat o vesnicie pina s-au facut dar am reusit pina la urma.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Danna_36 spune:
Nici eu nu folosesc tabla, de multi ani. Le coc direct pe flacara mare a aragazului. De obicei acopar aragazul cu o folie de aluminiu (pe sub gratar si gaurita corespunzator in dreptul ochiurilor) pe care o arunc dupa coacere. Merg cam 3 pe flacara si se tot intorc pana sunt gata complet. Sunt parca mai gustoase decat facute pe tabla.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iren spune:
Vreau shi io sa ma laud ca acu doo zile am reushit sa fac, pentru prima data, salata de vinete, dar cu o metoda mai diferita: am curatzat vinetele de coaja, le-am feliat shi le-am pus la cuptor, in tava pe hirtie de copt. S-au facut doo tavi cam in jumate de ora, le-am bagat la robot cu nitzel ulei- deshi nu mai trebuia shi ulei, c-am pus un pic de maioneza, da n-a ieshit rau, o ceapa, sare shi un pic de lapte, shtiam io ca laptele taie nushce care dauneaza la ficat A ieshit super, deshi nitzel cam iute, da data viitoare shtiu sa nu mai pun atita ceapa.
Nici retzeta aia cu pasta de susan shi usturoi nu-i rea, ash vrea s-o fac, da habar n-am unde gasesc pasta de susan.Iren dubla mamica
Bogdanelu nazdravanu
si Julia turbo
decembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
michelle7 spune:
iren daca ai magazine etnice gasesti aCOLO TAHINE -Pasta de susan. sau in supermarket langa untul de arahide
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nematics spune:
vinetele se coc direct pe foc iute, altfel sunt mai amarui/iuti (in cuptor sau pe tabla stau mai mult). E drept ca in US vinetele sunt mai dulci decit cele din RO, nu au chiar acelasi gust.
Aici in US eu le-am pus la broil, in cuptor; la prima incercare le-am taiat in 2, pe lungime, probabil ca de aia n-au explodat.
"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
si eu le coc in cuptor in tava dar pun si foaie de alu in tava ca sa nu murdaresc. le intep cu furculita din loc in loc sa nu "explodeze", apoi le coc la 270 gr. cam 1 ora. le frec cu putin ulei, sare si piper, pun ceapa tocata si putin usturoi, maioneza si ies un deliciu!
Vio
Tina catelus de catifea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)