azoospermie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cred ca e vb. de ICSI.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Da Elise e vb de ICSI (in azoospermie nici nu merge alta metoda).
Dar ce este cu acele celule precursoare?.
Eu inteleg ca dc nu sunt gigei iau niste celule de acolo si se introduce nucleul lor in ovul. Dc exista ac posibilitate , de ce ni se spune sa apelam la donator dc nu se gasesc gigei la punctie/biopsie testiculara?

Mergi la inceput

Pai... cre' ca "celulele alea precursoare" sint tot niste gigei in forma initiala, ca sa spun asa.
Nedezvoltati suficient cit sa fertilizeze singuri.

Si cre' ca aia se extrag, nu spermatozoizi vioi si maturi.

Daca nu se gasesc nici precursori, ramaine doar variante "donator".

Cu alte cuvinte, diferenta dintre a nu se fabrica deloc sau a se fabrica ... mai deseuri, asa.

Acu' fac speculatii.

Elise

Mergi la inceput

Elise eu cred ca ac celule precursoare sunt acele celule care creeaza gigeii ( dc nu ma insel sunt unul si ac lucru cu celulele germinale, nu sunt sigura!). Si tu vazusi ce scrie in articol ? Scrie ca acum 95% din azoospermisti pot deveni tatici.
Eu nu sunt la Ancar si nici nu sunt din Buc dar tare as vrea sa vb cu el si sa-mi spuna dc se practica si in Romania metoda asta si ce sanse de reusita are.
Tabithooo tu cand intri pe forum, ca avem nevoie de tine sa ne spui si tu parea ta?
Miki

Mergi la inceput

95% nu cred ca e un procentaj real... n-am auzit de asa ceva!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Buna, fetelor. Imic er scuze de intrerupere, dar in week-end am de facut multe vizite si nu mai intru pe net.

Asadar, pana in momentul prezent sotul meu nu a facut absolut nici un tratament pentru a incerca sa imbunatateasca spermograma. Poate voi reusi sa-l conving sa mergem la dr. Soare si dupa aia mai vedem.

In Turcia nu mi s-a spus nimic despre celule precursoare, ci despre spermatozoizi (era totusi destul de greu sa te intelegi cu ei ). Iar ca procent mi s-a spus ca la 15% dintre azoospermici li se gasesc spermatozoizi buni prin biopsie sau punctie. Noi ne-am incadrat in acel procent de 15%. Eu totusi cred si in acel procent de 95%, dar in acest caz este vorba de celule precursoare, nu de sansa efectiva de a avea copii. Noi de ex. ne-am incadrat in cei 15%, urmand ca apoi sa incercam sa ne incadram in procentul de 25-30% reusita prin ICSI. din pacate, la a doua incercare nu ne-a mai iesit figura.

Va pup si sa auzim vesti bune

Mergi la inceput

Tabitha - nu ia "absolut nici un tratament"?
de ce?!

macar branca ursului.... ca nu-i asa rea.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Tabitha, subscriu la ce a spus Elise.

nusy

Mergi la inceput

Tabitha ai vb cu sotziorul tau in we? Ai reusit sa-i vb de dc Soare? Si cum sa nu ia nimic? Vorba lui Elise , da-i cel putin BU . Sunt sigura ca BU face parte din tratam pe care il va recomanda si dc Soare. Dc ai citit tratam care i-a fost recomandat sotului lui Nusy , BU a luat si pe per tratam naturist dar si pe per tratam homeopat.
Si vrei sa-ti spun ceva? Vb mai demult o fata pe forum ca sotului ei nu-i placea deloc cum miroase BU si se tinea dupa el cu paharul sa-l ia. La un moment dat nu a mai fost nevoie sa se tina dupa el pt ca incepuse sa ceara singur. De ce? Pt ca a inceput sa-i placa efectul . Cred ca ai inteles. Cam asa ceva am patit si eu cu al meu acum un an dar eu nu stiam ca are azoo.... ca dc stiam ii cumparam in continuare.
Si daca ia BU pana ajunge la dc Soare poate gaseste cativa si la spermograma. Voi ii aveti la "sursa " mai tb sa-i scoateti de acolo si f greu nu cred ca este.
Fetelor eu stau cel mai prost dintre voi . Eu nu stiu de existenta niciunuia si nici testul microdeletiilor cromozomului y nu l-am facut, Tabitha ii are la "sursa" ,Elise are pui de gigei iar Nusy e campioana.
Va pe toate!
miki

Mergi la inceput

miki,

pui-pui, da' cum sa-i facem ???!!

nu stam nici noi asa de bine.

Elise

Mergi la inceput