proceduri la cumparea de bunuri imobiliare

proceduri la cumparea de bunuri imobiliare | Autor: dante01

Link direct la acest mesaj

ok, treaba e in felul urmator...
voi cumpara curand un teren, as vrea sa dau intai un avans si dupa ce ies toate actele restul de parale...
as vrea sa fac un act la notariat, cum ca la data de am achitat suma de reprezentand avans pt terenul x, suma totala fiind x...in cazul in care vreuna din parti se suceste, eu pierd avansul, vanzatorul trebuie sa-mi dea de 2 ori avansul...
e, intrebarea e in felul urmator, actul asta va fi ulterior luat in considerare la realizarea contractului de vanzare cumparare?
sau mai pe direct, (da stiu ca e evaziune, o sa ma vedeti la TV) as vrea sa declar suma totala mult mai mica, pot face treaba asta chiar daca am hartiia aia in care zice ca am dat peste jumate din suma pe care sa zicem o declar in contract?...
merci!

...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

ASTA va fi actul de vanzare-cumparare, cu prevederile lui. Nu mai faci alte acte, ci intri in deplina posesie a bunului abia dupa ce achiti si restul banilor, la termenele si in conditiile stabilite cu vanzatorul si declarate in fata notarului.
In rest, depinde de intelegerea celeilalte parti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Dante... noi am vandut in vara trecuta un teren, iar cumparatorii ne-au rugat ca suma din ctr. final de vanzare-cumparare sa fie mult mai mica, drept urmare: cand am facut ctr. de vanzare-cumparare (la alt notariat, asa a fost sa fie), am adus si precontractele pe care le-am rupt, iar notarita n-a mai tinut cont de precontract (de fapt nici nu i-am spus de existenta lui).
Asa ca se poate, fara probleme.... mult succes.

P.S. Multumesc din suflet pentru ajutorul pe care mi l-ai dat cu Kidu, am rezolvat tot... din data de 12 Ian suntem proprietarii casei ;)

Mergi la inceput