Nu-mi iese friptura

Nu-mi iese friptura | Autor: mitzura

Link direct la acest mesaj

E vorba de acea friptura pe care o gatesti intreaga si care se poate manca si rece si se poate felia. Am mancat o data la cineva si era foarte gustoasa, si in mijloc nu numai pe margini, si era moale si suculenta.

Eu am facut acum 2 zile din piept de curcan (in ideea de a mai inlocui mezelurile), si desi am fiert-o destul si am pus mirodenii deosebite, a iesit uscata si seaca.
Poate trebuia sa o marinez inainte? Nu stiu cum se face chestia asta...
Sau poate trebuia sa folosesc alt fel de carne?

Imi dati ceva idei?
Si inca o chestie...voi folositi de obicei rozmarin si coriandru? La ce?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Nu ma poate ajuta nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Mitzura, eu am facut din carne de vitel: bucata de carne am condimentat-o cu sare, piper, cimbru, 2 foi de dafin si am pus-o intr-un vas de iena cu capac. In vas am pus apa cat sa o acopere si putin ulei. Am bagat-o in cuptor, la foc mic, 2 ore, apoi am pus un pahar de vin alb, o ceasca de suc de rosii si cativa catei de usturoi taiati marunt si am mai lasat-o 15 minute. A iesit super frageda si buna rau!
Pt. carnea de porc, muschi sau pulpa, o poti impana cu bucatele de kaizer si catei de usturoi, condimentata si pusa la fel in vas de iena la foc mic.


Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

oana are dreptate.
asha o fac si eu si e buna buna.

jo si alexandra

***************
"soarele va rasari si maine dimineata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

unul dintre secrete este sa o acoperi cu o folie de aluminiu sa se fiarba in sucul ei propriu, sau eventual putina apa alturi de condimente, si cand este aproape gata scoti folia si o lasi sa se rumeneasca, asa nu se mai usuca prea tare...

Loma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amisa spune:

Sa-ti zic cum fac eu friptura:
Bucata mare de carne o impanez cu catei de usturoi, si o condimentez cu putin delikat, oregano, condimente pentru friptura si .....busuioc. O pun intr-o tava cu pereti inalti, pun apa si ulei, si cate putin din condimentele care le-am pus pe carnita. Iau cu o lingura din sosul acesta si ,,stropesc,, carnea. Acopar tava cu o folie de aluminiu si dau la cuptorul incalzit deja. O las cam o ora si jumatate, apoi o scot si mai stropesc carnea cu sos si apoi dau din nou la cuptor pentru inca jumatate de ora (depinde de cuptor, de carne.....poti sa o lasi mai mult sau mai putin).
Te asigur ca iese o fripturica pe cinste... frageda si aromata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Eu fac in general din carne de vita ,tot in ideea de a scapa de mezeluri ,mai ales ca fiul meu nu prea le primeste .
Carnea o impanez cu usturoi ,o ung cu unt si mirodenii(sunt unele speciale pentru friptura de vita ) ,pun apa in tava si bucata de carne o invelesc in folie de aluminiu si o tin cam 2 ore la foc moderat si iese excelenta ,eu o pun si la sandwichuri .
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Aici ai o reteta verificat, excelenta, merge si la carnea de porc. Iese mai buna decat orice sunca pe planeta asta. Cred.

http://www.dianaskitchen.com/page/meats/roast.htm

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput