Acte pentru cumparare teren

Acte pentru cumparare teren | Autor: Dianne

Link direct la acest mesaj

Stie cineva care sunt actele necesare pentru un contract de vanzare-cumparare? Vreau sa cumpar un teren intravilan iar proprietarul nu are decat titlul de proprietate.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Dianne, pe langa actul de proprietate trebuie sa mai aiba cadastrul facut (masuratori, vecinatati, etc.) si intabularea (inscrierea in cartea funciara)

Mi se pare dubios ca proprietarul nu are deja aceste acte, oricum el trebuie sa se ocupe de dobandirea acestora (inclusiv financiar). Sunt indispensabile pentru vanzarea terenului.

Poti verifica si tu daca nu cumva sunt probleme cerand tu extrasul de carte funciara (costa 150.000 lei)

Da si un search pe net "cumparare teren" pentru ca sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa tii cont cand achizitionezi un teren. De exemplu, trebuie sa existe 3 metri intre vecinii din lateral si 5 metri fata de latura/laturile de la strada pentru a putea primi autorizatie de contructie, astfel ca daca terenul tau are o deschidere de 10m nu vei putea contrui decat pe 4m! (exista totudsi si posibiliatea de lipire la calcan - dar doar daca unul din vecini are calcan si e de acord). Deci atentie!

Consultati un agent imobiliar pe care sa-l cunoasteti si in care stiti ca puteti avea incredere. Ei stiu toate smecheriile care se fac pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianne spune:

Multumesc pentru raspuns! Cam la asta m-am gandit si eu. De contactat agentul imobiliar l-am contactat( ce-i drept nici nu-l cunosc) Tocmai de la agentia lui vreau sa cumpar terenul. Si tot el spune ca proprietarul are doar titlul de proprietate si altceva nimic. Din cate m-am interesat certificatul fiscal si cartea funciara sunt obligatorii pentru insusi actul vanzarii. Dupa cat ma duce pe mine capul nu pot vinde ceva daca nu am actele complete pentru acel ceva. Inseamna ca ceva nu-i in regula aici! Cum crede agentul asta ca-mi poate vinde un teren doar pe baza unui titlu de proprietate?!
Dianne

Mergi la inceput