probleme cu pielea in sarcina

probleme cu pielea in sarcina | Autor: Genie

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!Sunt o tanara mamica, deja in 13 saptamani si de ceva vreme ma confrunt cu o problema delicata:am pielea excesiv de uscata, in special de pe abdomen. E tare neplacut,desi ma ung cu diverse alfii si creme (fara actiune negativa asupra BB-ului), efectul dureaza maxim o ora, dupa care mi se exfoliaza de uscata ce este.Vroiam sa aflu daca a mai patit cineva asa ceva si cum a reusit sa scape de problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

genie, sincera sa fiu, nu ma confrunt cu problema asta dar inca de cand am aflat ca sunt insarcinata eram pregatita psihic sa mi se intample asa ceva si asta pentru ca in majoritatea cartilor cu specificul asta spune ca femeia gravida este predispusa la uscarea pielii. este ceva normal pentru unele gravide si mai mult decat sa te ungi cu creme hidratante si uleiuri specifice, nu vad ce ai putea face. am mai citit ca sunt fete care iau vitamina E care cred ca ajuta si asta dar mai bine intrebi medicul tau.
eu am alta problema cu pielea de cand sunt gravida, am o iritatie asemeni acneei pe frunte si pe spate, ca la pubertate si mi-am intrebat dr. si a zis ca explozia homonala din corpul gravidei poate produce asa ceva.
sper sa gasesti o solutie.

mishi
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pai inafara de a te da cu creme speciale pentru piele foarte uscata (mai ales imediat dupa baie!) nu prea ai ce face. E foarte obisnuit sa se usuce pielea in sarcina. Daca problema e foarte grava, cu descuamare, etc, du-te la un dermatolog sa vada daca nu e de alta natura. Totusi banuiesc ca e doar o problema hormonala specifica sarcinii si trebuie sa gasesti o crema buna care sa faca fata!

Sarcina usoara si bebe perfect!

Ioana 23 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Si eu am aceeasi problema, si sunt in saptamina 22. Prin saptaminile mai mici simteam efectiv cum ma ustura pielea pe burta si cum crapa; ma dadeam cu crema (cu glicerina, cea mai simpla crema posibila, deci cu cit mai putine ingrediente) si mi-a trecut. Acum insa este in continuare uscata, si pe miini, si pe picioare, si pe tot corpul, nu numai pe buirta. Cind am intrebat-o pe doctorita ginecolog care ma are in urmarire daca e normal, m-a trimis sa fac un control la tiroida, pt ca se pare ca hipotiroidia poate da uscare a pielii. Mergi si tu la un astfel de control, pt ca daca e cazul de hipotiroidie, se poate trata usor si chiar e indicat tratamentul in sarcina (lipsa hormonilor tiroidieni poate crea probleme serioase in dezvoltare lui bb).
In rest, mi-a recomandat sa maninc morcovi :)

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Nu prea ai cum sa scapi de problema asta. Poti doar atenua uscaciunea pielii si preveni aparitia vergeturilor. Eu zic sa incerci cu ulei de masline, este natural, accesibil ca pret si are efect.

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

Mergi la inceput