raspuns pe cerere
Buna,
Am depus o cerere la o institutie din Noiembrie. Inca cei de acolo amana sa-mi dea un raspuns si paseaya responsabilitatea de la un serviciu la altul. Exista vre-o lege care sa mentioneye in cat timp de la depunerea unei cereri institutia e obligata sa dea vre-un raspun fie el negativ sau favorabil?
Multumesc mult de ajutor, anticipat
si BB Fulvia
Raspunsuri
Rozi spune:
Exista legea aprobarii tacite (nu am timp sa-i caut acum nr sau sa citez), care spune ca daca nu primesti raspuns la o cerere adresata autoritatilor (ar tb citit care este exprimarea exacta in lege) in termen de 30 de zile, se considera ca raspunsul este pozitiv.
In practica, nu stiu cati se bazeaza pe o astfel de aprobare, poate stiu ceilalti mai multe.
history spune:
Bine ai revenit!Daca e vorba de salariul bonus pt. nastere,sa stii ca luna aceasta se va publica in MO noul ccm la nivel de ramura sanitara(citeste aici http://www.solidaritatea-sanitara.ro/ccmr.html),conform caruia-art.94- avem dreptul la el.Abia dupa ce se publica trebuie sa-ti dea banii(nu mai au motive sa te refuze).Succes.Tine-ne la curent,te rog.
teodraghici spune:
Marius, este vorba de Spitalul din Cluj unde sunt eu angajata (acum sunt in CIC). Da History,cererea pt afurisitul ala de salariu pt nastere...despre asta scriu aici. Juristul mi-a scris pe cerere raspuns favorabil, dar Sefa resurse umane
de la Spital spune ca nu au bani si ca salariul asta nu e prevayut in nici o Ordonanta de urgenta (Eu inteleg de aici asa...ce are S..a cu prefectura?
). Juristul mi-a spus ca femeia in cauya Nu vrea sa justifice in scris de ce nu e de acord...banuiesc ca nu are baya legala
(ca nu poate scrie pe cerere"nu sunt de acord pt ca nu s-a dat nici o ordonanta de urgenta"). Tot juristul mi-a spus sa revin cu o alta cerere si sa cer raspuns la cererea anterioara, doar doar o determina pe femeia ai sa imi dea banii. Din punctul de vedere al bietului om, totul e ok.
Da cu cat imi pun astia mai multe piedici cu atat sunt mai inversunata in a-mi obtine banii si nu am de gand sa ma las.
Acum dupa ce am terminat cu nebunia cu dosarele mutate dintr-o parte in alta, am suficienta vreme sa ma ocup si de salariu.
Voi ce parere aveti?
si BB Fulvia
history spune:
Citeste art. 168 din ccm la nivel da ramura sanitara si spune-i d-nei de la resurse umane cum a zis Marius in subiectul deschis de mine-ca poti sa faci plangere penala pt. abuz in serviciu.
Lona spune:
Legea nr. 486/2003, respectiv Ordonanta de Urgenta nr.27/2003 a aprobarii tacite, se refera la emiterea sau reînnoirea autorizațiilor de către autoritățile administrației publice, nu are nici o legatura cu cererea in discutie.
Ce n-am inteles este ce treaba are sefa de personal si juristul cu cererea ta. Adreseaza cererea directorului, si cere discutarea ei si in consiliul de administratie al spitalului.
Si acum sa lamurim povestea.
Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a încheiat, în urmă cu un an, Contractul colectiv de muncă unic la nivel național pe anii 2005-2006, cu nr. 2001 din 31/01/2005,Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005.
Conform acestuia:
Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariații vor beneficia și de următoarele ajutoare:
a) în cazul decesului salariatului, un ajutor, acordat familiei, de un salariu mediu lunar pe unitate;
b) dacă decesul a survenit din cauza unui accident de muncă, a unui accident în legătură cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel puțin 3 salarii de bază; diferența de 2 salarii se va plăti după stabilirea, în condițiile legii, a cauzei decesului;
c) un salariu de bază, plătit de unitate mamei, pentru nașterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soțul acesteia beneficiază de plata unui salariu de bază;
Ministerul Sănătății este semnatar al acestui Contract colectiv de munca, inclusiv Sindicatul din Sănătate, cel condus de Petcu.
Daca vrei, iti trimit textul, scrie-mi pe PM.
Asa ca, pac la razboi!
teodraghici spune:
Astayi mi-au spus de la Spital ca NU imi vor da salariul pe care l-am cerut chiar daca am dreptul si ca imi vor trimite raspuns acasa iar daca nu sunt multumita de raspuns
sa procedey la cele legale. Ce as putea sa mai fac? Se pare ca pe oamenii astia nu-i mai sperie nimic. Sunt tare suparata
. Cand voi primi raspunsul "oficial" o sa-l postey aici.
history, ce ai mai reyolvat tu?
history spune:
Buna. Mie juristul mi-a spus ca in momentul in care ccm la nivel de ramura sanitara e publicat in MO primesc banii,asa ca astept.Te mai tin la curent.