acte necesare credit

acte necesare credit | Autor: niccostea

Link direct la acest mesaj

Sunt angajata de 4 luni la o firma cu CIC; a fost pe perioada determinata pana in decembrie, acum am semnat un act aditional si este pe perioada nedeterminata. Problema este ca nu am avut carte de munca inainte si mi s-a spus ca deocamdata nu mai sunt carnete la Fortele de munca (sau de unde se iau) si ca va fi tiparita o noua serie in cateva luni, asa ca voi avea carte de munca imediat ce vor fi tiparite noi carnete. Adica deocamdata eu lucrez pe baza unei hartii care are stampila firmei, semnatura sefului, o stampila (pe care nu am verificat-o de unde este) si un nr de inregistrare. In cazul acesta, am dreptul sa fac un credit pt. nevoi personale? Am nevoie de vechime, sau e suficient sa fie contract de munca pe perioada nelimitata? Si daca pot sa fac credit, ce alte acte imi mai sunt necesare? Eu am doar flotant in Bucuresti, ar trebui sa fac creditul in orasul de resedinta, sau pot sa-l fac si in Bucuresti?
Cam mare nebuloasa in capul meu
Multumesc!

Optimistul e mai aproape de Adevar.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Nici la noi in Iasi nu erau carti de munca saptamana trecuta. Fiind in cautari si noi pentru un credit mi s-a spus de la banci ca ar fi de ajuns adeverinta angajatorului cu perioada de munca si salariul brut si net pe ultimele 3 luni.
In ce priveste vechimea, se cer macar 2-3 ani de angajare, nu neaparat la acelasi angajator, daca dovedesti ca la anteriorul angajator ai avut o perioada neintrerupta de 2 ani. Depinde acum si de banca la care faci creditul. Salariul necesar se cere pe 3 luni (sau 6 luni unele banci, de ex. HVB), iara vechimea macar de 2 ani.
Intra pe site-urile bancilor pentru informatii exacte.

Cristina S.

Mergi la inceput