cum faceti pilaful?

cum faceti pilaful? | Autor: svety

Link direct la acest mesaj

Mie imi place tare mult, dar nu-mi iese. Parca-i scrobeala de haine. Bunica-me il rumenea, la 1 cana de orez punea 3 de apa si il facea in cuptor. Era super cu ciuperci! Dar mie pur si simplu nu-mi iese!

mami de dani (26 iulie 2005)


albumul nostru


Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

quote:
Initial creeata de svety

Mie imi place tare mult, dar nu-mi iese. Parca-i scrobeala de haine. Bunica-me il rumenea, la 1 cana de orez punea 3 de apa si il facea in cuptor. Era super cu ciuperci! Dar mie pur si simplu nu-mi iese!

mami de dani (26 iulie 2005)


albumul nostru


Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.




buna
si bunica noastra il facea tare bun
eu pun la o cana de orez doua de apa si-mi place sa-l fac cu multa ciapa si suc de rosi
pun o ciapa(una mai mare )la calit cu morcov dat prin razatoare si cu jumeri le calesc bine si apoi le pun in orez pun sare si piper si tot odata cu ciapa pun si putin suc de rosi si da un gust nemaipomenit
-asa le fac eu totusi vezi ce vor mai scrie si alte fete

poze emily printesa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Eu fac pilaful in felul urmator:
1) pilaf pentru peste: pun orezul la fiert (foc mic) si apa sa treaca de el cu un deget. Cand incepe sa dea in clocot, pun un pic de ulei, marar verde, usturoi pisat si sare. Se lasa sa scada, eventual sa se lipeasca un mic(ca si coaja de la mamaliga). Langa peste, e o garnitura delicoasa, si mai ales daca storci si un pic de lamaie.
Tot secretul consta in: Sa nu mesteci in orez ca altfel se terceste si sa-l faci intr-o oala (tigaie) de teflon cu capac.

2) orez bulgaresc: calesc intr-un pic de ulei o ceapa, o jumatate de ardei dupa care adug orezul si-l calesc si pe el un pic. Torn apa si-l las sa scada, dar il mai las cu putina zeama, nu-l scad ca cel de mai sus. Poti sa-l bagi si la cuptor.

Alt fel de orez: cu ciuperci, cu masline si cartofi si bagate la cuptor, sa scada la foc mic.

Orezul cand il fac la cuptor il pun in vas de jena cu capac.

Pofta buna si sa ne spui si noua daca iti iese orezul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

Eu fac asa pilaful si iese super(cel putin mie imi place la nebunie):
Tai o ceapa marunt, rad un morcov si le pun la calit si adaug si orezul sa il calesc si pe el un picut.(Eu la o masura de orez pun 4 masuri de apa.)Adaug apa si un pic de delikat.Cand e aproape gata pun o lingurita de suc de rosii sau bulion si gata...
Mama, mama ce pofta mi-ati facut ...fug sa fac si eu un pilaf...



www.tickercentral.com/view/4ufc/3" target="_blank">Mihaela si bbwww.tickercentral.com/view/4ufc/4" target="_blank"> Amalia


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55265" target="_blank">O poveste minunata...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu fac asa: tai o ceapa cubulete, un morcov mai mare rondele subtiri, pastarnac, tot rondele, ardei gras cubulete, le pun intr-o cratita, adaug o ceasca de orez si 4-5 de apa, pun putin ulei, sare, foi de dafin si bag la cuptor. Il mai fac cu ficatei de pui sau cu carne de pui, pe care o pun tot acolo si iese super bun!

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

eu mai opresc spati de pui pe care ii fierb si supa acea care rezulta o pun la orez pe care il bag in cuptor intre timp pina se umfla orezul intr-o tigaie pe aragaz tai o ceapa un morcov ras,un ardei gras le pun la calit dupa ce s-au calit adaug ciuperci si o lingura doua de bulion,delikat sau maggy le mai las putin sa fiarba apoi le arunc in tava cu orezul amestec il mai las vreo 10 minute dupa care pun si patrunjel si opresc focul si gata pilaful.Daca ar fi dupa fetita mea daca i-as face intruna ast pilaf numai asta ar minca

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

mama ce de retete ... super bune ...
"secretele" mele pt reusita pilafului sunt :
- sa calesti un pic orezul in ulei cu ceapa ,morcov, ardei gras sau fara fiecare ce vrea dupa gust;
- sa torni apa clocotita peste orez, toata odata, scuturi cratita ( nu amesteci orezul ) si o mai lasi pe foc cit sa dea un mic clocot, apoi la cuptor dar acoperita ( cu folie de aluminiu sau cu capac) ca sa nu se evapore apa ci sa intre in orez sa il umfle.



Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miura daniela spune:

draga hanako 2004.hai ca iti dau eu o reteta super de pilaf.ingrediente: o lingura unt,legume congelat(sau proaspete) eu fac cu cele cogelate ca imi iese mai buna.si orez mod de prepare:pui untul intr-o cratita mai adinca si legumele si le lasi pina se fac maroni apoi adaugi orezul si vegeta si amesteci continu cam 3-5 minute si gata.pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miura daniela spune:

buna hanako 2004.a si la pilaf poti pune si ciuperci odata cu legumele.daca mai vrei diferite retete iti mai dau.daca vrei sa vb online uite id meu messenger(yahoo) wataisimina skype id miura .pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bijuarda spune:

Eu fac ;
Pilaf alb;1 cana de orez (spal orezul si-l las putin la inmuiat),calesc o ceapa pana devine aurie,1cartof crud pe care il tai cubulete mici,,delicat 1 lingurita,sare si3-4 cani de apa .Toate
acestea le pun intr-un vas yena mare si dau la cuptor.
Pilaf co bulion;1ceapa o calesc ,adaug 1 morcov ras pe razatoarea mica si dupa ce s-au calit adaug 1-2 linguri de bulion si pun putina apa.Las sa fiarba si adaug 1 cana de orez pe care il calesc inca putin.Pun 3 cani de apa, sare, delicat si verdeata si dau la cuptor .(pun ciuperci din conserva cand servesc pilaful ca mancare de post)


Mergi la inceput