Tort prima aniversare, sugestii pls !...
![](images/user_woman.png)
...as vrea sa fie colorat, astfel incat puiul meu micut sa fie tentat sa-l guste, si-apoi as vrea sa fie bun pt a continua cu succes operatiunea :))).
Daca aveti idei nu ezitati, va rog, impartasiti-mi-le !...
PS Dar unde se gasesc coloranti alimentari ?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Pentru prima aniversare eu i-am facut un tort de mere, sa poata manca si el putin. L-am ornat cu frunzulite de ciocolata(pe care le-am mancat noi!)
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Monique spune:
Oana,
am si eu un Vladutz acasa (3ani 9 luni)...la prima aniversare i-am pregatit un tortulet numai al lui, tot asa...cu mere, ornat cu frisca...mi-aduc aminte ca s-a napustit pe trandafirasii decorativi, i-a gustat, s-a manjit pe toata fetisoara, in timp ce chicotea ...spre deliciul nostru. Avem niste amintiri super, din fericire am imortalizat faza (poze, film) astfel ca ne induiosam de reactia lui astazi vazandu-se atunci :))) .
Dar...mi-am zis sa incerc si altceva...chiar si ciocolata are voie Victor sa manace, de ziua lui, sunt mai.... indulgenta as spune fata de vremurile evocate mai sus...
Balbina spune:
Monique, iti pot propune o reteta de tort de brinza, e foarte potrivit pentru copii mici. De-asupra poti pune fructe de diverse culori.
Coloranti alimentari gasesti in supermarkete sau in magazinul cu produse Wilton.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Monique spune:
Natalia,
m-ai "omorat" cu Brownies Cappuccino...musafirii mei de ieri au fost superimpresionati de gustul tare dar si atat de...fin al acestei trufandale !...Multumesc !
Ma gandeam la o..."buburuza", ce zici ?... Ideea e ca Marti e ziua lui si trebuie musai sa-i fac o surpriza cat mai...delicioasa, iar Duminica cealalta facem "cheful" , deci...si-atunci ne trebuie o reteta, alta...bineinteles :).
In Cluj sunt: Metro, Selgros, Billa. Or fi fiind coloranti ? Cum arata ? Ma intereseaza forma de "agregare" ca si modul de "conditionare" .
Tortul cu branza...cum e ? Gustos ? Cum am mai mentionat... daca e bal...bal sa fie ! Ii fac tort de ciocolata doar sa-i placa ! Intuiesc ca va lua 2-3 imbucaturi si...gata... asa ca...ar trebui ca tortul sa fie cat mai savuros ...
Balbina spune:
Monique, buburuza e doar un mod de a orna un tort, oricare ar fi el. Pentru fondantul cu care e acoperit e musai sa fie colorantul sub forma de gel sau praf, ala lichid nu merge. Or, in supermarkete eu am vazut coloranti numai din aia lichizi. Ce am vazut eu era de productie romaneasca, dar din pacate, nu mai tin minte firma.
Poti sa-i faci o masinuta, e mai simplu de ornat, iar crema se poate colora si cu colorant lichid.
Tortul cu brinza e foarte bun la gust, e si sanatos (ceea ce, zic eu, conteaza pentru un bebe de 1 an).
Din experienta mea: tortul nostru buburuza nu era deloc pentru un bebe, dar Vlad nici n-a observat, caci era preocupat de multimea de cadouri pe care tocmai le primise. Insa la urmatoarea aniversare am sa tin cont neaparat de gusturile lui, pentru ca intre timp s-a facut un mare iubitor de dulciuri.
Multumesc de aprecieri!
------------------
Numai bine,
Monique spune:
Natalia,
noi asa-l alintam pe cel mai mic : mamarutza...("mamarutza lu' tata"...numa asa-i zice ta'su :)) ) deci...cumva-cumva ar fi bine sa fac bine sa ma dau peste cap si sa-l fac :)))
Sanatos-nesanatos ...doar 2 guritze o sa ingurgiteze (asta-i stilu' lui ) dar...oricum...se poate face tortul cu branza in forma de buburuza ?
Masinutza cum se face ? Ca asa la prima vedere mi se pare greu...
Balbina spune:
Monique, nu cred ca poti face tortul de brinza sub forma de buburuza anume dupa metoda folosita de mine. Acolo am modelat mai intii tortul din bucati de blat, intr-o forma rotunda, apoi l-am rasturnat si l-am ornat.
Insa cred ca ai putea sa ornezi tortul cu fructe rosii, iar ca bulinute si ochisori sa folosesti bomboane colorate sau ornamente din ciocolata. Ar fi si frumos, si original.
Masinuta se face extrem de simplu, uite schita care m-a ajutat pe mine: www.galanter.net/garbag/mishka5.jpg" target="_blank">http://www.galanter.net/garbag/mishka5.jpg.
------------------
Numai bine,
Natasa spune:
Natalia, eu am facut tortul buburuza si pentru ca n-am gasit nici un fel de colorant-am lasat pe ultima suta de metri-am folosit gelatina rosie si un pic de sirop de visine. A iesit foarte bine si s-a modelalat usor.
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Natalia, eu am facut tortul buburuza si pentru ca n-am gasit nici un fel de colorant-am lasat pe ultima suta de metri-am folosit gelatina rosie si un pic de sirop de visine. A iesit foarte bine si s-a modelalat usor.
Ce idee buna cu gelatina rosie, mai ales ca fondantul oricum are gelatina in compozitie. Poze cu buburuza ai cumva?
![](icon_smile.gif)
------------------
Numai bine,
![](icon_smile_wink.gif)
daniella4 spune:
Eu i-am facut un tort cu compot de caise si frisca, iar ornarea am facut-o din fructe glasate. Iar puiul a fost superincantat!