Coji galben-portocalii in cap???
Fetelor, ce sa fac, azi am observat cu stupoare ca Adélie are in cap niste cojite galben-portocalii pe care inainte nu le avea!
Nu va mai spun cum ii transpira capul in timpul somnului, in fiecare dimineata cearsaful este ud leorca sub capul ei...
Ce o fi asta? Ce sa fac?
Multam pentru raspunsuri.
@+...
Otilia & La Adelita
Raspunsuri
vladosmina spune:
Inceraca sa o ungi cu un unguent cu salvie si pantotenol ( sau cu unul pentru poponete iritate)si pe urma sa i le indepartezi usor cu un pieptan des.Sa nu insisti foarte tare.
Poate ca are matreata, asa ca incearca sa-i alternezi samponul.
Du-te si la pediatru, ca nu-i bai si de aia ia salariu, sa ajute mamicile ingrijorate:)
Vlad a facut si el ceva asemanator pana intr-un an si asta a fost procedeul pe care l-am folosit. Daca le lasi si nu le indepartezi( sa nu uiti sa ungi zona cu crema inainte!) se fac din ce in ce mai multe. Am constata asta la Vlad.
cl spune:
Otilia, nu-ti face probleme. Si Alex al meu a avut in primul an de viata, dar nu mai stiu cate luni avea. Medicul mi-a spus ca ar avea "ten mai gras" sau ceva de genul asta. Mi-a dat sa prepar o crema la farmacie cu care sa ung copilul pe cap in fiecare seara inainte de culcare, iar dimineata trebuia sa-l perii (cu o perie moale, de bebei), fara insa sa fortez caderea cojitelor. Ne-am chinuit cateva saptamani, dar am scapat de ele. Am inteles ca este un lucru destul de des intalnit la copii in primul lor an de viata. Si puiul meu transpira mult la gat si ceafa cand ii este cald, asa ca nu-ti fece griji.
Claudia si Alex(4 ani)
Otilia spune:
Multam, fetelor, o sa-l intreb si pe pediatru.
Dar credeam ca cojile de lapte apar la nastere... Oare n-o fi vreun semn de intoleranta la lapte de vaca (i-am dat brinza de vaci -Petit Suisse in ultima vreme)???
Si ma mira culoarea, in loc de coji albe astea sunt galbene-portocalii, sotul meu a zis ca nu vad eu bine, ca-i reflex din cauza perdelei... Dar nu e!
O sa-i dau la noapte cu ulei de migdale in cap si miine o s-o perii. Poate o sa-i schimb si samponul, desi cu asta am spalat-o de la nastere si de-abia acum au aparut probleme.
@+...
Otilia & La Adelita
ralu spune:
Otilia, stai linistita! si fetitei mele i-au aparut coji galbene-portocalii pe la 1 an si jumatate. Pediatru mi-a spus ca este normal si mi-a dat sa o ung cu un ulei in cap (scuze nu-mi aduc aminte numele) si apoi sa o piptan usor, dar sa nu insist. Usor, usor i-au trecut cojitele. Si acum la 3 ani si ceva ii reapar, daca cumva ii schimb samponul, dar pe urma ii dispar in timp. Eu acum nu o mai dau cu uleiul acela pentru ca am vazut ca-i dispar.
Multa sanatate!!!
Ralu-mamica Ioanei
Anina_n spune:
Si micutei mele i-au aparut, iar doctorita mi-a recomandat sa-i frectionez usor pielea capului, inainte de baie cu o ora, cu un tampon de vata inmuiat in uleiul ei de corp. Iar dupa baie sa frecam usor pielea capului cu prosopul. A durat ceva timp din cauza parului mare ce-l avea(inca nu avea 1 an, sa o putem tunde) nu ajungeam prea bine la piele,parul ne incurca. Si a functionat !
Nina&Cristinuca
simonab spune:
Otilia,
Si noi am facut crustele de lapte pe la 5 luni si am citi in carte sa-i dam cu ulei de corp ce contine ulei de migdale si apoi s-o spalam pe cap si pieptanata cat mai des.Nu-i o problema si dispar in timp dar dureaza pina dispar.
Pupici
Simona
iulia11 spune:
Aceste cojite se numesc "cruste seboreice" si nu trec de la sine . Fetitei mele i-au aparut pe la cateva luni , iar doctora ei mi-a recomandat un preparat (din nu stiu ce) pe care l-am facut la farmacie si am uns-o pe cap , la radacina parului si i-am facut baita dupa 4-5 ore. Este drept ca dureaza ceva timp pana scapi de ele , dar scapi .
Sa nu uit, pielea capului trebuie masata usor timp de cateva minute , apoi mai stai si tot asa. Dupa baie se piaptana parul cu un pieptene des.
Sanatae multa si pupici .
IULIA si bebe EMILIA
Otilia spune:
Va multumesc, i-am dat citeva zile cu ulei de migdale si dupa citeva ore am spalat-o bine pe cap, apoi am pieptanat-o si periat-o bine... si au cam trecut, mai are foarte putine cojite (daca as avea un pieptan mai des ar fi si mai bine)
Tot nu m-am lamurit prea bine de unde vine culoarea... dar oricum, n-are importanta.
Mercic mult si pupici
@+...
Otilia & La Adelita
ancadm spune:
Incearca sa o speli pe cap cu foarte putin sampon pentru matreata (head and shoulders, sau ce altceva ai la indemina). Apoi maseaza usor capusorul cu un prosopel moale. La noi a mers imediat si nu au mai aparut.
Sanatate,
Anca.
moto spune:
DUPA CE O SPELI CU SAMPON TREBUIE SA O CLATESTI CU MULTA APA SI POTI SA FOLOSESTI SI CEAI DE MUSETEL IAR DUPA CE O STERGI BINE,BINE SA O PIEPTENI CONTRA FIRELOR DE PAR ,DE FAPT IN TOATE DIRECTIILE...NU DISPERA O SA-I TREACA.DELIA SI SEBASTIAN